Teknikföretagens roll för att förbÀttra vÄrden

Avatar for Dr. Hafsa Akbar Ali

Google, Apple, Macintosh och IBM alla dessa företag visade stort intresse för medicin och vÄrd. Google har gjort ett avancerat steg med Calico.

Framsteg för teknikföretag inom hÀlso- och sjukvÄrd:

Teknikföretag gör framsteg inom sjukvÄrden. DÀrför finns det ett spÀnnande samarbete mellan tekniska och medicinska företag.

Qualcomm; vÀrldsledande inom 3G, 4G och nÀsta generations trÄdlösa teknologier,
Walgreens; USA: s största lÀkemedelskedjekedja samarbetar för att driva enhetens anslutning inom fjÀrrövervakning av patienter, övergÄngsstöd och kronisk vÄrdhantering.

Företaget Organovo, som arbetar med att skriva ut biomaterial, integreras med L’OrĂ©al för att fokusera pĂ„ att skriva ut syntetisk hud.

Den franska skönhets- och kosmetikjÀtten introducerade sin bÀrbara sensor för att mÀta solens exponering. Det meddelar ocksÄ anvÀndaren nÀr de ska fÄ solbrÀnna.

Tysk biltillverkare, Mercedes tror att framtiden innebÀr förarlösa bilar. DÀrför kan dessa fungera som en personlig assistent för Àgarna. De innebÀr en stor möjlighet för hÀlsosensorer.

Medicinsk utveckling

Bidragande roll för teknikföretag:

Google:

AI-forskningsgren för Google lanserade sitt Googles djup-sinnesprojekt. Den anvÀnds för att bryta data i en journal för att tillhandahÄlla bÀttre och mer lÀmpliga medicinska anlÀggningar.

Detta projekt Àr i sin inledande fas.

För nÀrvarande samarbetar de med Moorfields Eye Hospital NHS Foundation Trust. Den hÀr fungerar för att förbÀttra ögonbehandlingen.

Google tecknade ett avtal med Novartis om att utveckla och marknadsföra den digitala kontaktlinsen. Att teknikföretaget patenterade 2014. Deras idé Àr att anvÀnda linsen för att mÀta blodsockernivÄn frÄn tÄrar. Tekniken kan helt omvandla diabeteshantering.

Inom robotomrÄdet förvÀrvade Google ett av de mest lovande företagen inom utveckling av robotar, Boston Dynamics, 2013. Sedan dess har de bara slÀppt en video om djurliknande robotar. SÄ vi vÀntar otÄligt pÄ det stora tillkÀnnagivandet om deras inspirerande robot.

Microsoft:

Hololens Àr den förstÀrkta verklighetsbaserade enheten som utvecklats av Microsoft. Det har en enorm inverkan pÄ de medicinska omrÄdena. Det kan hjÀlpa lÀkare att göra dissekeringar i mÄnga timmar utan den skarpa lukten. TÀnk dig att studera anatomi genom att titta pÄ 3D-kroppsdelarna framför dina ögon.

Microsoft har ocksÄ infört sin egen bÀrbara; Microsoft-band. MÄlet Àr att rikta in sig pÄ de mÀnniskor som vill leva ett hÀlsosammare, rent och balanserat liv.

De som vill förvÀrva och uppnÄ sin hÀlsa med ett fitnessmÄl genom att spÄra hjÀrtfrekvens, motion och kaloriförbrÀnning. Samtidigt kan anvÀndaren meddelas med e-post, text och kalendervarningar i midjan.

IBM:

IBMs teknikföretag har utvecklat sin artificiella intelligensbaserade IBM-superdator. Detta har anvÀnts i onkologi för att hjÀlpa det medicinska beslutet. Behandlingen Àr billigare och effektivare i detta system.

En annan utveckling Àr IBM Medical Sieve-projektet som syftar till att diagnostisera majoriteten av lesionerna med hjÀlp av smart programvara. DÀrför fokuserar den pÄ de viktigaste fallen för radiologer.

IBM och Pfizer har i samarbete utvecklat innovativa lösningar för fjÀrrövervakning. Deras mÄl Àr att forma hur kliniker levererar vÄrd till patienter som lider av Parkinsons sjukdom.

Äpple:

Apple introducerade hÀlsokitet som en app för att mÀta fysiska aktiviteter. Apple har ocksÄ introducerat andra hÀlsospÄrare som Nike-brÀnslebandet, Withings eller Fitbit till systemet.
Apple har ocksĂ„ utvecklat iPhones inom inbyggda vĂ„rdgivare och spĂ„rare som kallas “Health book”.

Företag inom medicinsk programvara:

Offentlig sektor

McKesson Corp:

Mckesson Corp mjukvaruföretag arbetar pÄ flera nivÄer. Det kopplar samman patienter, lÀkare, sjukhus, sjuksköterskor och farmaceuter. De har en utmÀrkt roll nÀr det gÀller att tillhandahÄlla lösningar till lÀkemedelsindustrin i hela vÄrdsektorn.

DÀrför kan denna teknik i sin tur blomstra hÀlsoindustrins konkurrenskraft och dÀrmed bÀttre patientvÄrd.

