ThinkUp stÀngs av pÄ grund av API-begrÀnsningar för sociala nÀtverk

ThinkUp stÀngs av pÄ grund av API-begrÀnsningar för sociala nÀtverk

Socialanalysföretaget ThinkUp har meddelat att deras tjÀnst kommer att stÀngas i slutet av denna vecka. Medgrundarna Gina Trapani och Anil Dash bestÀmde sig för att stÀnga av sitt verktyg till följd av API-Àndringar frÄn sociala nÀtverk Facebook, Twitter och Instagram.

ThinkUps tjĂ€nst gav anvĂ€ndarna ett flöde av “insikter om dina Twitter-, Instagram- och Facebook-konton”, enligt verktygets webbplats. AnvĂ€ndare kan ocksĂ„ vĂ€lja en daglig e-post. TjĂ€nsten drivs enligt en prenumerationsmodell pĂ„ fem dollar per mĂ„nad, eftersom Trapani och Dash valde att inte sĂ€lja annonser eller samla in data om sina kunder.

ThinkUp förlorade nÄgra funktioner i en uppdatering som svar pÄ en Ätstramning av Facebook API i april 2015. Den hÀr veckan gjorde Instagram liknande Àndringar, och Twitter har meddelat att det Àr avsikt att justera sitt API pÄ hösten.

Den sorgligaste linjen pĂ„ ThinkUps FAQ-sida? “Det Ă€r lĂ€ttare att förstĂ„ ThinkUp genom att prova det snarare Ă€n att lĂ€sa om det.” FrĂ„n och med den 18 juni Ă€r det inte möjligt att testa tjĂ€nsten.

Dashs tillkÀnnagivande förklarade resonemanget bakom flytten:

”Varför gör vi det hĂ€r? Den största anledningen Ă€r att det blivit omöjligt ur teknisk synvinkel att fortsĂ€tta samla in data frĂ„n alla sociala nĂ€tverk. Ur affĂ€rssynpunkt finns det helt enkelt inte tillrĂ€ckligt med ThinkUp-prenumeranter för att tĂ€cka kostnaderna för att investera i den enorma mĂ€ngden utveckling som skulle behövas för att hantera dessa tekniska utmaningar.

Varför inte sĂ€lja ThinkUp till ett större företag som kan betala för att fortsĂ€tta utveckla det? För att kort sagt, det kanske inte Ă€r möjligt för nĂ„gon att bygga ThinkUps funktioner ovanpĂ„ de stora sociala nĂ€tverken. ”

Dashs inlÀgg innehÄller en förutsÀgelse som, med tanke pÄ Trapani och Dashs framtrÀdande inom teknologisamhÀllet, garanterar en nÀrmare titt: Han hÀvdar att alla analysverktyg, inte bara ThinkUp, kommer att möta försvagande utmaningar frÄn de till synes godtyckliga API-förÀndringarna i större nÀtverk.

FramÄt kan vi se att fler analytiska verktyg stÀngs nÀr sociala nÀtverk blir mer ogenomskinliga trots deras vÀxande kraft.

Bild: YouTube