Teknik, prylar och appar för att ta dig igenom en orkan

Teknik, prylar och appar för att ta dig igenom en orkan

Prata om en otÀck orkansÀsong, inte bara har vi resterna av Harvey, Irma (och möjligen Jose) utgör en mycket allvarlig risk för östkusten, och har redan gjort en enorm skada pÄ Barbuda och Saint Martin. Medan mÄnga av oss vÀljer att evakuera Àr verkligheten att mÄnga kommer att bunkra pÄ plats och vÀnta stormen. Oavsett vilka val vi alla mÄste göra, finns det mÄnga saker som ska finnas till hands, följt av andra tekniker, nödvÀndigheter och prylar för att göra saker lite bekvÀmare.

VÀdersystem som dessa Àr inget skÀmt, och det finns en anledning till att regeringstjÀnstemÀn och förstahanterare ger uttryckliga rekommendationer för att evakuera, stanna inomhus, undvika översvÀmmade vÀgar och följa utegÄngsförbud. Under sÄdana hÀndelser strÀvar vi efter att hÄlla oss informerade, hÄlla vÄra enheter drivna och kunna kommunicera med de omkring oss, och den hÀr listan kan hjÀlpa dig att identifiera vissa luckomrÄden.

Det grundlÀggande

Enligt Ready.gov, följande Àr basutrustning som ska finnas i ditt katastrofförberedelsesats:

Batteridriven eller handsvÀngradio och en NOAA Weather Radio med tonvarning och extra batterier för bÄde ficklampa och extrabatterier Första hjÀlpen Kit Vissling för att signalera om hjÀlp placera fuktiga handdukar, avfallspÄsar och plastband för personlig sanitet Skiftnyckel eller tÄng för att stÀnga av verktyg Manuell burköppnare för mat Lokala kartor Mobiltelefon med laddare, vÀxelriktare eller solladdare

Du bör ocksÄ ha en gallon per vatten, per person och dag. Ätminstone tre dagars vÀrde av icke-lÀttfördÀrvlig mat, köp dina fÀrska livsmedel som avokado och tomater nÀrmare nÀr du behöver lÄsa av och sÀg upp spriten (hÄll huvudet rakt). För tips om vad du ska göra efter en orkan, följ dessa NOAA förslag och dina lokala och statliga tjÀnstemÀn.

Komfort och kommunikation

Medan grunderna Àr anvÀndbara, Àr de fortfarande grunderna av en anledning. De hjÀlper dig att hÄlla dig informerad om de senaste uppdateringarna frÄn sÄdana som NOAA, men de mindre grundlÀggande sakerna hjÀlper dig att komma igenom det vÀrsta. Och naturligtvis finns det saker som kan hjÀlpa oss nÀr katastrofen intrÀffar.

Hydrering och lagring

Dricksvatten Àr viktigt och bad skadar inte heller. Om du har tupperware eller verkligen nÄgot med lock, fyll det med vatten nu. HÀr Àr nÄgra saker du kan köpa och nÄgra pÄminnelser om vad du kan ha.

Acquapod – Förvandla ditt badkar till en 100 liters vattenbehĂ„llare

LivsstrĂ„ – Om vatten inte blir drickbart kan du dricka det med detta

Kylare – Du har antagligen de hĂ€r, fyll dem med vatten eller is

Growlers – Du kan lĂ€gga vatten i det hĂ€r, vi vet att det inte Ă€r öl, men den mantelbiten Ă€r anvĂ€ndbar

Kommunikation och kraft

Även om orkanen Matthew inte var sĂ„ intensiv i Charleston, var det inte nĂ„got jag skulle klassificera som roligt heller. De största sakerna som höll mig upptagen under de blĂ„sigaste delarna och stigande översvĂ€mningar var min smartphone, en vindradio och en nödradio. HĂ€r Ă€r nĂ„gra exempel, reservladdare och kommunikationsenheter som hjĂ€lper dig att hĂ„lla dig informerad.

Solar laddare – Det hĂ€r kanske inte Ă€r de mest effektiva sakerna, och det hjĂ€lper verkligen inte förrĂ€n efter stormen; Men nĂ€r strömmen Ă€r ute och solen skiner igen kommer det att hjĂ€lpa.

Backupbatterier – Du vet aldrig hur snabbt du brĂ€nner igenom strömmen tills du inte har nĂ„gon alls. Backupbatterier kommer sĂ€kert att hjĂ€lpa till, men efter dag ett av fyra utan ström anvĂ€nde jag bilen. Ju större desto bĂ€ttre.

