TLC200 Pro Time-Lapse Camera Let’s You Capture the Long-Game [Review]

Smartphones Ă€r sĂ„ mycket mer Ă€n bara telefoner nu. De tĂ€cker allt frĂ„n appar till fotografering till videografi. Vissa Android-telefoner fokuserar till och med specifikt pĂ„ foto- och videokomponenten, vilket betyder att den traditionella digitalkameran för konsumentkvalitet inte lĂ€ngre har mycket utrymme i teknikvĂ€rlden. Å andra sidan har icke-traditionella kameror ökat i marknadsandelar, som 360-graders kameror och actionkameror. Men hur Ă€r det med time-lapse?

Det Àr inte precis ett vanligt behov av fler konsumenter, och de befintliga kamerorna eller telefonerna som stöder den har inte tillrÀckligt med batteritid för att stödja den ordentligt. Faktum Àr att de tidigare var historiskt ganska dyra. Under de senaste Ären har Brinno har polerat deras erbjudande, vilket gör tekniken bÄde överkomlig och enkel att anvÀnda, sÄ vi fick tag pÄ TLC200 Pro för att se en gÄng för alla om en specialkamera kan manövrera din smartphone eller GoPro.

Vi anvÀnde Brinno TLC200 Pro under en mÄnad för att fÄnga aktivitet pÄ en strand, bÄtar som kryssade en flod och ett slags misslyckat experiment som försökte fÄnga en intensiv storm (det var inte imponerande i tidsfördröjningen).

Uppstart

Helig enkel installation Batman, Brinno slÄr den hÀr ur parken. Kanske Àr det enkelheten i tekniken eller bara Brinnos uppmÀrksamhet pÄ detaljer, men att ta en tidsfördröjningsvideo tar nÀstan ingen tid alls.

Poppa in de fyra AA-batterierna, stÀll in intervallet, se bildförhandsgranskningen och trÀffa sedan rekord. Det Àr sÄ enkelt som det. För mer specifika bilder som att fÄnga stjÀrnor eller annat landskap pÄ natten kan kameran ocksÄ stÀllas in i natt- eller skymningslÀge för mer idealiska bilder. Det tar sannolikt lÀngre tid att stÀlla in den bild du vill ha Àn den faktiska instÀllningen av kameran.

Funktioner / specifikationer

Brinno TLC200 Pro

Brinno har mycket att erbjuda i ett mycket litet paket med TLC200 Pro. Oavsett tid pÄ dagen, vÀdret eller belysningen finns det antingen en instÀllning eller ett tillbehör som hjÀlper dig att fÄ bilden rÀtt. Som vi ser i vÄra exempel pÄ bilder frÄn kameran fann vi att de bÀsta bilderna tagits under dagen. Vi försökte ocksÄ under en fruktansvÀrd storm, men uppenbarligen Àr blixten inte lika imponerande i tidsfördröjningen. Den hÀr Àr pÄ oss. I slutÀndan finns det bara nÄgra fÄ riktiga fokusomrÄden för huruvida TLC200 Pro kan fÄ jobbet gjort: Videokvalitet, batteritid och enkel att anvÀnda.

GoPro, actionkameror och till och med din senaste iPhone- eller Android-smartphone har förmÄgan att filma tidsfördröjningsvideo i 4K eller Ätminstone 1080p, men tyvÀrr stannar TLC200 Pro vid 720. Oj. Men, och detta Àr en stor, Brinno slÄr absolut ut de andra tvÄ komponenterna pÄ listan.

I ett vanligt inspelningslÀge kan TLC200 Pro filma i cirka 40 dagar. Det kan till och med öka livslÀngden nÀr du begrÀnsar fÄngstimmarna och strÀcker ut tiden mellan varje skott. Du kan ocksÄ anvÀnda mikro-USB-porten för kontinuerlig strömförsörjning av kameran ocksÄ. Vidare anvÀnder den fyra AA-batterier, vilket betyder att det Àr vÀldigt enkelt att popa in nÄgra nya och inte behöva lura med egna. Vi befinner oss dock i dagarna med uppladdningsbara li-po-batterier, och det har sina egna fördelar.

