TikTok slÄr ner pÄ viktminskningsannonser för att bekÀmpa kroppsskamning

TikTok slÄr ner pÄ viktminskningsannonser för att bekÀmpa kroppsskamning

Vilka Àr de nya reglerna?

I ett nyligen blogginlĂ€gg listade Tara Wadhwa, TikToks sĂ€kerhetspolicychef, de nya annonspolicyerna. Wadhwa hĂ€vdade att företaget har Ă„tagit sig att bekĂ€mpa ”problematiska och överdrivna pĂ„stĂ„enden i diet- och viktminskningsprodukter” samt att ”lĂ€gga starkare restriktioner pĂ„ viktminskningsansprĂ„k och hĂ€nvisningar till kroppsbild”.

SĂ„ vad kommer TikTok att spela in?

Viktkontrollprodukter kommer endast att kunna nĂ„ anvĂ€ndare som Ă€r Ă€ldre Ă€n 18 Ă„r. Det kommer att finnas “starkare begrĂ€nsningar” för viktminskningsansprĂ„k “Ytterligare begrĂ€nsningar” kommer att införas för att begrĂ€nsa oansvariga pĂ„stĂ„enden frĂ„n varumĂ€rken som frĂ€mjar viktminskningshantering eller kontroll Annonser som frĂ€mjar viktminskning och viktkontrollprodukter eller tjĂ€nster kommer inte att kunna frĂ€mja en negativ kroppsbild eller negativt förhĂ„llande till mat

Vissa av dessa politikomrÄden Àr relativt vaga men Àr verkligen ett steg i rÀtt riktning.

TikTok meddelade ocksÄ i blogginlÀgget att det kommer att stödja Weight Stigma Awareness Week genom att lansera en dedikerad sida i appen för att marknadsföra #EndWeightHateCampaign. MÄlet med den hÀr sidan Àr att utbilda TikToks (mestadels tonÄriga) publik om vad tyngdpunkten Àr, varför det ska betyda för alla och hur de kan hitta stöd eller stödja andra som kan kÀmpa.

TikTok-partner och National Eating Disorders Association CEO Claire Mysko sa:

”Vi uppmuntras att se en framtrĂ€dande plattform som TikTok gĂ„ med i rörelsen för att avsluta vikthat och utmana fatfobi. Viktstigma har dokumenterats som en signifikant riskfaktor för depression, missnöje med kroppen och lĂ„g sjĂ€lvkĂ€nsla. ”