Testproduktion av Apples A13 SoC inleds enligt uppgift, massproduktion tippades i slutet av maj

Testproduktion av Apples A13 SoC inleds enligt uppgift, massproduktion tippades i slutet av maj

“TSMC tros vara Apples enda leverantör för tillverkning av A13 SoC som kommer att driva nĂ€sta generations iPhones”

Smartphone-chipset-tillverkaren TSMC har enligt uppgift startat testproduktionen av Apples kommande A13 SoC, som kommer att driva de kommande iPhonesna frÄn 2019. Enligt en Bloomberg rapport markerar testproduktionen det sista steget i utvecklingen av Apples nÀsta generations flaggskeppsprocessor innan den börjar massproduktion i slutet av maj.

Den nya A13-chipsetet kommer att ersÀtta den nuvarande A12-processorn, som var den första som introducerade 7nm-chipset-tillverkningsstandarden för Apple-enheter. A13 kommer enligt uppgift att baseras pÄ 7nm + -tillverkningsstandarden, som kommer att inkludera förbÀttrad ultraviolett litografi för att packa i fler transistorer per chip, vilket ökar den totala effektiviteten hos chipset, samtidigt som prestandan förbÀttras. Som med Apple-processorer varje Är borde detta innebÀra bÀttre prestanda för iPhones frÄn 2019, samtidigt som deras totala batteritid förbÀttras.

iPhone-XR-2019_3

2019-iPhones förvÀntas till stor del behÄlla ett liknande designsprÄk och spÀrra den bakre kamerans makeover. Medan den billigare iPhone XR-eftertrÀdaren Àr planerad att anta det dubbla kamerans designsprÄk, kommer iPhone XI och iPhone XI Max-eftertrÀdare att anta en tredubbel kameramodul, vars design har vÀckt en hel del kritik. Flaggskeppets iPhones frÄn 2019 förvÀntas uppgradera sina kameraförmÄgor, och Àven om det kommer att vara vÀlkomna nyheter för Apple-troende, Àr den ogudaktiga kamerabumpen inte nÄgot som kan ha universell tilltalande.

TSMC har under tiden ocksÄ gÄtt vidare till att utveckla sin 5nm-tillverkningsprocess, som Apple tros anvÀnda i sina iPhones till 2020 eller 2021. NÀsta generation av smartphone-chipsetutveckling kommer att se en Ànnu mindre dö, samtidigt som den fortfarande förbÀttrar prestanda och till stor del förbÀttrar batteriets livslÀngd pÄ telefoner. Med den kommande 7nm + A13 SoC förvÀntas Apple ocksÄ lÄna ut specifika förbÀttringar för att förbÀttra bildÄtergivning och AI-prestanda i sina enheter. De nya, 2019 iPhonesna förvÀntas slÀppas i september vid Apples Ärliga hÄrdvaruevenemang.