Tips för att marknadsföra ditt företag utan att spendera extra pengar

Tips för att marknadsföra ditt företag utan att spendera extra pengar

Att starta en start Ă€r ett ansvarsfullt och hĂ„rt arbete – du skapar en idĂ© frĂ„n grunden och lĂ€gger sedan anstrĂ€ngning och engagemang för att fĂ„ den att fungera. Det finns dock mer: Hur din start introduceras för allmĂ€nheten kan vara en avgörande faktor för om verksamheten kommer att misslyckas eller lyckas.

Med utvecklingen av digital marknadsföring har videon blivit ett populÀrt verktyg för att marknadsföra nystartade företag. Med mer Àn 2 miljarder smarttelefoner och 3,4 miljarder internetanvÀndare över hela vÀrlden, automatisk videouppspelning pÄ sociala nÀtverk och 4 miljarder videoklipp som ses varje dag blir videokampanjen en tydlig marknadsföringsstrategi med den högsta avkastningen bland andra digitala marknadsföringsstrategier.

Det finns inget behov av att spendera miljoner dollar pÄ att investera i en kÀndisvideo: sÄ lÀnge kvaliteten inte offras kan en lÄgbudgetvideo uppnÄ fantastiska resultat. I den hÀr artikeln kommer vi att presentera nÄgra tips om hur du kan marknadsföra din start med videor utan att göra stora investeringar.

FörstÄ ditt mÄl

Vad Àr syftet med din video marknadsföringsstrategi? Svaren kan vara olika. Oavsett om du söker en förklaringsvideo för en ny produkt, försöker skaffa nya webbplatsanvÀndare eller visar kundsupport, Àr det viktigt att innehÄllet motsvarar det du försöker uppnÄ.

KÀnn din mÄlgrupp

Beroende pÄ vem din mÄlgrupp Àr kan ditt videoinnehÄll, format och Àmne variera: Faktum Àr att publiken Àndrar allt. Gör nÄgra undersökningar för att ta reda pÄ vilka Àmnen som kommer att intressera din nisch och anvÀnd andras erfarenhet för att lÀra dig hur du nÄr dina mÄl.

Utforska dina konkurrenter

Att titta pÄ dina konkurrenters videor ger dig inte bara mer erfarenhet av att skapa dina egna, utan hjÀlper dig ocksÄ att förstÄ hur du kan skilja pÄ dina videofrÀmjande insatser frÄn dem. Eller sÄ kan du ocksÄ integrera strategier för videomarknadsföring frÄn oberoende industrier och fÄ dem att fungera.

Skapa det

För ett par Är sedan skulle skapandet av en video vara en stor huvudvÀrk, men numera tillÄter den tekniska innovationen alla att skapa fantastiska videor utan en professionell kamera, bara med en telefonkamera och nÄgra redigeringsverktyg. Webbplatser som Renderforest erbjuder ett brett utbud av mallar som hjÀlper till att spara bÄde tid och pengar utan att offra videokvaliteten.

HĂ„ll det kort

Idag har korta videor de flesta visningar pÄ webben. Det Àr bÀttre att vara mindre Àn 3 minuter, och ju kortare, desto bÀttre. Om det finns mycket att sÀga kan meddelandet delas upp i flera kortare videor, eftersom det Àr mer troligt att besökare kommer att titta pÄ flera korta videor Àn en lÄng.

AnvÀnd Micro Videos

Du kan ocksĂ„ anvĂ€nda mikrovideor pĂ„ sociala mediewebbplatser som Instagram, Snapchat och Vine, eftersom de har ett stort antal anvĂ€ndare och ger mĂ„nga visningar (1 miljard slingor spelas dagligen pĂ„ Vine). Den maximala lĂ€ngden pĂ„ videoklippen pĂ„ dessa webbplatser Ă€r dock super kort – frĂ„n 6 sekunder till 60 sekunder, vilket avsevĂ€rt begrĂ€nsar ditt omfĂ„ng. Av denna anledning kan du göra din ursprungliga videokampanj och sedan klippa den till en kortare version som huvudsakligen Ă€r utformad för dessa webbplatser.

Inkludera en uppmaning till handling

En uppmaning Àr en ÄtgÀrd som du vill att en tittare ska göra efter att ha tittat pÄ din video. Inkludera en CTA i slutet av videon, för om en tittare har nÄtt den hÀr delen av den Àr han troligtvis intresserad av vad du presenterar. SÄ nu Àr det tittarens tur att göra nÄgot, och en uppmaning till handling Àr en uppmaning till det.

Beroende pĂ„ vilken typ av företag du har, din publik och dina mĂ„l kan CTA variera. ÄndĂ„ innehĂ„ller CTA frĂ€mst sĂ€tt att kontakta dig eller samtal för att engagera dig i mer av ditt innehĂ„ll: besök din webbplats, titta pĂ„ fler videor etc.

Dela din video

NÀr din video Àr klar mÄste du vÀlja var du vill dela den. Det finns mÄnga distributionssidor pÄ internet, sÄ det Àr du som bestÀmmer vilka som Àr mer lÀmpliga för ditt företag. Webbplatser som YouTube, Dailymotion, Vimeo, Facebook, Twitter och LinkedIn Àr beprövade plattformar för att öka synligheten för alla typer av företag, beroende pÄ vem din mÄlgrupp Àr.

Se till att du tillhandahÄller motsvarande hashtags pÄ Twitter sÄ att din video Àr lÀtt att hitta. PÄ LinkedIn, sök efter olika grupper som passar Àmnet för din video för att öka publiken. Om din video Àr underhÄllande Àr chansen stor att du nÄr din publik organiskt gratis. Du kan dock investera lite pÄ reklam för att göra det mer synligt.

HÄll koll pÄ din video

Och nu dÄ? NÀr din video har publicerats mÄste du hÄlla reda pÄ hur den gÄr. AnvÀnd Event Tracking pÄ Google Analytics för att se om de erhÄllna resultaten var vÀrda anstrÀngningen. Det hÀr verktyget visar dig flera indikatorer, t.ex. antalet unika besökare pÄ din webbplats, antalet videovisningar, de kanaler som har gett flest visningar etc. Denna information hjÀlper dig att förstÄ vad som fungerar bÀst och vad som inte fungerar att nödvÀndiga Àndringar kan göras.

Om allt görs korrekt kan en videokampanj locka fler kunder utan att bryta bank!