Tim Cook försvarar Apple, sÀger att produktrörledningen och ekosystemet underskattas av investerare

Tim Cook adresserar George Floyd-mord i företagets hela e-post

Det har varit ett intressant par veckor för Apple, minst sagt. I början av oktober 2018 reste företaget högt. Intresset för iPhone XR-utgÄvan ökade och Apple-aktierna som ett resultat handlades pÄ en rekordhög nivÄ. Flash framÄt nÄgra veckor och berÀttelsen kring Apple gjorde till synes en 180 nÀr rapporter om ljummet efterfrÄgan pÄ iPhone XR började dyka upp. Och Àven om det Àr lÀtt att avvisa alla ensamma rykten frÄn försörjningskedjan, blev det stora antalet rapporter som pekade pÄ nedslÄende iPhone XR-försÀljning för stort för att ignorera.

För ungefÀr en vecka sedan skrev Apples VD Tim Cook ett brev till investerare och avslöjade att Apple reviderade sin kvartalsvisa intÀktsvÀgledning med nÄgra miljarder dollar pÄ grund av lÄngsammare Àn förvÀntad iPhone XR-försÀljning. Apple-aktier, som redan var nere vid denna tidpunkt, sjönk Ànnu lÀngre och handlas nu pÄ nivÄer som inte sett sedan mitten av 2017.

Naturligtvis kom Apple-domarsÀgare ut i full kraft och var snabba med att förklara att Apples tid i solen hade upphört. Mot bakgrund av detta dök Cook upp CNBC tidigare i dag i ett försök att ta itu med det nya molnet av pessimism som för nÀrvarande höljer Apple.

“NĂ€r det gĂ€ller naysayer har jag hört detta om och om igen,” sa Cook till Jim Cramer. ”Jag har hört det 2001, jag har hört det 2005, 7, 8, 10, 12 och 13. Du kan antagligen hitta samma citat frĂ„n samma mĂ€nniskor om och om igen.

“Och jag Ă€r inte defensiv mot det”, tillade Cook. ”Detta Ă€r Amerika och du kan sĂ€ga vad du vill, men min Ă€rliga uppfattning Ă€r att det finns en innovationskultur i Apple och att innovationskulturen i kombination med dessa otroliga, lojala kunder, glada kunder, detta ekosystem, detta dygdiga ekosystem, Ă€r nĂ„got som förmodligen inte Ă€r uppskattat. ”

NÀr det gÀller Apples sjunkande aktiekurs berÀttade Cook att investerare tenderar att vara kÀnslomÀssiga pÄ kort sikt och att Apple gör en poÀng att fokusera pÄ lÄngsiktigt.

”NĂ€r jag tittar pĂ„ företagets lĂ„ngsiktiga hĂ€lsa har det aldrig varit bĂ€ttre. Produktrörledningen har aldrig varit bĂ€ttre. Ekosystemet har aldrig varit starkare. TjĂ€nsterna gĂ„r sönder. ”