Som nÀmnts i installationsavsnittet tar det mindre Àn en minut att stÀlla in ett skott och börja spela in. För regelbunden anvÀndning dagtid Àr det sÄ enkelt som att stÀlla in tidsintervallet, peka pÄ kameran och slÄ rekord. Den har ocksÄ förmÄgan att byta ut linser, anpassa inspelningstiden, justera automatiskt för aktuell belysning och kan ocksÄ filma i HDR.

Sammantaget tyckte vi att resultaten av att anvÀnda Brinno TLC200 Pro var bra, men det kunde verkligen anvÀnda en uppgradering av fÄngstupplösningen. Vi lever ocksÄ i en tid dÀr allt frÄn crockpots till kaffebryggare Àr antingen WiFi-aktiverat eller Bluetooth-anslutet och kÀnner att den lilla LCD-skÀrmen kan ersÀttas av en smartphone-app eller utökas för Ätminstone en bÀttre med fler kontroller.

Brinno TLC200 Pro

Time Lapse-lÀgen och fÄngstspecifikationer

Videoformat: AVI-upplösning: 720 HD-minne: 4 GB inkluderat, anvÀnd upp till 32 GB tidsintervall: ASAP, tar 3 ~ 5 foton pÄ 1 sekund Anpassad: FrÄn 1 sekund till 24 timmar

TillgÀngliga fotograferingsinstÀllningar

Scen: dagsljus, skymning, natt, mÄne, stjÀrna vitbalans: auto, dag, skugga, molnigt, lysrör (kallt), lysrör (varmt), volframljus

AllmÀnna specifikationer

Typ 1/3 ″ HDR-sensor Vikt: under 5 uns Dynamiskt omrĂ„de 115db Inbyggt standard stativfĂ€ste Upplösning 1,3 megapixel Pixelstorlek 4,2um KĂ€nslighet 3650mV / lux-sek (Ultra bra lĂ„gljuskvalitet) Typ CS-montering (asfĂ€riskt glaslins) BlĂ€ndare F 2.0 SynfĂ€lt 112 ° FokallĂ€ngd 19 mm (motsvarande 35 mm) FokusavstĂ„nd Manuell fokus frĂ„n 1 cm till ∞ (fabriksinstĂ€llning: 40 cm)

Fördelar och nackdelar

Högsta

Super lÀtt att installera och anvÀnda Mycket anpassningsbara inspelningsinstÀllningar

LÀgsta nivÄer

Endast 720 HD kan dra nytta av vissa IoT-funktioner

Övergripande tankar

Ska du köpa Brinno TLC200 Pro? Om du letar efter en anstÀndig tidsfördröjningskamera, verkligen. Medan kameran bara skjuter ut 720 HD hjÀlper batteriets livslÀngd att kompensera för denna oro (40+ dagar). JÀmfört med vissa rivaliserande kameror, inklusive den stÀndigt populÀra GoPro, Àr tidsfördröjning vanligtvis inte en primÀr funktion och fortfarande bara en 24-timmars batteritid, om sÄ Àr fallet. I slutÀndan Àr Brinno TLC200 Pro perfekt för dem som vill fÄnga lÄngsiktiga projekt som konstruktion, grönska eller liknande och enkelt kan anpassa nÀr inspelningen sker. Kasta in det vÀderbestÀndiga fodertillbehöret sÄ kan du till och med fÄnga Bigfoot pÄ film, men hÄll inte andan.

Vi ger Brinno TLC200 Pro en 3 av 5 pÄ grund av dess anvÀndarvÀnlighet och anpassning, men saknar den senaste videokvaliteten och kan faktiskt dra nytta av antingen en Bluetooth- eller WiFi-anslutning för en förbÀttrad meny via en app.

Pris: 148 $

Var man kan köpa: Amazon, Brinno

LÀs mer om högteknologiska prylar hÀr pÄ Tech.Co