Teknikindustrin bygger pÄ att kapa anvÀndarnas uppmÀrksamhet, sÀger Googles forskningspapper

Vitaminwater betalar 100 000 dollar om du ger upp din smartphone under ett helt Ă„r

I linje med den nya trenden inom teknik mot fokus pĂ„ ”tid som anvĂ€nds” och hur mer tonvikt mĂ„ste lĂ€ggas pĂ„ anvĂ€ndarnas vĂ€lbefinnande har Google slĂ€ppt en akademisk uppsats idag frĂ„n tvĂ„ av sökjĂ€ttens forskare som i grunden gör en deprimerande men inte förvĂ„nande fall. Att teknikindustrin har gjort oss alla till hjĂ€rnstekta zombies vars uppmĂ€rksamhet har kapats av digitala enheter och appar som anvĂ€nder massor av knep för att hĂ„lla oss klickande och hĂ„lla oss engagerade.

Typ av en sorglig kommentar till det ögonblick vi befinner oss i, att det ses som ett genombrott för att inse att zombie-skÀrmavtryckande anvÀndare inte Àr bra, men dÀr gÄr du. Studien som matade detta nya papper frÄn Google inkluderade att följa en liten uppsÀttning smarttelefonanvÀndare och titta pÄ hur de anvÀnder sina telefoner hela dagen. Uppenbarligen var det för de flesta nÀstan som en bionisk hand eller en förlÀngning av deras kropp. Studien kombinerade det med intervjuer med ytterligare smartphone-anvÀndare.

Julia Aranda och Safia Baig, de tvĂ„ forskarna, presenterade sina resultat igĂ„r pĂ„ en konferens i Europa. “Vi anser att teknikindustrins fokus pĂ„ engagemangsmĂ„tt Ă€r kĂ€rnan i denna uppmĂ€rksamhetskris som anvĂ€ndarna stĂ„r inför”, skrev de. Fortsatt uppmuntrar de övervĂ€gande av “alternativa mĂ„tt för att indikera framgĂ„ng, relaterad till anvĂ€ndarnöjdhet och kvaliteten pĂ„ den spenderade tiden.”

Google, Ă„ sin sida, har tagit sig an att kalla detta för att driva pĂ„ mer JOMO. En ostliknande riff pĂ„ den gamla “rĂ€dslan för att missa” -frasen, som bara ersĂ€tter det första ordet med “glĂ€dje”.

JOMO Ă€r typ av motsatsen till det vi rapporterade om i juli, om att ingenjörer och tekniska insiders kommer fram för att sĂ€ga att de utformade sociala medier, specifikt för att vara som “beteendekokain”, i formuleringen av en av dem. Det nya Google-tidningens poĂ€ng Ă€r att för att verkligen fixa mycket av det som Ă€r trasigt i teknikutrymmet och för att koppla om incitamenten som hĂ„ller folk uppkopplade mĂ„ste mĂ€nniskor pĂ„ nĂ„got sĂ€tt anspores digitalt för att inte kĂ€nna att de inte kan lĂ€gga ner sina telefoner. Enkelt, eller hur? Vid ett tillfĂ€lle noterar forskarna att personer de pratade med sa att de kĂ€nner ett intensivt tryck nĂ€r de fĂ„r ett textmeddelande av nĂ„got slag att svara inom 20 minuter.

“Men för att möta denna förvĂ€ntan”, skriver de, “framstĂ€lls ofta konflikter – distraktion frĂ„n vad de gjorde, ta uppmĂ€rksamhet frĂ„n de andra mĂ€nniskor de spenderade tid med eller avbryta dem frĂ„n fritiden.”

Washington Post plockar upp trĂ„den dĂ€rifrĂ„n i en skrivning om tidningen: ”Pappersförfattarna föreslĂ„r att det skulle vara till hjĂ€lp för företag att lĂ„ta mĂ€nniskor anvĂ€nda sina smartphones i begrĂ€nsad kapacitet – hĂ„lla nĂ„gra viktiga funktioner öppna medan de stĂ€nger av allt annat. (Google har implementerat ett “Wind Down” -lĂ€ge för kvĂ€llen som gör detta.) Forskarna föreslĂ„r ocksĂ„ att företag kan utforma sina system för att förhindra att mĂ€nniskor kĂ€nner sig som om de mĂ„ste Ă„teranvĂ€nda med sina telefoner nĂ€r de har stĂ€llt in dem.

“Aranda och Baig skriver i tidningen att det bör undersökas mer hur vĂ€l verktyg Ă€r avsedda att begrĂ€nsa engagemang.” Google lovade i ett uttalande att “fortsĂ€tta sitt arbete inom detta omrĂ„de.”