TikTok-Àgaren ByteDance och Smartisan arbetar tillsammans pÄ en smartphone: rapport

TikTok-Àgaren ByteDance och Smartisan arbetar tillsammans pÄ en smartphone: rapport

”Att bygga en smartphone med förinstallerade appar har varit en dröm för ByteDance VD, sĂ€ger rapporten”

Vi kan snart ha en annan smartphone-tillverkare bland oss. Om man ska tro pÄ en ny rapport kan TikTok-moderbolaget ByteDance snart lansera sin egen smartphone. Rapporten kommer frÄn Ekonomiska tider och citerar tvÄ namnlösa kÀllor. Enligt dessa kÀllor skulle den hÀr smarttelefonen förinstalleras med appar som Àgs av ByteDance. Apparna skulle innehÄlla stora namn som TikTok, Jinru Toutiao och en musikstreamingtjÀnst. Alla dessa appar Àgs av ByteDance och Àr mycket populÀra i Kina.

Rapporten sÀger ocksÄ att det har varit en lÄngvarig dröm frÄn ByteDance VD att bygga en smartphone som Àr fulladdad med appar. Enligt kÀllorna skulle ByteDance bygga den hÀr smarttelefonen i samarbete med Smartisan. Tidigare i Är hade de tvÄ företagen gjort en affÀr och ByteDance köpte ocksÄ en patentportfölj. Företaget anstÀllde ocksÄ nÄgra anstÀllda frÄn Smartisan och uppgav att de vill starta nÄgot inom utbildningssegmentet.

Smartisan R1Smartisan R1

Ser ut som ByteDance hade andra planer Àn bara fokus pÄ utbildning. För tillfÀllet vet vi inte riktigt mycket om affÀren mellan ByteDance och Smartisan. Det har inte heller förekommit nÄgra lÀckor och rapporten innehÄller ingen information om telefonen. Telefonen kan likna Facebook- och Amazon-telefoner med speciella appar. En smartphone som Àr designad runt ByteDances app som TikTok kan intressera alla anvÀndare av appen.

Det Àr möjligt att telefonen inte skulle accepteras av den amerikanska regeringen pÄ grund av dess senaste drag mot företag i Kina. Det Àr inte bara Kina som ByteDance har haft problem med. I Indien hade regeringen tillfÀlligt förbjudit TikTok. Vi Àr inte sÀkra pÄ om regeringen vill att en smartphone ska sÀljas i landet vars enda syfte Àr att skapa och dela TikTok-videor. Naturligtvis Àr allt detta bara spekulationer nu, sÄ ta det med ett saltkorn.

Smartisan Àr en kinesisk smarttelefontillverkare som hittills har tillverkat ett par enheter, inklusive en flaggskeppsenhet som drivs av Snapdragon 845-chipset förra Äret, med 1 TB lagringsutrymme ombord.