Tesla lovar produktionsfördröjning av modell 3 var en del av planen

Tesla Model 3-produktion träffar äntligen 5000 enheter per vecka

Teslas ursprungliga produktionsmål med Model 3 var oerhört ambitiösa, med Elon Musk som skryter över att företaget skulle kunna producera mer än 20 000 enheter per månad i slutet av 2017. Tesla kom naturligtvis inte ens nära att uppnå sin uttalade mål, trots uttalanden om att Model 3 skulle vara en mycket lättare bil att tillverka än Model X och Model S.

Som vi sedan har lärt oss plågades modell 3 ursprungligen av ett antal tillverkningsutmaningar som Tesla sedan dess har gjort ett respektabelt jobb med att övervinna. Som det ser ut nu hävdar Tesla att det kommer att kunna tillverka 20 000 enheter i slutet av juni. Naturligtvis, med analytiker och investerare som håller ett öga på Tesla, uppmanar naturligtvis alla förändringar i modell 3-produktion nyvunnen optimism eller skepsis angående företagets förmåga att aggressivt öka produktionen.

Som sagt, en ny rapport från Bloomberg reläer att Tesla förra månaden tillfälligt avbröt modell 3-produktionen under en fyra-dagarsperiod i ett försök att ta itu med kvarvarande tillverkningsfrågor och effektivisera tillverkningsprocessen framöver.

I ett uttalande som bekräftar den korta tillverkningsavbrottet förklarade Tesla:

Vår produktionsplan för modell 3 innehåller perioder med planerad driftstopp i både Fremont och Gigafactory 1. Dessa perioder används för att förbättra automatiseringen och systematiskt ta itu med flaskhalsar för att öka produktionstakten. Detta är inte ovanligt och är faktiskt vanligt i produktionsramper som denna.

Spr√•ket ovan √§r s√§rskilt anm√§rkningsv√§rt med tanke p√• tidigare kommentarer fr√•n f√∂retaget om f√∂rseningar i modell 3-produktion. F√∂r bara tv√• m√•nader sedan f√∂rklarade ett uttalande fr√•n Tesla om f√∂retagets anstr√§ngningar f√∂r att √∂ka produktionen: “Vi gjorde stora framsteg med att ta itu med modellflaskhalsar i modell 3, med v√•r produktionshastighet som √∂kade markant mot slutet av kvartalet.”

Produktionshicka åt sidan, efterfrågan på Model 3 är verkligen inte ett problem eftersom antalet utestående Model 3-reservationer för närvarande finns i det övre 300 000-intervallet, om inte högre. Huruvida Tesla kan öka utbudet för att möta den efterfrågan återstår att se.