TikTok-förbud i Indien: app tas bort frÄn Google Play store och App Store

tik-tok

”Flytten kom efter att ministeriet för elektronik och informationsteknik skickade ett brev till Apple och Google”

Nyligen har det funnits tvÄ appar som kom pÄ radaren för regeringen och rÀttsvÀsendet av olika skÀl. Medan det populÀra RPG-spelet PUBG fortfarande spelar gömma med regeringen har TikTok inte varit för framgÄngsrikt. Mitt i samtalen om att det Àr förbjudet har TikTok-appen tagits bort frÄn Google Play Store och Apples app store idag. NÀsta utfrÄgning i Àrendet har planerats till den 24 april.

Tick ​​tack

Efter ett brev frÄn ministeriet för elektronik och informationsteknik har bÄda företagen tagit bort den kontroversiella appen frÄn sina respektive appbutiker. Ministeriets app hade bett företagen att följa domstolsbeslutet som förbjöd nedladdning av appen. Flytten kommer snart efter domen frÄn Madurai Bench frÄn Madras högsta domstol, som nekade framstÀllningen frÄn utvecklarna av appen att avbryta ett förbud mot appen. Detta innebÀr att Àven om TikTok inte lÀngre Àr tillgÀnglig för nedladdning, kan befintliga anvÀndare fortsÀtta anvÀnda den pÄ sina telefoner.

Tick ​​tack

Den senaste flytten frÄn domstolen kommer som svar pÄ framstÀllningen som ingavs tidigare denna mÄnad. FramstÀllningen begÀrde ett förbud mot TikTok om att appen frÀmjar störande innehÄll inklusive tydliga videor. Enligt framstÀllningen förnedrade detta innehÄll kulturen i Indien. Utvecklaren av appen, Bytedance, överklagade följaktligen framstÀllningen i Högsta domstolen om yttrandefrihet. I sitt försvar uppgav företaget att en mycket liten del av innehÄllet pÄ TikTok kan anses olÀmpligt.

Domstolen har bett om en oberoende advokat för att undersöka implikationerna av appen och har begÀrt skriftliga inlagor frÄn företaget. Vi kommer att lÀra oss mer den 24 april nÀr nÀsta utfrÄgning Àr planerad till Àrendet.