TECNO CAMON i4 unboxing och första intryck: ger trippel bakre kameror till en budget

TECNO CAMON i4 unboxing och första intryck: ger trippel bakre kameror till en budget

“TECNO CAMON i4 Ă€r den billigaste trippelkamera-totta smarttelefonen i Indien”

För tvÄ Är sedan debuterade TECNO Mobiles i Indien med en rad fem prisvÀrda smartphones. Sedan dess har företaget kommit lÄngt och siktar nu pÄ att ta emot stora spel som Samsung. Transition Holdings-Àgda varumÀrke har just lanserat CAMON i4 i Indien, som gÄr direkt efter den tredubbla bakre kameratotingen Samsung Galaxy M30 (recension). CAMON i4 anlÀnde nyligen till vÄra lokaler och hÀr gör jag det efter att ha spenderat lite tid med det.

Tecno Camon i4 UFI 15

TECNO CAMON i4 kommer i en generisk vit lÄda med smarttelefonens grafik och USPs pÄ toppen, med mÀrken och fler specifikationer listade pÄ sidan. NÀr du lyfter locket ser du handenheten ovanpÄ en bricka under vilken det finns ett tydligt skyddshölje. Du hittar ocksÄ dokumentationen i Àrendet. TECNO har ocksÄ klistrat in ett plastskÀrmskydd pÄ Camon i4. LÀngst ner finns en mikro-USB-kabel, vÀggladdare och ett SIM-utmatningsverktyg. TyvÀrr, som alla andra prisvÀrda smartphones, finns det inga hörlurar i paketet.

Tecno Camon i4 UFI 14

Kommer till sjÀlva smarttelefonen, CAMON i4 pryder en plastkropp med en blank yta pÄ baksidan som har ett fint dotmatrismönster, vilket ger den ett unikt och förstklassigt tilltal. Matrismönstret skapar ocksÄ en regnbÄgseffekt nÀr ljuset trÀffar det, vilket ser ganska coolt ut. Men som det Àr fallet med alla blanka telefoner, Àr panelen en smutsmagnet och rengör inte lÀtt ocksÄ, sÄ det Àr tillrÄdligt att anvÀnda det medföljande fodralet. Baksidan Àr hem för den vertikalt inriktade trippelkameramodulen i linje vertikalt i det övre vÀnstra hörnet tillsammans med LED-blixt, fingeravtryckslÀsare mot mitten och TECNO-mÀrket i nedre vÀnstra hörnet. TECNO CAMON i4 har fysiska knappar för volym och kraft pÄ höger kant och dubbla SIM-kortplatser tillsammans med ett dedikerat microSD-kortfack till vÀnster. LÀngst ner hittar du högtalargallret, en mikro-USB-port och ett 3,5 mm ljuduttag.

NÀr det gÀller fascia har TECNO CAMON i4 en 6,2-tums skÀrm med ett vattendroppskÄr uppÄt, vilket företaget hÀnvisar till som Dot Notch. Med bildförhÄllandet 19,5: 9 har skÀrmen HD + -upplösning, vilket ger livfulla fÀrger och skarp text. Betraktningsvinklarna Àr ocksÄ ganska bra utan fÀrgförskjutning och jag kunde enkelt se innehÄllet pÄ skÀrmen i direkt solljus. Företaget anvÀnder ocksÄ Android Pie-gestnavigeringen för att öka skÀrmens egendom, men gesterna tar lite att vÀnja sig vid.

Tecno Camon i4 UFI 06

NÀr vi pratar om prestanda Àr TECNO CAMON i4 utrustad med 12nm 2,0 GHz oktakÀrna MediaTek Helio P22 SoC med 4 GB RAM och 64 GB lagring. Av det inbyggda lagringsutrymmet görs cirka 54 GB tillgÀngligt för slutanvÀndaren. Företaget erbjuder ocksÄ telefonen i 2 GB + 32 GB och 3 GB + 32 GB-konfigurationer, som drivs av Helio A22 SoC. Under min tid med smarttelefonen fungerade CAMON i4 smidigt medan jag spelade grundlÀggande spel som Soccer Hero, webblÀsning, streaming av video frÄn YouTube. Smarttelefonen lyckades multitaska sömlöst, men om jag mÄste vÀlja, var animationerna lite lÄngsammare vilket gjorde att smarttelefonen verkade lÄngsam.

NÀr det gÀller batteriet körs TECNO CAMON i4 pÄ ett nötigt 3,500 mAh-batteri, som enkelt ser dig genom en dags anvÀndning.

Tecno Camon i4 UFI 12

PÄ tal om animationer, startar CAMON i4 HiOS baserat pÄ Android 9.0 Pie ur lÄdan. Alla appar ligger snyggt pÄ startskÀrmen, men det finns ocksÄ en applÄda som listar alla appar alfabetiskt. TyvÀrr kommer smarttelefonen med bloatware och mÄnga appar frÄn tredje part, varav majoriteten Àr systemappar och kan inte avinstalleras. Programvaran Àr laddad med funktioner som AI-smart energisparande, gester stöd och ansiktslÄsning. AnsiktslÄsning fungerar ganska snabbt, men det Àr inte det sÀkraste. Vad jag gillade med ansiktslÄsning att det Àr en mycket liten fördröjning mellan att skÀrmen vaknar och lÄser upp. Medan mÄnga kanske rynkade pannan pÄ det gillade jag personligen spelet pÄ animering medan telefonen var upplÄst. Detta beror pÄ att detta ger en försÀkran om att ansiktsupplÄsning Àr i rörelse, till skillnad frÄn andra mÀrken som lÄser upp snabbt, vilket gör att du undrar om din telefon var lÄst till att börja med. Medan det handlar om sÀkerhet Àr den bakmonterade fingeravtryckslÀsaren ganska exakt och snabb ocksÄ.

Tecno Camon i4 UFI 09

LÄt oss gÄ vidare till telefonens höjdpunkt, eller hur? TECNO CAMON i4 Àr mÀrkets första tredubbla bakre kamera-toting-enhet. Modulen bestÄr av en 13MP f / 1.8 primÀr kamera, en 2MP djupavkÀnningslins och en 8MP ultra vidvinkelkamera med 120 graders synfÀlt. Kameraappen Àr laddad med funktioner som AI Cam, vidvinkellÀge, AR-lÀge med över 14 lokaliserade klistermÀrken, Bokeh-lÀge, HDR, skönhet och automatisk scenavkÀnning med Ätta oberoende scener. NÀr det gÀller selfies innehÄller Dot Notch en enda 16MP f / 2.0-shooter med funktioner som 4-i-1-pixelbinning, Night Algorithm 2.0, AI Cam, HDR, Bokeh Mode, Beauty och AR-lÀge. De första bilderna som tagits med bÄde bakre och frÀmre kameror i bra belysning besviker inte.

Med 2 GB-versionen av smarttelefonen frÄn 99999 Rs (4 GB-modellen kostar 11999 Rs), tappar TECNO CAMON i4 Galaxy M30 för att vara den mest prisvÀrda smarttelefonen som kan skryta med tre kameror pÄ baksidan. Men det Àr inte det enda som gör enheten till ett övertygande paket, eftersom det ocksÄ kommer med en kraftfull selfie-kamera och ett 3 500 mAh batteri. För att inte nÀmna att CAMON i4 till skillnad frÄn online-bara smartphones kan köpas frÄn en butik nÀra dig.