Telegram lanserade just en funktion som Àr bÄde skrÀmmande och lysande

Telegram lanserade just en funktion som Àr bÄde skrÀmmande och lysande

Om du nÄgonsin har behövt identifiera dig online med hjÀlp av faktiska ID som pass, körkort och vad som helst, vet du hur mycket besvÀr det kan vara. Du mÄste skanna dessa dokument och sedan ladda upp dem eller skicka dem via e-post till webbplatser utan att helt förstÄ hur dina kÀnsliga data kommer att skyddas. Du mÄste dÄ skölja och upprepa processen varje gÄng nÄgon frÄgar efter verkliga ID-kort.

Det Àr dÀr Telegram, en populÀr, krypterad, chattapplikation för iPhone, Android och PC kommer in, eftersom företaget just meddelade en funktion som vi inte sÄg komma.

Telegram inkluderade en passfunktion i den senaste uppdateringen tidigare i veckan, en funktion som lÄter dig lagra dina identitetsdokument i Telegrams krypterade moln frÄn slut till slut och sedan fÄ tillgÄng till dem nÀr du mÄste dela dem med en tredje part. Idén Àr lysande eftersom du bara behöver skanna allt en gÄng, ha det lagrat i molnet och sedan dela data med onlineföretag som behöver sÄdana dokument innan du lÄter dig registrera dig för specifika tjÀnster.

Idén Àr ocksÄ oerhört skrÀmmande eftersom du mÄste lita pÄ Telegram att lagra den typen av dokumentation i molnet pÄ ett sÀkert sÀtt och hoppas att ingen annan nÄgonsin kommer Ät den.

Telegram sÀger att dokumenten och personuppgifterna Àr skyddade av end-to-end-kryptering, precis som dess chattar. För inte sÄ lÀnge sedan kom Telegram in i nÄgra allvarliga problem med den ryska regeringen just för att det tog en hÄrd hÄllning mot att tillhandahÄlla en dekrypteringsnyckel. SÄ Telegram tar sÀkerheten pÄ allvar. Men hacking av Telegram kan bara ha blivit mycket mer lockande för mÀnniskor med skadlig avsikt.

BildkÀlla: Telegram

Företaget sÀger att endast du har tillgÄng till dokumenten, som skyddas av ett lösenord du vÀljer. NÀr du vill dela data kommer den direkt till mottagaren.

I framtiden kommer data att gÄ till ett decentraliserat moln, vilket verkar vara ett förslag pÄ att Telegram kan arbeta med en blockchain-baserad molnlösning. Företaget förvÀntades vara vÀrd för ett eget mynterbjudande (ICO) i Är, men dessa planer föll enligt uppgift.

I sjÀlva verket Àr det utbyten och krypto sÄvÀl som andra finansrelaterade företag som kan dra nytta av denna typ av anvÀndarautentisering, eftersom mÄnga lÀnder nu krÀver att kryptoföretag vet sina kunders verkliga identitet. ePayments Àr det första företaget för elektroniska betalningar som stöder Telegram Passport, och Telegram sÀger att utvecklare kan integrera det gratis i sina appar och tjÀnster.

Telegram sÀger ocksÄ att tredjepartsverifiering för Telegram Passport i framtiden kommer att göra det Ànnu enklare för företag att verifiera dig. IstÀllet för att fÄ dina data sjÀlva anvÀnder de en verifieringsleverantör för att bekrÀfta att ditt Telegram-konto Àr knutet till din riktiga identitet.

Nu, naturligtvis, om du vill att ditt Telegram-ID inte ska vara knutet till din identitet, mÄste du antingen öppna en ny sekund eller ignorera funktionen.