Titta pÄ Samsung Galaxy S10 + luras av ett 3D-tryckt fingeravtryck

Titta pÄ Samsung Galaxy S10 + luras av ett 3D-tryckt fingeravtryck

“Samsung inkluderade en ultraljudsfingeravtryckslĂ€sare pĂ„ displayen pĂ„ nya Galaxy S10 och S10 +, men den Ă€r inte lika sĂ€ker som annonserad”

NÀr Samsung tillkÀnnagav sin senaste Galaxy S10-serie pratade den mycket om de nya ultraljudsfingeravtryckssensorerna pÄ Galaxy S10 och Galaxy S10 +. Företaget hÀvdade att det Àr sÀkrare och mindre benÀget för problem Àn en optisk skanner. Men nÀr kunder fick sina enheter i Galaxy S10-serien upptÀckte de att ultraljudsskannern ibland misslyckas och inte alltid Àr korrekt som annonserad. Nu, en Imgur anvÀndare har visat att det inte Àr sÄ sÀkert som Samsung hÀvdade.

AnvÀndaren har lagt upp en kort video som visar hur han kunde lura ultraljudscannern med ett 3D-tryckt fingeravtryck. Han placerar helt enkelt det falska fingeravtrycket över skannern och voila, telefonen Àr upplÄst. Kolla in videon nedan för att se den i aktion.

AnvÀndaren förklarade ocksÄ hela processen för hur han gjorde 3D-fingeravtrycket. Han tog först en bild av sitt fingeravtryck frÄn ett vinglas. Han anvÀnde sin smartphone-kamera för att ta bilden, men uppgav att resultaten skulle ha varit bÀttre om han anvÀnde en DSLR istÀllet. Han ökade sedan kontrasten pÄ fotot och producerade en alfamask med Photoshop. Sedan anvÀnde han 3DS Max för att fÄ höjden och djupet pÄ bilden. Slutligen anvÀnde han AnyCubic Photon LCD-hartsskrivare för att skriva ut 3D-fingeravtrycket. Han medgav att det tog tre upptryckningar för att fÄ det rÀtt.

KĂ€lla - Reddit-anvĂ€ndare darkshark9 KĂ€lla – Reddit-anvĂ€ndare darkshark9

Enligt anvÀndaren fungerar 3D-fingeravtrycket precis som hans finger och han kan lÄsa upp telefonen varje gÄng. Han uppgav att det Àr möjligt för nÄgon att anvÀnda en teleobjektiv och en DSLR för att fÄ en bild av ditt fingeravtryck, allt utan att du vet.

Genom att följa Samsungs pĂ„stĂ„enden skulle det inte ha varit möjligt att lĂ„sa upp telefonen sĂ„ lĂ€tt. UltraljudsfingeravtryckslĂ€saren fungerar annorlunda Ă€n en optisk skanner – den skickar ut en ultraljudspuls som tar mycket noggranna 3D-skanningar av Ă„sarna och spĂ„ren pĂ„ ditt fingeravtryck. BĂ„de Samsung och Qualcomm, som tillverkar dessa skannrar, har hĂ€vdat att det Ă€r nĂ€sta utveckling inom fingeravtrycksskannrar. Men det verkar som om tekniken behöver lite mer finjustering innan den kan anses vara helt tillförlitlig.