Thunder Purple OnePlus 6T Àr förmodligen min favorit Android-telefon 2018

OnePlus hÄller pÄ att lansera en McLaren-version av OnePlus 6T

Jag hade mycket stora förhoppningar nĂ€r jag tog emot mina Google Pixel 3 och Pixel 3 XL-granskningsenheter, och först verkade det som om de levererade. Medan ingen av modellerna har en verkligt modern “all-screen” design, kom Pixel 3 XL Ă„tminstone nĂ€rmare Ă€n nĂ„gon annan Pixel-telefon som kom före den. Utformningen av XL-modellen var dock annars underbar, och den verkliga överklagandet av Pixel-telefoner Ă€r alltid programvara. Googles “rena” Android-upplevelse Ă€r inte besvĂ€rad av leverantörens grĂ€nssnittslager och onödiga eller oönskade appar. Pixel 3 och Pixel 3 XL Ă€r snabba och kraftfulla, och de Ă€r ett nöje att anvĂ€nda för det mesta. TyvĂ€rr orsakade en vĂ„g av buggar och andra problem en massa huvudvĂ€rk för tidiga anvĂ€ndare, och anvĂ€ndarna vĂ€ntar fortfarande pĂ„ korrigeringar av de flesta av Pixel 3: s problem. LĂ„ng historia kort, Pixel 3 har hittills varit en besvikelse.

Tack och lov Àr Android-marknaden inget som iPhone-marknaden, sÄ anvÀndare har mÄnga andra alternativ att vÀlja mellan. Och om du frÄgar mig skulle Pixel 3 och Pixel 3 XL inte ens vara Ärets bÀsta Android-telefoner Àven om de lanserades utan en enda bugg. Den beteckningen gÄr till den nyligen lanserade OnePlus 6T, och den började sÀljas idag i en fantastisk ny fÀrg som inte liknar nÄgot annat dÀr ute i USA just nu.

Sammantaget har 2018 varit ett ganska trĂ„kigt Ă„r pĂ„ flaggskeppets smarttelefonmarknad. Apples iPhone XS var den minsta “S” -uppgraderingen som företaget har slĂ€ppt sedan iPhone 3GS helt tillbaka 2009. Den hade inte en enda ny markeringsfunktion, utan gav istĂ€llet anvĂ€ndarna bĂ€ttre specifikationer och ett nytt 6,5-tums phablet-alternativ. PĂ„ andra sidan av staketet var de flesta Android-flaggskeppstelefoner som slĂ€pptes 2018 iPhone-kloner. De mest anmĂ€rkningsvĂ€rda telefonerna som inte var Galaxy S9 och Galaxy Note 9, och de Ă€r Samsungs trĂ„kigaste uppdateringar pĂ„ flera Ă„r. Med andra ord har 2018 varit en snoozefest frĂ„n början till slut. VĂ€l, nĂ€stan att avsluta.

BildkÀlla: Zach Epstein, BGR

OnePlus 6T var en frisk pust nÀr den slÀpptes den 1 november. Visst att den Àr snabbare och kraftfullare Àn nÄgon annan Android-telefon trots att den har samma processor och jÀmförbara specifikationer. Men det Àr mer Àn sÄ ocksÄ. IstÀllet för att bara vara en annan iPhone-klon har OnePlus 6T en fantastisk OLED-skÀrm med ett nytt, mindre hack. Eftersom Android-telefoner inte har komplex 3D-ansiktsigenkÀnning som iPhone X, iPhone XS och iPhone XR behöver de inte ett stort hack för att passa alla dessa sensorer. SÄ 6T har en liten V-formad skÄra som passar kameran, vilket ger mycket mer utrymme för utstÀllningsfastigheter.

Utöver det Àr OnePlus 6T ocksÄ den första smarttelefonen som lanseras i USA med en fingeravtryckssensor pÄ skÀrmen. Som de flesta Android-telefoner hade den tidigare generationens OnePlus-telefon en fingeravtryckssensor pÄ baksidan av telefonen, vilket Àr en hemsk plats för den. Att lÄsa upp en telefon med en sensor pÄ baksidan innebÀr mycket fumling och smutsar olja och smuts över kameralinsen.

BildkÀlla: Zach Epstein, BGR

Jag har redan granskat OnePlus 6T sĂ„ jag kommer inte att gĂ„ igenom alla dess funktioner igen, men en ny version av telefonen lanseras idag och jag ville ta en stund att uppmĂ€rksamma den. Varför? För att det Ă€r friggin grymt bra. Det Ă€r precis som OnePlus 6T som lanserades för 15 dagar sedan, men den har en fantastisk “Thunder Purple” -finish med en lutning som bleknar frĂ„n svart högst upp till lila lĂ€ngst ner. Medan gradientytor som detta blir vanliga i Kina, Ă€r det till skillnad frĂ„n allt annat tillgĂ€ngligt i USA. PĂ„ en marknadsplats full av svarta eller vita rektanglar Ă€r det en vĂ€lkommen förĂ€ndring av takten.

BildkÀlla: Zach Epstein, BGR

Förutom sjĂ€lva lutningen finns det ocksĂ„ ett vĂ€ldigt coolt “S” -mönster som förvandlas i olika belysning. Du kan se det direkt reflektera ljus högst upp i det hĂ€r inlĂ€gget, och du kan se pĂ„ bilden ovan att det Ă€r mer subtilt i vanlig belysning. Det Ă€r vackert och det skulle absolut vara min telefon om jag var Android-anvĂ€ndare.

OnePlus 6T i Thunder Purple finns tillgĂ€nglig pĂ„ OnePlus webbplats frĂ„n och med idag, den 15 november. Det finns bara en SKU med 8 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme, och det kostar $ 579 – samma pris som de svarta versionerna av 6T, och fortfarande mycket mindre Ă€n nĂ„got konkurrerande flaggskepp i landet med jĂ€mförbara specifikationer.