Tester visar att iPhone 7 med adapter lÄter sÀmre Àn iPhone 6s med 3,5 mm hörlursuttag

Tester visar att iPhone 7 med adapter lÄter sÀmre Àn iPhone 6s med 3,5 mm hörlursuttag

Med all mediatÀckningen som leder fram till och efter Apples stora avtÀckning av iPhone 7 och iPhone 7 Plus, vet nÀstan alla pÄ planeten vid denna tidpunkt att Apple drog ut det vanliga 3,5 mm-hörlursuttaget. IstÀllet innehÄller de senaste iPhonerna bara en blixtport pÄ botten. Apple föreslÄr att iPhone 7 och iPhone 7 Plus-Àgare anvÀnder antingen trÄdlösa hörlurar eller trÄdbundna hörlurar med en Lightning-kontakt, som EarPods Apple som ingÄr i lÄdan. Naturligtvis finns det ocksÄ en 3,5 mm-till-blixtadapter som ingÄr i iPhone 7-serien som lÄter dig ansluta dina gamla 3,5 mm hörlurar utan problem.

Trots alla steg som Apple har tagit och trots populariteten hos trÄdlösa hörlurar har mÀnniskor fortfarande ett antal klagomÄl om Apples beslut att avskaffa 3,5 mm ljudport pÄ sina senaste iPhones. Vissa klagomÄl Àr giltiga medan andra Àr en strÀcka, men nu ser det ut som att en ny frÄga kanske har upptÀckts som ingen ens insett förrÀn nu.

INTE MISS: iPhone 7 vs Galaxy Note 7 hastighetstest: Det hĂ€r Ă€r bara pinsamt …

En tysk tidning har utfört omfattande tester pÄ ljudadaptern som ingÄr i lÄdan med Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus. Tidningens mÄl var att avgöra om det finns nÄgon ljudförstöring vid anvÀndning av adaptern jÀmfört med standardporten pÄ 3,5 mm pÄ förra Ärets iPhone 6s. Medan artikeln Àr pÄ tyska och översÀttningarna har varierat lite pÄ Reddit och pÄ gadgetforumet dÀr vi artikeln lÀnkades först ser det ut som om testerna faktiskt fann att ljudkvaliteten försÀmrades nÀr adaptern anvÀnds.

Ett översatt citat frÄn artikeln:

Resultaten Àr tydliga: med en iPhone 6S försÀmras det dynamiska omfÄnget med 4,5 dB (A) för 24-bitars musikfiler. För iPad Air försÀmras den med 3,8 dB (A). Signalen blir ocksÄ sÀmre för 16-bitars musikfiler, Àven om de inte Àr sÄ drastiska: det dynamiska intervallet försÀmras med 1,8 dB (A) respektive 3,1 dB (A) för iPhone respektive iPad.

Och hÀr Àr ett diagram som visar de fullstÀndiga resultaten frÄn testerna:

Nu, innan ilska övervinner dig och du krossar din nya iPhone 7 mot en vĂ€gg, borde du veta att dessa resultat inte Ă€r vĂ€ldigt oroande. Utan att dyka in i en teknisk förklaring Ă€r kĂ€rnan att skillnaden kommer att bli helt omĂ€rklig för de flesta. Även ljudfiler med ett otroligt öra för ljud mĂ€rker inte skillnaden om de inte lyssnar pĂ„ högkvalitativa 24-bitars ljudfiler. Medan du strömmar musik genom tjĂ€nster som Spotify eller nĂ€r du lyssnar pĂ„ komprimerade ljudfiler i populĂ€ra format som MP3, kommer inte ens de snobbigaste ljudsnobbarna dĂ€r ute att kunna skilja pĂ„ dem.