Titta pĂ„ den hĂ€r “Hacker” -fickan en Bitcoin-plĂ„nbok pĂ„ mindre Ă€n 3 minuter

Titta pÄ den hÀr

Identitetsstöld kÀnns alltid som nÄgon annans problem tills det hÀnder dig. Offline-sÀkerhetskopior, brandvÀggar och antivirusprogram kÀnns knappast nödvÀndiga förrÀn du Àr den som ringer telefonen med din bank och försöker förklara att det inte var du som köpte 150 dollar vÀrt bensin, 500 dollar för BestBuy-presentkort och 1000 dollar för av lotter. FörestÀll dig hur mycket vÀrre det skulle vara om din bank bara var en digital huvudbok dÀr transaktioner gjorda i bitcoin eller annan kryptovaluta registreras kronologiskt och offentligt. NÄ, nu kan du!

Tack vare forskare frÄn Positive Technologies vet vi nu exakt hur lÀtt det Àr för hackare att infiltrera Bitcoin-plÄnböcker. I en kort, om Àn berÀttande video frÄn företaget, visade en forskare processen genom vilken en hackare kunde stjÀla kryptovalutan. Och tyvÀrr för Bitcoin-anvÀndare tar processen lite mindre Àn tre minuter.

Det hÀr Àr dÄligt. Visst, Bitcoin och blockchain utropas som kanske den sÀkraste formen av valuta nÄgonsin. Men om du lagrar en sÀker form av valuta pÄ en övervÀldigande sÄrbar plats, Àr den enda personen vars pengar Àr sÀkra hackarna. Och Àven om tvÄfaktorautentisering via SMS anses vara bekvÀm lÀmnar sÀkerhet mer Àn nÄgot att önska.

“Vi arbetar i nĂ€ra samordning med teleoperatörer för att upptĂ€cka hot innan hackare gör det, för att skydda prenumeranter”, sĂ€ger Dmitry Kurbatov, chef för telekommunikationssĂ€kerhetsavdelningen pĂ„ Positive Technologies i ett pressmeddelande. ”Att utnyttja SS7-specifika funktioner Ă€r ett av flera befintliga sĂ€tt att fĂ„nga SMS. TyvĂ€rr Ă€r det fortfarande omöjligt att vĂ€lja bort att anvĂ€nda SMS för att skicka engĂ„ngslösenord. Det Ă€r den mest universella och praktiska tvĂ„faktorautentiseringstekniken. Alla teleoperatörer bör analysera sĂ„rbarheter och systematiskt förbĂ€ttra abonnentens sĂ€kerhetsnivĂ„. ”

Ja, tekniken Ă€r utformad för att göra livet enklare, bekvĂ€mare och mer tillgĂ€ngligt. Men nĂ€r det gĂ€ller pengar, sĂ€rskilt i form av “sĂ€ker valuta”, gör tekniken inte saker enkelt. Mot vĂ„ra instinkter kan det vara dags att börja fokusera pĂ„ sĂ€kerhet före innovation, Ă„tminstone nĂ€r det gĂ€ller dollar som hĂ„ller innovation rullande.

LÀs mer om vikten av cybersÀkerhet pÄ TechCo