Windup Radio – Även med strömavstĂ€ngning lĂ„ter de hĂ€r radioapparaterna avveckla dem och fĂ„ tillgĂ„ng till lokala och NOAA-varningar. Vissa har ficklampor och andra funktioner.

Motorola TALKABOUT T480 – Denna lilla nödradio har lite av allt frĂ„n en ficklampa till automatiska NOAA-varningar. Sedan förra Ă„ret har det inte lĂ€mnat min sĂ€ng. Om du fĂ„r tvĂ„ Ă€r det din vanliga walkie talkie ocksĂ„.

GoTenna – Med hjĂ€lp av nĂ€tverk kan GoTenna lĂ„ta dig anvĂ€nda tvĂ„ smartphones eller surfplattor för att pinga varandra med platser och textmeddelanden.

Goal Zero Yeti 400 – Om du inte har plats för en full generator eller inte har tillgĂ„ng till brĂ€nsle, kommer en enhet som Goal Zero Yeti att lĂ„ta dig ladda upp den före en storm och hĂ„lla mĂ„nga av dina enheter juice.

BĂ€rbar generator – Dessa finns i alla former och storlekar och anvĂ€nder antingen standardbrĂ€nsle eller propan.

Vattensensor – För oss som evakuerar frĂ„n en potentiell översvĂ€mningszon gör det aldrig ont att sĂ€tta ner vattensensorer. MĂ„nga av dessa Ă€r dock beroende av WiFi och ström, men om det förblir vet du Ă„tminstone vad du kommer hem till.

Whistle Dog Tracker – Under naturkatastrofer försvinner fler husdjur Ă€n nĂ„gon annan tid. Jag har personligen en visselpipa pĂ„ min hund, och det lĂ„ter mig spĂ„ra henne om hon kommer ut med en cellsignal.

SÀkerhet, förebyggande och sanering

Generac Semi-Trash Water Pump – Förhoppningsvis behöver du inte det, men om din plats översvĂ€mmar kommer en vattenpump att hjĂ€lpa.

Vattendammar – NĂ€r vattnet berör dem kommer de att aktiveras och skapa en barriĂ€r mot vatten. Medan vissa fortfarande kan komma in kommer detta att minska.

Canary Security Camera – Om din makt och internet inte gĂ„r ner kan du hĂ„lla ett öga pĂ„ din plats. De erbjuder ocksĂ„ 3 mĂ„naders gratis service, gratis frakt över natten och en rabatt för dem som pĂ„verkas av Irma.

Ficklampa – Du kan fĂ„ dessa var som helst, men har extra batterier till hands. USB-laddningsbara Ă€r inte idealiska.

StrĂ„lkastare – HĂ„ll hĂ€nderna fria med en strĂ„lkastare.

Relaterade appar

Oavsett situationen finns det mÄnga appar som hjÀlper dig att hÄlla dig informerad och varnad. Följande Àr sÀrskilt fokuserade pÄ vÀderrelaterade nödsituationer:

FEMA

Liksom de olika Röda korsapparna fokuserar FEMA: s officiella app pÄ bÄde beredskap och varningar.

Storm

FrÄn Weather Underground Àr den hÀr appen bÄde visuellt imponerande och lika hjÀlpsam som NOAA-appen, men den Àr utformad för att helt enkelt spÄra stormar.

Röda korsets appar

För orkaner, tornados, jordbÀvningar, översvÀmningar och löpeld har Röda korset en app för varje. Dessa hjÀlper dig att förbereda dig före, under och efter att en situation uppstÄr, samtidigt som du varnar dig för nÀrmaste skydd och uppdateringar.

NOAA Weather Radar & Alerts

Denna gratisapp visar dig den senaste vÀgen för en orkan, översvÀmningsvarningar och andra vÀderrelaterade varningar. Denna inofficiella NOAA-app finns pÄ iOS och Android.

Anteckningar – Heminventering

AnvÀnd din inbyggda anteckningsapp för att spela in serienummer, ta bilder av dina artiklar och spela in annan viktig information. Camscanner Àr ocksÄ bra om du behöver skanna viktiga dokument och bara har din smarttelefonkamera.

LÀs mer om hur du hjÀlper offren för dessa orkaner pÄ TechCo

Bild via US Navy