Teslas ‘frĂ€mmande’ inspirerade robotproduktionslinje blir verklighet

Elon Musk blir segerrik i kampen för att Äteruppta Teslas fabrik

Tesla tog den hÀr veckan leveransen av en stor leverans av avancerade robotar som kommer att spela en integrerad roll i produktionsprocessen Model 3, enligt en ny rapport frÄn Teslarati. Knappast en överraskning, Tesla Àr fortfarande sÀker pÄ att massproduktion av modell 3 kommer att börja pÄ allvar i juli. Och om allt gÄr enligt plan, kommer leveranser till innehavare av tidiga bokningar att börja senare i Är.

De nyligen mottagna sÀndningarna av robotar bestÀlldes frÄn Kuka, ett tyskbaserat företag som specialiserat sig pÄ robotik av industriell kvalitet. Bilder av dessa robotar har enligt uppgift tagits av en Kuka-ingenjör vid uppackningen, varav tvÄ kan ses nedan.

Rapporten tillÀgger vidare:

Tesla-Ă€gare som turnerade fabriken under den senaste veckan har rapporterat att ha sett paletten av Kuka-robotar pĂ„ plats, som tydligen inte installerades förrĂ€n nu. En Ă€gare frĂ„n Tesla Motors Club (Engle) sa, ”Du kan inte ta bilder, men jag kan berĂ€tta för alla att det finns ett enormt omrĂ„de pĂ„ fabriken dĂ€r monteringslinjen Model 3 byggs. Det finns Kuka-robotar överallt som vĂ€ntar pĂ„ att installeras. Det Ă€r en vacker sak. En av killarna som jobbar dĂ€r sa att det Ă€r sĂ„ mycket aktivitet som pĂ„gĂ„r, att han och en vĂ€n utmanar varandra varje morgon för att se om de kan ta reda pĂ„ vad som Ă€r nytt den dagen. ”

PÄ tal med Teslas ambitiösa produktionsplaner tog företaget enligt uppgift mottagande av över 400 nya robotar de senaste veckorna.

Teslas VD Elon Musk har lÀnge varit ett fan av att anvÀnda avancerade robotar pÄ monteringsbandet, Àven skryta om att Teslas sortiment av robotar Àr de största och mest avancerade i vÀrlden. Förra Äret tog Musk till Instagram och sa att Teslas produktionslinje har 542 robotar, en siffra som utan tvekan har ökat sedan dess. Tesla slÀppte ocksÄ en tidsfördröjningsvideo av sina avancerade robotar som sÀtter ihop en modell X.

Med modellproduktion 3 i horisonten Àr Tesla angelÀgen om att automatisera sÄ mycket av produktionsprocessen som möjligt, en poÀng som Musk betonade under ett resultatkonferenssamtal i augusti förra Äret.

Medan Tesla inte Ă€r dĂ€r Ă€nnu sa Musk att version 3.0 av Teslas fabrik kommer att vara en ”frĂ€mmande dreadnought”.

“Enligt version 3 kommer det inte att se ut som nĂ„got annat”, sa Musk i kommentarer transkriberade av Business Insider. ”Du kan inte ha mĂ€nniskor i sjĂ€lva produktionslinjen, annars faller du till folkets hastighet. SĂ„ det kommer inte att finnas nĂ„gra mĂ€nniskor i sjĂ€lva produktionsprocessen. MĂ€nniskor kommer att underhĂ„lla maskinerna, uppgradera dem och hantera avvikelser. ”

Som det ser ut nu planerar Tesla att tillverka cirka 5 000 modell 3-fordon per vecka i september.