Tesla-loggar frikÀnner Autopilot, visar Model X-drivrutinen pÄskyndad till byggnad

Tesla-loggar frikÀnner Autopilot, visar Model X-drivrutinen pÄskyndad till byggnad

En ny Tesla-olycka kom till nyheten under helgen, med en förarköp av modell X som pĂ„stĂ„s ha kört sig in i en byggnad – Ă„tminstone enligt Ă€garen. Men det ser ut som att bilens autonoma funktioner inte Ă€r skyldiga i hĂ€ndelsen. IstĂ€llet Ă€r det föraren som tydligen accelererade in i byggnadens sida, vilket Teslas otroligt detaljerade loggar visar.

MISS INTE: Googles Nest-förvÀrv var mer katastrofalt Àn vi trodde

“Vi analyserade fordonsloggarna som bekrĂ€ftar att denna modell X fungerade korrekt under manuell kontroll och aldrig var i Autopilot eller farthĂ„llare vid tidpunkten för incidenten eller nĂ„gra minuter innan”, berĂ€ttade företaget. Electrek i ett pĂ„stĂ„ende.

”Data visar att fordonet körde 6 km / h nĂ€r gaspedalen plötsligt ökade till 100%. I enlighet med förarens handlingar anvĂ€nde fordonet vridmoment och accelererade enligt instruktionerna. SĂ€kerhet Ă€r högsta prioritet hos Tesla, och vi konstruerar och bygger vĂ„ra bilar med detta frĂ€mst i Ă„tanke. Vi Ă€r glada över att föraren Ă€r ok och ber vĂ„ra kunder att utöva ett sĂ€kert beteende nĂ€r de anvĂ€nder vĂ„ra fordon. ”

Det Àr andra gÄngen Teslas stockar förklarar en olycka med en av dess bilar. I bÄda fallen anklagades Teslas programvara initialt för kraschen av den inblandade föraren.

I det senaste fallet instÀmmer inte Àgaren till modell X med olyckan med Teslas resultat.

”Min fru Ă€r en 45-Ă„rig kvinna med en bra körrekord. Inte och handikappad förare. Hon har Ă„kt till det centret i över 20 Ă„r och parkerat i samma bĂ„s hundratals gĂ„nger, berĂ€ttade föraren webbplatsen. ”Hon kĂ€nner till skillnaden mellan broms och gaspedal. Jag vĂ€ntar pĂ„ att höra frĂ„n Tesla om gaspedalen kan tryckas ned av att bilen elektroniskt liknar bensindrivna bilars pedal nedtryckt pĂ„ egen hand medan de Ă€r i farthĂ„llaren. ”

Dock, Electrek konstaterar att Teslas programvara kan se skillnaden mellan acceleration utlöst av en pedalpress i motsats till bilens autonoma funktioner.