TikTok-moderbolaget lanserar ny meddelandeapp Feiliao

TikTok-moderbolaget lanserar ny meddelandeapp Feiliao

“Appen heter officiellt Feiliao och Ă€r för nĂ€rvarande endast tillgĂ€nglig i Kina”

ByteDance, utvecklaren bakom den populÀra TikTok-videoappen, har lanserat en ny app i Kina. Den nya appen heter Feiliao och Àr en kombination av en meddelandetjÀnst och ett internetforum. PÄ engelska heter appen Flipchat och Àr tillgÀnglig för bÄde iOS- och Android-enheter. Den kinesiska utvecklaren ByteDance har rankats som den mest vÀrdefulla starten i vÀrlden och slÀppte nyligen en videochattapp som heter Duoshan i Kina.

Den nya meddelandeappen, Feiliao, presenteras som en konkurrent för Kinas mest populÀra meddelandeklient, WeChat. Det skiljer sig dock helt frÄn WeChat och riktar sig mot en annan grupp anvÀndare. Appen tillÄter anvÀndare att starta gruppchattar och skapa forum som Àr relaterade hobbyer och andra intressen. Det Àr en social app som lÄter anvÀndare ansluta till nya mÀnniskor med liknande intressen och ocksÄ lÄter dig dela ditt dagliga liv pÄ ett flöde och chatta med vÀnner med lÀtthet.

KĂ€lla - Feiliao eller FlipchatKĂ€lla – Feiliao eller Flipchat

Den officiella beskrivningen för appen sĂ€ger: ”Feiliao Ă€r en intressebaserad social app. HĂ€r hittar du det vĂ€lbekanta [features of] chattar och videosamtal. Dessutom kommer du att upptĂ€cka nya vĂ€nner och berĂ€tta vad som Ă€r kul; samt dela ditt dagliga liv i ditt flöde och interagera med nĂ€ra vĂ€nner. ”

I grund och botten kommer appen att lÄta dig chatta med vÀnner, ringa videosamtal etc, samtidigt som det visar en feed av all social aktivitet. Du kan följa grupper och forum som du kanske Àr intresserad av. Den har ocksÄ en betalningsfunktion som finns pÄ Alibabas Alipay-plÄnbok. Som du kan se Àr Feiliao helt annorlunda Àn WeChat. Du kan sjÀlvklart inte logga in med ditt WeChat ID eller ens överföra profiler eller anslutningar. SÄledes verkar det som om bÄda hÄller sig borta frÄn varandra.

FrÄn och med nu Àr den nya appen endast tillgÀnglig i Kina och vi Àr inte sÀkra pÄ om den skulle vara tillgÀnglig globalt. Feiliao, Flipchat, liknar mer Jike-appen i Reddit-stil, som stöds av Tencent. ByteDance har fortfarande inte lika mycket marknadsandelar som Tencent, men antalet vÀxer.