Cerner Corp:

Cerner Corp mjukvaruföretag Àr ett av de mest populÀra bland alla ansedda namn. Det erbjuder mÄnga kliniska lösningar som i:

Ambulatorisk. Kontinuerlig vÄrd. IntensivvÄrd. Enhetsanslutning. AkutvÄrd. HÀlsosystemets verksamhet. Inom omrÄdena onkologi. Pediatrik. Virtuell hÀlsa etc. Det hjÀlper ocksÄ till att optimera vÄrdprocesser. Dessutom, förutom mjukvarustödet, tillhandahÄller det hÄrdvaruenheter.

Alla skript Healthcare Solutions, Inc:

Alla skript Healthcare Solutions tillhandahÄller ett varierat utbud av hÀlsovÄrdssystemlösningar som patienternas elektroniska register. Det Àr det mest effektiva nÀr det gÀller sjukhus och hÀlsosystem. Förutom den effektiva elektroniska posten erbjuder alla skript ekonomisk förvaltning, befolkningshÀlsahantering och exakta medicinska lösningar.
Det finns en effektiv plattform för interaktion mellan lÀkare och samhÀlle. Det Àr ett av de viktigaste kraven för att hantera en patients hÀlsa sÄvÀl som uppföljningen.

Quality Systems, Inc:

Programvaruföretaget Quality System tillhandahÄller operativsystem för administrativa ÀndamÄl. Det tillhandahÄller det administrativa syftet för hÀlsosystem, sjukhus och apotek. Genom att anvÀnda dessa system och de applikationer som tillhandahÄlls av systemet kan anvÀndarna förbÀttra patienternas vÄrd.

Athena Health, Inc:

Athena Health Àr ett mjukvaruföretag som erbjuder internet och tjÀnster. Det erbjuder lösningar för affÀrs-, fakturerings- och praxishantering.

GE Healthcare:

GE Healthcare Àr ett vÀletablerat namn inom medicinsk bildbehandling, medicinsk forskning och analyssystem.

SlÄ samman Healthcare, Inc:

Merge Healthcare erbjuder hjÀlp vid överföring av hÀlsoinformation sÄsom elektronisk delning av medicinska bilder, diagnostik och liknande lösningar.

Datorprogram och system, Inc:

Som namnet antyder tillverkar, designar och stöder det sjukvÄrdssystem. Det erbjuder ocksÄ hantering av klinisk och ekonomisk information för sjukhus och medicinska företag.

Privat sektor

Epic System Corp:

Epic System Corp erbjuder ett fantastiskt operativsystem till vÄrdinrÀttningarna. Detta operativsystem ger en organiserad och vÀlstrukturerad instÀllning till patienternas elektroniska data. DÀrför innehÄller den all information frÄn en patient som:

Komplett biodata Historik av olika lÀkare Undersökningar Alla sjukhusbesök

Det ger ocksÄ tillgÄng till alla tidigare medicinska journaler. Detta ger sÀkert en effektiv vÄrdplan.

Ett av de mycket effektiva sÀtten för ett episkt operativsystem att ge hjÀlp Àr interaktionen och att lÀgga till rÄdgivning till medicinska specialister. Det ger tillgÄng till en patients information som kan hjÀlpa lÀkare. Det hjÀlper till att nÄ diagnosen pÄ ett bÀttre sÀtt och hantera patientens tillstÄnd effektivt.

LÀkarna och annan medicinsk personal fÄr personliga konton som Àr lösenordsskyddade. Detta hjÀlper till att upprÀtthÄlla patienternas konfidentialitet ocksÄ.

eKliniska arbeten:

eClinical Works Àr ett privat programvaruföretag som tillhandahÄller operativsystem för medicinsk programvara. Det hjÀlper till med administrativ förvaltning, sÄsom journalföring. Det serverar smÄ och medelstora vÄrdinrÀttningar.

Greenway Health LLC:

Greenway Health LLC tillhandahÄller administrativa och kliniska lösningar för vÄrdsektorn.

Öva Fusion, Inc:

Practice Fusion pÄstÄr sig vara det största molnbaserade elektroniska hÀlsopostföretaget i USA. Det ger ocksÄ lösningar för att ansluta patienter, lÀkare och data.

HÀlsovÄrdens framtid mot bakgrund av teknikföretag:

Cerners Senior Vice President for Population Health John Glaser vid Cerner Health Conference 2017 sa:

Branschen övergÄr frÄn reaktiv sjukvÄrd till proaktiv hÀlsostyrning, frÄn fragmenterad nischvÄrd till ett tvÀrsÀkringssystem och frÄn belöning för volym till belöning för kvalitet, effektivitet och sÀkerhet.

MÀnniskor i det moderna samhÀllet Àr idag vÀl medvetna om sina medicinska tillstÄnd. De vill veta alla exakta detaljer och vill hur deras data anvÀnds och delas.

SÄ vÄrden Àr mer konsumentcentrerad. Det kommer att inrÀttas appar dÀr patienter kommer att ha tillgÄng till sina register och kan gÄ med i vÄrdteamet.

Annat Àn detta kan sakernas internet anvÀndas för virtuell vÄrd för kronisk tillstÄndshantering. Artificiell intelligens kan anvÀndas för precisions onkologi och genomik.

HÄll ögonen öppna för fler uppdateringar!