Tesla avslöjar prissÀttning för Tesla Semi och det Àr förvÄnansvÀrt konkurrenskraftigt

Tesla avslöjar prissÀttning för Tesla Semi och det Àr förvÄnansvÀrt konkurrenskraftigt

Tesla uppdaterade nyligen sin webbplats och avslöjade hur mycket företagets nya Tesla Semi kommer att kosta potentiella köpare, och noterade att en version med 300 miles rĂ€ckvidd kommer att börja pĂ„ $ 150.000 med en 500 mil-modell som börjar pĂ„ $ 200.000. Naturligtvis erbjuder det kontantremmade företaget ocksĂ„ en Limited Edition-modell för Founders Series som kommer att kosta 200 000 dollar. SĂ€rskilt Ă€r siffrorna ovan ”förvĂ€ntade priser”, det vill sĂ€ga att de kan komma att Ă€ndras senare pĂ„ linjen.

Trots det Àr Tesla Semi till ett konkurrenskraftigt pris med tanke pÄ att en standard semi-truck kan kosta allt frÄn $ 100.000 till $ 150.000. Bortsett frÄn det Àr Tesla Semi: s huvudsakliga lockelse Teslas pÄstÄende att det kommer att vara mer ekonomiskt Àn din typiska dieselbil pÄ dag ett.

”Det Ă€r inte bara ekonomiskt sjĂ€lvmord att anvĂ€nda en dieselbil,” sade Musk under företagets speciella evenemang tidigare denna mĂ„nad, ”det Ă€r ekonomiskt sjĂ€lvmord för jĂ€rnvĂ€g. Detta slĂ„r jĂ€rnvĂ€g. ”

Musk sa specifikt att den genomsnittliga kostnaden för att driva ett Tesla Semi per mil Àr bara 85 cent jÀmfört med en genomsnittlig kostnad pÄ $ 1,51 för jÀrnvÀg.

Och pĂ„ ett typiskt bombastiskt sĂ€tt tillade Musk ocksĂ„: “Vi garanterar att den hĂ€r lastbilen inte gĂ„r sönder pĂ„ en miljon mil.”

Även om det Ă„terstĂ„r att se nĂ€r de första Tesla Semi-modellerna faktiskt kommer pĂ„ vĂ€g (Tesla hĂ€vdar att produktionen kommer att börja 2019), Ă€r det svĂ„rt att ignorera att intresset för Teslas semi-truck har varit stort. Omedelbart efter avtappningen av lastbilen sa Walmart att den redan bestĂ€llt 15 fordon.

“Vi tror att vi kan lĂ€ra oss hur denna teknik fungerar inom vĂ„r leveranskedja, liksom hur den kan hjĂ€lpa oss att uppnĂ„ nĂ„gra av vĂ„ra lĂ„ngsiktiga hĂ„llbarhetsmĂ„l, som att sĂ€nka utslĂ€ppen”, sa den rikstĂ€ckande Ă„terförsĂ€ljaren i ett uttalande denna mĂ„nad.

I synnerhet har andra stora företag ocksÄ gjort order och uttryckt intresse för Tesla Semi, dÀr JB Hunt har gjort en bestÀllning pÄ 15 fordon och Candian-stormarknadskedjan Loblaws gjort en bestÀllning pÄ 25 fordon.