Tekniktrender som pÄverkar hur mÀnniskor reser 2017

ResebyrÄer online hjÀlper dig att boka din transport och boende. Resewebbplatser och appar hjÀlper dig att skapa anpassade resvÀgar. GPS-appar som Waze gör det möjligt för resenÀrer att navigera till sina destinationer utan att gÄ vilse. Nedladdningsbara kartor och GPS möjliggör detsamma, Àven om det inte finns nÄgon internetsignal. Smarttelefoner fungerar som kameror och sociala medier som album till minne av resor, dÀr 76 procent av resenÀrerna lÀgger ut foton frÄn sin semester.

Det Àr ingen hemlighet att tekniken har haft en betydande inverkan pÄ resor och turism.
HÀr Àr nÀsta omgÄng av tekniska trender som förvÀntas förÀndra sÀttet mÀnniskor reser de nÀrmaste Ären:

Mobila betalningsmetoder

Medan internationella kreditkort har upphört med resecheckar, Àr mobila betalningsmetoder redo att omvandla betalningar under resan.

QR-koder

QR-koder Àr tryckta koder som skannas av kunder för att möjliggöra enkel mobilbetalning. Taxibilar integrerar denna teknik för att förenkla betalningsprocessen i slutet av en resa och för att förbÀttra kundupplevelsen.

Till exempel har det sydafrikanska företaget Zapper utvecklat en mobilapp som lÄter kunderna anvÀnda QR-koder för att betala för taxiturer. NÀr en taxichaufför registrerar sig installerar Zapper en QR-kod i sin taxikabin. I slutet av resan kan passagerare göra en betalning med en knapptryckning genom att ta en bild av QR-koden.

Hotell erbjuder ocksĂ„ QR-koder som ett sĂ€tt att dirigera sina gĂ€ster till kampanjesidor. De kan till exempel ha en skylt som lyder – “skanna den hĂ€r QR-koden för att fĂ„ 20 procent rabatt pĂ„ drycker i baren under happy hour”.

eWallets

eWallets erbjuder en mycket bekvÀm och sÀker metod för att göra betalningar under resan. Ofta skyddas av flera sÀkerhetsmetoder, sÄsom PIN-nummer, biometrisk identifiering eller sÀkerhetsfrÄgor, eWallets blir populÀr bland resenÀrer.

I USA Àr det sannolikt att 79 procent av tusenÄrsresenÀrerna anvÀnder eWallets som betalningsmetod. TjÀnsteleverantörer utvecklar ocksÄ lösningar som Àr specifikt riktade till resenÀrer, till exempel TravellersBox-kiosker som gör det möjligt för resenÀrer att kreditera sina eWallets med deras valutapreferens, i utbyte mot lös förÀndring som de sÀtter in i dessa kiosker pÄ internationella flygplatser, vilket sparar resenÀrer potentiella förluster frÄn oanvÀnd förÀndring.

Mobila försÀljningsstÀllen (mPOS)

Mobila försÀljningsstÀllen konverterar smartphones eller mobila enheter till fjÀrrbetalningsterminaler, vilket gör det möjligt för tjÀnsteleverantörer att erbjuda ytterligare tjÀnster pÄ plats.

Till exempel kan en reseguide erbjuda sina kunder ytterligare turer eller aktiviteter nÀr de Àr ute pÄ resan, utan behov av besvÀrlig byrÄkrati, som att ÄtervÀnda till kontoret för att slutföra betalningen. Och personal som vÀntar pÄ restaurang kan ta emot kundbetalningar direkt vid bordet, snabbt och enkelt.

Fördelarna med mPOS inkluderar ökad bekvÀmlighet för förbÀttrad kundupplevelse samt en sÀker metod för att acceptera en mÀngd olika betalningsmetoder nÀr du Àr pÄ sprÄng. mPOS hjÀlper ocksÄ till att minska bedrÀgerier, eftersom betalningar behandlas precis framför kunden och Àr mycket sÀkra.

Chatbots

Chatbots Àr textgrÀnssnitt som drivs av regler, artificiell intelligens och NLP (Natural Language Processing) som erbjuder 24/7 tillgÀnglig service till kunder via webbplatser och sociala medier. Hotell kan anvÀnda chatbots för att ge förslag och rekommendationer om lokala evenemang, show i nÀrheten och matstÀllen.

Smarta chatbots integrerade i OTA kan ta emot data frÄn en potentiell resenÀr och erbjuda reseförslag baserat pÄ informationen i textmeddelandet. Flygbolagen erbjuder ocksÄ chatbots för omedelbar respons för att hjÀlpa resenÀrer med flygscheman eller bagagetillÀgg.

Till exempel tillÄter KLM chatbot kunder att helt enkelt kryssa i en ruta för att fÄ alla sina digitala boarding-förmÄner. NÀr du har bokat din biljett lanserar chatboten en serie meddelanden med din:

● Bokningsinformation
● PĂ„minnelser om incheckning
● Boardingkort
● Meddelanden om flygstatus

PÄ grund av sin omedelbara och lyhörda karaktÀr, samt den lÀtthet som de Àr tillgÀngliga, Àr chatbots ett anvÀndbart verktyg för resande pÄ resande fot. ResenÀrer kan begÀra hjÀlp med omplanering eller be om resvÀginformation via sin mobiltelefon och fÄ hjÀlp med sina specifika resebehov. Integrering av chatbots ökar kundtillfredsstÀllelsen avsevÀrt, och resenÀrer som anvÀnder sig av dessa verktyg kommer att fÄ bÀttre upplevelser tack vare dessa digitala assistenter.

