Till sist! Uber tappar officiellt Las Vegas Market

 Till sist!  Uber tappar officiellt Las Vegas Market

I maj skrev jag en artikel om att Nevada Àntligen skulle kunna fÄ Uber, men detaljerna om utbytesplattformens expansion var fortfarande lite oklara. Det Àr lika troligt att de antingen fick godkÀnnande eller fick yxan (för andra gÄngen, kom ihÄg).

Idag kom den slutliga domen in och den Àr officiell: Uber fÄr stanna. Slutligen, efter en otroligt tidskrÀvande och energidrÀnerande strid, har Uber startat butik i Las Vegas och kommer att börja betjÀna sina anvÀndare omedelbart.

Teamet slÀppte nyheterna i en blogginlÀgg idag och berÀttar för oss att det kommer att fungera exakt pÄ samma sÀtt som i andra stÀder som har Uber. De detaljerade ocksÄ nÄgra uppskattningar av hur olika priser runt staden kan se ut:

UNLV till centrala Las Vegas: $ 13-17 UNLV till Summerlin: $ 34-45 Downtown Las Vegas till Summerlin: $ 36-48 Downtown Las Vegas till Henderson: $ 39-52 Henderson till Summerlin: $ 63-84

Det lÄter kanske inte som den största nyheten pÄ planeten, men det har otrolig betydelse för folket i Las Vegas. NÀr allt kommer omkring trodde Las Vegas-samhÀllet att de skulle fÄ Uber för ett Är sedan, i oktober 2014.

För att inte nÀmna, nÀstan alla andra stora tekniska ekosystem har kunnat implementera Uber i sina samhÀllen, till och med Fargo, North Dakota. Som de sÀger Àr det dock bÀttre sent Àn aldrig.

”FrĂ„n att ta en drink i DTLV med vĂ€nner till att ta en runda golf i Summerlin till att göra ett Ă€rende i Henderson – ditt liv blev bara mycket enklare. Du Ă€r nĂ„gra kranar frĂ„n att komma till din destination sömlöst och sĂ€kert med Uber, ”lĂ€ser blogginlĂ€gget.

Jag skulle definitivt betrakta det som en vinst för folket i Las Vegas, men det kanske inte Àr den största vinsten för Uber: Pando skrev en exponering redan i juni att denna juridiska kamp faktiskt var Ubers lÀngsta, dyraste hittills. Oavsett, nÄgot sÀger mig att Uber kommer att kunna ÄterhÀmta sig frÄn skatteslaget, sÀrskilt nu nÀr de har fÄtt sin fot i dörren för en av de största turistmarknaderna i Amerika.

Bildkredit: Uber Facebook-sida / beskuren, storleksÀndrad