Thomson UD9 40-tums Ultra HD 4K Smart TV första intryck: att göra 4K mainstream

Thomson UD9 40-tums Ultra HD 4K Smart TV första intryck: att göra 4K mainstream

“Thomson UD9 Series 40 Ă€r det senaste tillskottet till 4K Smart TV-serien frĂ„n den 120 Ă„r gamla TV-tillverkaren”

Vi lever i en era dĂ€r du skulle bli förlĂ„ten att anta att TV-industrin har nĂ„tt sin höjdpunkt, tack vare populariteten hos Netflix, Amazon prime och andra sĂ„dana streamingtjĂ€nster. Den senaste studien av det ledande analysföretaget Ernst & Young frĂ„n M & Sector i Indien sĂ€ger dock nĂ„got annat. Studien avslöjar att TV fortfarande Ă€r det frĂ€msta segmentet med digitala media uppe pĂ„ den fjĂ€rde markören. Och det verkar som att faktum inte gĂ„r förlorat pĂ„ TV-tillverkare som Xiaomi, YU och Thomson, som stör den indiska TV-marknaden med sina prisvĂ€rda, funktionsrika smart-TV-apparater. Det 120 Ă„r gamla franska företaget Thomson lade nyligen till den mest prisvĂ€rda varianten i sin UD9-serie av Ultra HD-smarta TV-apparater – UD9-serien 40. Den senaste prisvĂ€rda 4K-smart-TV-en anlĂ€nde nyligen till vĂ„ra lokaler och hĂ€r Ă€r mina tvĂ„ cent.

Thomson UD9 Series 40 fortsÀtter i linje med UD9-serien och kommer med en kant-till-kant-skÀrm med ramar runt, vilket Àr ganska snyggt för en budget-TV. Konstruktionen av Thomson UD9 40-tums smart-TV ger dock priset eftersom det Àr helt tillverkat av plast. Inramningarna pÄ framsidan pryder en blank yta sÄ att den ser bra ut oavsett var du sÀtter den. De medföljande plastfötterna Àr ocksÄ glÀnsande och med tanke pÄ att TV: ns ljusprofil Àr ganska stabil pÄ ytan. Det betyder att Àven du inte vill montera TV: n pÄ vÀggen (medföljande fÀste), fötterna fungerar lika bra och gör det lÀttare att flytta TV: n om det uppstÄr behov.

Thomson UD9 40-tums FI 18

LÄt oss först ta bort specifikationerna, UD9-serien 40 levereras med en LED-skÀrm med upplösning pÄ 4K UHD (3 840 x 2 160 pixlar). Thomson hÀvdar att TV: n anvÀnder en skÀrmpanel tillverkad av Samsung. Medan fÀrgerna, ljusstyrkan, betraktningsvinklarna Àr lika för kursen, blinkar skÀrmen nÀr den trycks in nÄgot. UD9 Series 40 TV har ocksÄ HDR-stöd och kan spela 4K-videor pÄ YouTube och Netflix med skarp upplösning. BÄda apparna Àr förinstallerade pÄ enheten tillsammans med Hotstar, vilket Àr ett plus. Det finns ocksÄ dynamisk bakgrundsbelysningsfunktion samt Eco-lÀge pÄ fjÀrrkontrollen, som styr ljusstyrkan för att spara ström.

NÀr det gÀller anslutningsalternativen fÄr du 2x USB-portar, 3x HDMI, 2x AV och Wi-Fi. För ljud kommer den senaste TV-apparaten med en tunn remsa av en soundbar, som Àr smygande under bottenramen och lÀtt kan missas om du inte tittar noga.

Smart-TV: n körs pĂ„ Android 7.1 Nougat och drivs av en dual-core processor med Mali-450 GPU. Under min korta period med TV: n kĂ€ndes det anpassade grĂ€nssnittet som Thomson anvĂ€nde sig av och hoppade mellan olika lĂ€gen och flikar sömlöst. Det finns fyra flikar pĂ„ vĂ€nster sida – Home, Movies, TV Show och Music, som Ă€r sjĂ€lvförklarande.

Hemsidan Ă€r en samling brickor som innehĂ„ller grĂ€nssnittsalternativ (HDMI, AV, Media och mer), streamingappar, appbutik och mer. Hemsidan Ă€r ocksĂ„ anpassningsbar och lĂ„ter anvĂ€ndare vĂ€lja en extra sida med den app som de vĂ€ljer. AnvĂ€ndare kan ladda ner ett antal tredjepartsappar frĂ„n App Store inklusive ett par personliga favoriter – Kodi och Spotify TV, vilket Ă€r ett bra tillskott nu nĂ€r Spotify officiellt lanseras i Indien. Hela grĂ€nssnittet Ă€r ganska enkelt och enkelt att anvĂ€nda och kan manövreras med D-pad pĂ„ fjĂ€rrkontrollen.

Thomson UD9 40-tums FI 02

PÄ tal om fjÀrrkontrollen Àr den som levereras med Thomson UD9 Series 40 lÄngt ifrÄn de snygga miniatyrerna som tillhandahÄlls av Xiaomi och mer i linje med behemoth-styrenheterna som försÄgs med tv frÄn förr. Det kan vara en bane eller vÀlsignelse med tanke pÄ hur du anvÀnder TV: n, om du Àr mer en DTH-anvÀndare kommer fjÀrrkontrollen faktiskt att vara anvÀndbar med fullstÀndiga kontroller och om du bara ska anvÀnda streamingappar etc. Àr D-pad allt du behöver.

Thomson UD9 40-tums FI 06

Thomson har ocksÄ integrerat en cast-funktion i UD9 Series 40 TV, som uppmanar anvÀndare att ladda ner EShare-appen via en QR-kod. Appen Àr utformad sÄ att anvÀndare kan kasta bilder, videor, musik och dokument till TV: n. Dessutom, om din smartphone har en IR-blaster, kan du ocksÄ anvÀnda appen för att styra TV: n, vilket jag hellre hade föredragit förutom en liten hicka. Medan jag kunde ladda ner appen utan problem och installera den pÄ min OnePlus 6 (recension) kunde appen inte hitta och ansluta dÀrefter till smart-TV oavsett hur mÄnga gÄnger jag försökte.

Thomson UD 9 Series 40 har prissatts till Rs 20,999 och Àr som sÄdan direkt upp mot Vu Iconium 43-tums UHD LED-smart-TV, vilket Àr nÄgot dyrare Àn Thomson erbjuder. Men du fÄr ocksÄ ett mer estetiskt metallchassi, nÄgot större skÀrm och 20W Jumbo Box-högtalare med VU-erbjudandet. Allt handlar om att estetik och ljud betyder mer för dig eller om du hellre vill spara extra pengar, Rs 4000 för att vara exakt.