Titta pÄ Live Sports i vacker bild med Apple TV 4K

Alla er sportfans dÀr ute som Àr irriterade genom att hoppa frÄn en strömmande enhet och nÀtverk till en annan för att fÄnga dina favoritlag kan nu dela upp sig till en plats, Apple TV.

Vid Apple-evenemanget 2017 presenterade företaget sin nĂ€sta generation Apple TV som kan stödja 4K-innehĂ„ll. Denna förbĂ€ttring av bildkvaliteten kommer att se vacker ut pĂ„ de större 4K-kompatibla TV-skĂ€rmarna som vi alla vill ha. Även om rykten visade sig vara sanna, var Apple tvunget att göra nĂ„got som svar pĂ„ den vĂ€xande efterfrĂ„gan pĂ„ direktuppspelning och press frĂ„n Roku, Amazon och Nvidia som för nĂ€rvarande har 4K-funktioner.

De nya tekniska specifikationerna inkluderar en HDR-video (High Dynamic Range) som erbjuder högsta bildkvalitet vid 2160p för strömmat innehÄll, och den stöder HD10- och Dolby-visningsprofiler.

Med A10X-chipet kommer enheten att kunna bearbeta 2x snabbare och 4x för grafiken. Apple meddelade att de har samarbetat med Hollywood-studior (Lionsgate, Universal, etc.) och Amazon Prime för att ge anvÀndarna de största utgÄvorna och mer 4K-innehÄll.

En bonus till anvÀndare som köpte en video i HD. Om det finns en 4K-version tillgÀnglig kommer Apple att uppgradera den till 4K utan kostnad för anvÀndaren.

För spelarna hjÀlper detta A10X-chip att köra spel mjukare för enskilda eller multiplayers.

Den största förĂ€ndringen kommer att vara möjligheten att titta pĂ„ live-sport och live-nyheter via Apple TV-appen. Appen tillĂ„ter anvĂ€ndare att blĂ€ddra igenom 60 videotjĂ€nster utan att byta frĂ„n en tjĂ€nst till en annan – och nu kommer den att innehĂ„lla livesport och nyheter.

Idrottsfans kommer att kunna blĂ€ddra igenom kategorin “sport” och börja titta pĂ„ deras spel direkt – och oroa dig inte för att missa den första tonhöjden eftersom anvĂ€ndare kan meddelas nĂ€r ett spel kommer att starta. För att undvika spoilers har anvĂ€ndarna möjlighet att stĂ€nga av poĂ€ngen om de inte har sett spelet Ă€nnu.

Apple TV-appen fungerar sömlöst pÄ iPhone, iPad och Apple TV. SÄ om du slutar titta pÄ ett spel eller visa halvvÀgs kan du hÀmta det senare pÄ en annan enhet, Àven pÄ en annan plats.

Även om allt detta Ă€r spĂ€nnande mĂ„ste anvĂ€ndarna veta att en prenumeration kan krĂ€vas för att fĂ„ Ă„tkomst till en del av innehĂ„llet eftersom vissa sportevenemang live kan bli föremĂ„l för blackouts.

Enheten kommer i 32 GB för $ 179 och 64 GB för $ 199 – mĂ„tten pĂ„ lĂ„dan och fjĂ€rrkontrollen Ă€r desamma, ingen Ă€ndring gjordes.

LÀs hela vÄr tÀckning av Apple Event pÄ TechCo