TikTok-förbud i Indien: regeringen frÄgar Google, Apple tar bort appen frÄn Google Play och App Store

TikTok-förbud i Indien: regeringen frÄgar Google, Apple tar bort appen frÄn Google Play och App Store

“Flytten kommer efter att Högsta domstolen pĂ„ mĂ„ndag vĂ€grade att förbli en tidigare bevisning frĂ„n Madras High Court att förbjuda appen”

Den indiska regeringen har enligt uppgift bett Google och Apple att förbjuda TikTok – den oerhört populĂ€ra videodelningsappen – frĂ„n deras respektive mobilplattformar. Flytten kommer efter att Högsta domstolen pĂ„ mĂ„ndag vĂ€grade att stanna kvar i ett beslut frĂ„n Madras High Court den 3 april att förbjuda ‘pornografiskt’ och ‘sleazy’ innehĂ„ll i landet. TikTok, som har över 500 miljoner anvĂ€ndare vĂ€rlden över, kan förlora en stor del anvĂ€ndare om den ombeds att packa upp sin verksamhet i Indien vid bĂ€nken, ledd av överdomstolen Ranjan Gogoi, den 22 april. Innan dess förvĂ€ntas Madras High Court behandla ett separat Ă€rende den 16 april.

Tick ​​tack

Under tiden sÀgs regeringens order hjÀlpa till att stoppa ytterligare nedladdning av applikationen, men mÀnniskor som redan anvÀnder det kommer inte att pÄverkas. Det Àr dock upp till Google och Apple att ta bort appen frÄn App Store eller Google Play App Store. TikTok har nÀra 119 miljoner abonnenter i landet, varav en majoritet Àr tonÄringar eller yngre. Appen har utsatts för sitt innehÄll som pÄstÄs göra det till en jaktmark för pedofil.

Enligt en rapport frÄn Economic Times sa TikTok-Àgaren ByteDance att den inte kan hÄllas ansvarig för handlingar frÄn tredje part pÄ plattformen. Appen Àr som alla andra sociala medieplattformar, och att utpeka den Àr diskriminerande och godtycklig.

ByteDance sa, ”PĂ„ TikTok litar vi pĂ„ det indiska rĂ€ttsvĂ€sendet och de bestĂ€mmelser som tillhandahĂ„lls av sociala medieplattformar genom Information Technology (Intermediaries Guidelines), 2011. Vi Ă€r fast beslutna att kontinuerligt förbĂ€ttra vĂ„ra befintliga Ă„tgĂ€rder och införa ytterligare tekniska och moderationsprocesser som en del av vĂ„rt stĂ€ndiga engagemang för vĂ„ra anvĂ€ndare i Indien. I linje med detta har vi intensifierat anstrĂ€ngningarna för att ta ner anstötligt innehĂ„ll. Hittills har vi tagit bort över 6 miljoner videor som bryter mot vĂ„ra anvĂ€ndarvillkor och riktlinjer för communityn efter en omfattande granskning av innehĂ„ll som genereras av vĂ„ra anvĂ€ndare i Indien. ”