Topp 15 universitet som producerar enhörningsgrundare

I utbildningsvÀrlden diskuterar mÀnniskor stÀndigt vÀrdet av att gÄ pÄ college. Med en kÀmpande arbetsmarknad och skyhöjande studentskuld har vardagens medborgare svÄrare och svÄrare att rÀttfÀrdiga en utbildning pÄ 40 000 dollar. Men om du hoppas kunna starta ett av de mest framgÄngsrika företagen i vÀrlden finns det nÄgra universitet som kan vara vÀrda investeringen.

Enligt en nyligen genomförd studie frÄn Sage finns det femton universitet som bryter ut enhörningsgrundare som varma kakor. FrÄn Kaliforniens kuster till Englands strÀnder har dessa universitet varit med och frÀmjat grundare som utvecklade allt frÄn Uber till Snap. Om du undrar vilka universitet som har gjort listan, ta en titt pÄ listan nedan:

Efter att ha tittat pÄ listan bör nÄgra intressanta fakta dyka upp pÄ dig. För det första Àr Stanford högst upp i paketet ganska mycket. Med 51 enhörningsgrundare som kommer frÄn Palo Alto Àr det svÄrt att argumentera för att detta universitet som ligger i nÀrheten av Silicon Valley inte förÀndrar sÀttet att göra affÀrer pÄ. NÄgot nÀra Stanford har Harvard ocksÄ en hel del enhörningsgrundare med 37. DÀrefter sjunker siffrorna avsevÀrt, med University of California, Indian Institute of Technology och MIT med högst 20 vardera.

En annan anmÀrkningsvÀrd statistik som kommer ut ur denna studie Àr att nio av de femton bÀsta universiteten var amerikanska institutioner. Förutom Oxford University, Tel Aviv University, Indian Institute of Technology, University of Waterloo, INSEAD och WHU, finns alla universitet pÄ denna lista i USA.

Det Àr viktigt att komma ihÄg att en examen frÄn dessa universitet inte gör en enhörningsgrundare. Att bygga ett företag sÄ framgÄngsrikt som dessa krÀver en upprörande mÀngd hÄrt arbete, intelligens och tur. Men som siffrorna visar kommer det definitivt inte att skada dina chanser att delta i Stanford.

Foto: Flickr / Robbie Shade