ÖversĂ€ttningsteknik

MÄnga nya översÀttningsenheter i realtid skapas genom integrering av teknik för taligenkÀnning och maskinöversÀttning. Dessa inkluderar hörlurar eller översÀttningsappar som gör det möjligt för resenÀrer att föra samtal med lokalbefolkningen nÀr de reser utomlands. Du kan anvÀnda Google Translate, TripLingo, iTranslate eller sayhi för att ha mjukare konversationer utomlands.

Med 88 procent av tusenÄrsresenÀrerna som reser utomlands mellan 1-3 gÄnger om Äret och 86 procent av denna demografiska intresse för att uppleva nya kulturer, har dessa tekniker mycket vÀrde för att förbÀttra reseupplevelserna till utlandet.

Molnpass

Molnpass erbjuder den nya generationen resedokumentation. Dessa pass lagrar identitet och biometriska data i molnet. Uppgifterna kan kontrolleras digitalt, vilket eliminerar behovet av att bÀra med sig ett fysiskt pass, vilket eventuellt kan bli stulet.

De första lanseringarna av denna nya teknik finns i en pilot för molnpassbaserade resor mellan Australien och Nya Zeeland och eResidency-ansökningsprocessen som antogs i Estland. Dessutom erbjuder Gemalto, ett internationellt digitalt sÀkerhetsföretag, ett elektroniskt pass som innehÄller en mikroprocessor som lagrar ett digitalt ID-foto och data pÄ papperspassets första sida och kan lÀgga till digitala fingeravtrycksdata och skapa ett biometriskt pass.

Google Trips

Ett utmÀrkt tillskott till befintliga reseplaner och webbplatser, Google Trips integreras med anvÀndarens e-postlagring och organisering av reseplaner samt skickar anvÀndbara pÄminnelser till anvÀndaren via sina olika enheter.

Appen Ă€r tillgĂ€nglig online och kan laddas ner för offlineĂ„tkomst nĂ€r resenĂ€ren inte Ă€r i nĂ€rheten av en WiFi-hotspot. Google Trips lagrar reseinformation, bekrĂ€ftelse nummer och anvĂ€ndarens fĂ€rdvĂ€g, sĂ„ att de kan leta upp adresser eller hitta kontaktinformation snabbt och enkelt. Appen tillĂ„ter anvĂ€ndare att definiera sina “mĂ„ste se” sevĂ€rdheter och föreslĂ„r dagliga resvĂ€gar baserat pĂ„ avstĂ„nd och rekommenderade besökstider.

Google Trips erbjuder ocksÄ Ätkomst till kartor för enkel navigering och ytterligare information som vÀdertips. AnvÀndare kan komma Ät nÀrhetsbaserade sökningar för vart de vill gÄ nÀsta, eller knacka pÄ trollspöen för oÀndliga förslag pÄ nÀrliggande attraktioner.

AnvÀndbara

En mÀngd bÀrbara enheter erbjuder mÄnga fördelar för dagens digitala resenÀrer. HÀr Àr bara nÄgra nya bÀrbara enheter och hur de pÄverkar reseupplevelser:

Havsmedaljong

PÄ samma sÀtt som Disneys Magic Band, dÀr gÀsterna anvÀnder sina band för att fÄ tillgÄng till och bestÀlla allt pÄ sitt Disney-besök, erbjuder Ocean Medallion Princess Cruises-gÀster en mycket personlig och problemfri resa.

Varje gÀst fÄr en medaljong som samverkar med 7000 sensorer anslutna över hela fartyget. Tekniken förutser vad gÀsterna vill göra och erbjuder förslag till gÀsterna pÄ skÀrmarna som finns i deras nÀrhet. Systemet lÀr sig gÀsternas vanor och erbjuder förslag med den frekvens som dikteras av faktisk anvÀndning. Systemet rÀknar ocksÄ med var gÀst ska Äka och vad han ska göra nÀsta gÄng, som att automatiskt tÀnda lampor och luftkonditionering i rummet nÀr gÀst nÀrmar sig.

inspEar

InspEar Àr ett bÀrbart hörsnÀcka och erbjuder mÄnga applikationer för sina anvÀndare. FrÄn att förbÀttra hörseln genom att lÄta anvÀndare nollstÀlla specifika ljud, till omedelbar översÀttning och IoT-implementering för att ta emot data pÄ begÀran, Àr inspEar ett kraftfullt verktyg för resenÀrer.

InspEar kan till exempel anvÀndas som en reseguide och leverera information om intressanta platser under sightseeing. Enheten levereras ocksÄ med ett vilolÀge, vilket hjÀlper till att sÀkerstÀlla absolut tystnad för bÀttre sömn, Àven i höga miljöer som flygplan.

Apple och Android smarta klockor

Smartwatches Àr ihopkopplade med anvÀndarens telefoner, sÄ att de kan hÄlla hÀnderna fria nÀr de reser, allt medan de Àr anslutna. Detta kan vara en betydande fördel för en resenÀr.

Smartwatches erbjuder navigationsfunktioner, tillgĂ„ng till reseappar och översĂ€ttningstjĂ€nster. Dessa klockor integrerar röstresponsivitet och gör det möjligt för anvĂ€ndare att stĂ€lla frĂ„gor och fĂ„ relevanta svar direkt pĂ„ sin klocka, till exempel ”Hur sĂ€ger du” tabell för tvĂ„ ”pĂ„ franska?” eller “Hur kommer jag till London Tower?”

Integrering av avancerad teknik som personalisering, geo-location, NLP, AI, cloud computing, biometrisk identifiering och mobila betalningslösningar kommer att fortsÀtta att förÀndra reseupplevelsen. Dagens resenÀrer har en mÀngd lösningar som gör det möjligt för dem att göra saker med lÀtthet som mÄnga bara kunde ha drömt om en gÄng.

LÀs mer om utrustning och prylar för resor pÄ TechCo