Tesla-fabriken fångad i eld

Avatar for Fazeel Ashraf

Som om saker och ting inte kunde bli värre för Elon Musk är hans nu ökända elbilföretag Tesla under bokstavligt tal.

Teslas GigaFactory, beläget i Tahoe-Reno Industrial Center i Nevada, upplevde ett brandutbrott lördag den 15 september.

Branden släcktes på söndag morgon och produktionen återupptogs som vanligt, enligt Teslas bilföretag och räddningspersonal.

Enligt ett uttalande från Storey County Emergency Management Department,

länets brandkår hade fått en rapportering om en potentiell brand i Teslas GigaFactory på lördag runt 22:12 Pacific Daylight Time.

Länstalsmannen tillade vidare att branden släcktes av brandkåren och med hjälp av vattenspridare. Enligt räddningsavdelningens chef, Joe Curtis, hade elden rensats och kontrollen över området överlämnades till elbilsföretaget för sanering och restaurering.

Musk lyckades förhindra ytterligare skada på sitt rykte och potentiella rättegångar, eftersom ingen skadades i branden, enligt tillverkaren av elbilar.

Enligt Teslas talesman startade branden i kylrörsbeläggningsugnen på byggnadens tredje våning, men den hindrades snabbt från att orsaka ytterligare skador.

Så snart branden bröt ut fick fabriksarbetare klarsignal för att börja evakuera. Talsmannen brydde sig inte om att avslöja omfattningen av skador som branden hade orsakat men tillade att en officiell utredning pågår.

Fabriken tillverkar batteripaket och elmotorer för Tesla 3-modellbilar. Detta var den andra branden på flera månader för Tesla. Tidigare hade en mindre brand utbrutits i Teslas fabrik i Kalifornien.

Denna brand har kommit ut som ett stort bakslag för Tesla och dess aktieägare, vilket ytterligare fördröjer produktionen.

Bara förra månaden hade Tesla uppgett att man hoppades kunna generera cirka 50 000 till 55 000 Tesla modell 3-elbilar under tredje kvartalet juli till september.

Företaget hoppades också kunna uppnå vinst under andra halvan av 2018. Tesla försökte redan effektivisera produktionsprocessen eftersom det inte lyckades uppfylla sina löften om produktionsfristen, men denna händelse gav bara bränsle till elden (ursäkta ordlistan) ).

Problemen fortsätter bara att hopas för den 47-åriga miljardären, eftersom enligt Musk har företagets problem förvandlats från produktionsfrågor till leveransfrågor.

Musk säger att anledningen till detta är att en betydande del av kunderna tillhör Nordamerika, så kunder från andra delar av världen måste vänta längre.

För att bekämpa denna stötar på vägen har Tesla Motors beslutat att ta bort några färgalternativ för sina elbilar. Detta gör att tillverkningsprocessen blir mycket effektivare.

Musk kom under skott nyligen för att röka en joint på Joe Rogans podcast, vilket lämnade aktieägarna rasande. Låt oss se hur han tar sig ur den senaste PR-katastrofen.

Förhoppningsvis skärper Tesla sina säkerhetsåtgärder för att förhindra ytterligare hälso- och säkerhetskatastrofer i framtiden.