Tesla planerar inte att spara nya autonoma körfunktioner för Model 3

Tesla Refreshed 2017 Model S

Autonom körning Àr förmodligen redo att vara nÀsta stora tekniska steg som fundamentalt kommer att pÄverka vÄrt sÀtt att leva vÄra liv. Som ett resultat Àr det inte alls förvÄnande att se företag som Apple, Uber, Microsoft och ett antal biltillverkare visa ett ökat intresse för sjÀlvkörande bilteknik.

Naturligtvis Ă€r företaget som stĂ„r i spetsen för den autonoma drivande revolutionen Tesla. Sedan det slĂ€ppte sin Autopilot-programvara i slutet av 2015 blev det snabbt klart att en vĂ€rld dĂ€r bilar skulle kunna köra sig fram och tillbaka var en realiserbar verklighet och inte bara nĂ„got som förflyttades till sidorna i en sci-fi-roman. Teslas Autopilot-programvara Ă€r inte utan brister – den senaste Model X-kraschen Ă€r ett utmĂ€rkt exempel – men Tesla arbetar kontinuerligt hĂ„rt bakom kulisserna för att sĂ€kerstĂ€lla att dess Autopilot-programvara fortsĂ€tter att förbĂ€ttras med tiden.

INTE MISS: T-Mobile ger bort massor av gratis saker, sÄ hÀr fÄr du det

Som det ser ut nu Àr Teslas Autopilot-programvara ganska avancerad. Förankrad av ett imponerande system med avancerade kameror, radar- och ultraljudssensorer, kan Teslas idag autonomt byta körfÀlt, hantera svÀngar i höga hastigheter, autostyra för att undvika en förestÄende kollision och till och med sakta ner och pÄskynda i enlighet med trafikflödet .

Trots det Ă€r Teslas Autopilot-system – baserat pĂ„ programvara frĂ„n ett israeliskt företag som heter Mobileye – inte perfekt och har mycket utrymme att vĂ€xa. Under ett utseende pĂ„ EmTech Digital-konferensen nyligen berĂ€ttade Sterling Anderson – som leder forskningen om Teslas autonoma körprogramvara – MIT Technology Review vad företaget har arbetat med nyligen.

“Anderson nĂ€mnde att hans team tittar pĂ„ hur man automatiserar körning i stĂ€der och hanterar korsningar”, berĂ€ttar rapporten. Faktum Ă€r att Tesla idag inte Ă€r blyg för att sĂ€ga att dess Autopilot-programvara inte Ă€r utformad för körning i stĂ€der och försiktiga anvĂ€ndare mot att anvĂ€nda den i sĂ„dana miljöer.

Intressant Àr ocksÄ att Tesla inte planerar att spara nÄgon ny utveckling eller framsteg för nÄgon form av stor avslöjande. TvÀrtom förklarade Anderson att Tesla kommer att lansera nya uppdateringar och funktioner i sin Autopilot-programvara nÀr de kommer in.

“Vi kommer inte att ha nĂ„gon teknik för modell 3 som vi inte har slĂ€ppt redan nĂ€r den Ă€r klar pĂ„ andra modeller,” sa Anderson. ”VĂ„ra fordon fĂ„r den senaste tekniken nĂ€r vi har den. Modellerna S och X kommer att fortsĂ€tta att vara ledande ett tag i förbĂ€ttringar. ”

Det Àr ocksÄ vÀrt att notera att Teslas VD Elon Musk nyligen tillbringade lite tid i Israel och tittade pÄ Mobileyes nÀsta generations teknik. Enligt en rapport frÄn den israeliska affÀrspublikationen Globenkommer den nya tekniken att skryta med nÄgra av följande funktioner:

Systemet som Mobileye utvecklar för Tesla Àr det första i sitt slag i vÀrlden och det kombinerar flera avancerade tekniker som gör det möjligt för fordonet att identifiera sin miljö, undvika hinder och röra sig utan förarens ingripande.

Bland teknikerna finns ett system som kallas DNN (digital neural network), som gör det möjligt för fordonet att “lĂ€ra sig” genom att samla in data pĂ„ resande fot och till och med identifiera olika typer av vĂ€gytor; fritt utrymme, vilket gör det möjligt för det automatiska fordonets system att identifiera omrĂ„den utan definierade föremĂ„l som hĂ„rda axlar pĂ„ vĂ€gar, trottoarer och sĂ„ vidare, och undvika kollisioner och avvikelser frĂ„n vĂ€gen; en ”helhetsvĂ€gsprognos”, som gör det möjligt för ett fordon att vĂ€lja rĂ€tt vĂ€g – till exempel pĂ„ en öppen vĂ€g – Ă€ven om det inte finns nĂ„gra visuella tips i miljön; och ett skyltidentifieringssystem som kan identifiera över 1000 skyltar och vĂ€gmarkeringar som anvĂ€nds över hela vĂ€rlden.

Det Àr ingen tvekan om att autonom körprogramvara kommer att förbÀttras under de kommande Ären, men det ÄterstÄr att se om allmÀnheten kommer att vara redo att anta programvara som fortfarande inte Àr 100% effektiv.