Topp 20 mobiltelefoner i Indien i april 2019: 91 insikter om mobiler

Topp 20 mobiltelefoner i Indien i april 2019: 91 insikter om mobiler

“HĂ€r Ă€r de bĂ€sta enheterna som anvĂ€ndare sökte efter i april mĂ„nad”

Enligt Counterpoints rapport för första kvartalet 2019 fortsatte Xiaomi att behÄlla sin dominans pÄ den indiska smarttelefonmarknaden. Men det var Vivos snabba uppgÄng som överraskade alla, för att inte tala om Realmes tillvÀxt, vilket Àr imponerande med tanke pÄ att varumÀrket kom till för bara ett Är sedan. Intressant nog motsvarar detta listan över telefoner som anvÀndare söker mest efter 91mobiler. Det Àr dÀrför vi fortsÀtter att göra jÀmförelser frÄn mÄnad till mÄnad av telefoner som rankas högt i popularitetstabellen. SÄ utan vidare, lÄt oss ta en titt pÄ de mest populÀra mobiltelefonerna i Indien i april 2019.

Redmi Note 7 Pro (recension) fortsĂ€tter att sitta pĂ„ tronen, men det som mĂ€rks Ă€r det faktum att dess direkta rival – Realme 3 Pro – ligger precis bakom den och sitter pĂ„ andra plats. Samsung Galaxy A50 (recension), Galaxy M30 (recension) och Xiaomi Redmi Note 7 har glidit en position var och en för att landa vid tredje, fjĂ€rde respektive femte sittplatsen.

Den mindre blandningen i positioner tillsammans med nÀrvaron av nya aktörer innebÀr att listan över de 20 bÀsta mobiltelefonerna i april ser helt annorlunda ut Àn den lista vi upprÀttade i mars. SÄ hÀr Àr det fullstÀndiga diagrammet för att se vilka smartphones som vÀckte anvÀndarnas intresse och de som minskade i popularitet.

Topp 20 mobiltelefoner i Indien i april 2019

Nytillkomna

Realme 3 Pro: 2: a position

Med tanke pÄ tidigare trender för Realmes Pro-serie Àr det inte en överraskning att se Realme 3 Pro (recension) göra en fantastisk debut pÄ andra plats. Och det Àr inte utan goda skÀl, eftersom 6.3-incher har imponerande specifikationer, inklusive Snapdragon 710 SoC, 4GB / 6GB RAM, 16MP + 5MP dubbla bakre kameror, en 25-megapixel selfie-shooter och ett 4,045 mAh batteri med VOOC 3.0 snabb laddningsstöd .

Realme 3 Pro recension new009

Xiaomi Redmi Y3: 7: e position

Tredje generationens erbjudande i Xiaomis selfie-centrerade Y-serie syftar till att vara mer Àn en ponny. Och dess specifikationsblad och vÄr recension bevisar det. Handenheten har en förstklassig 32MP-sensor framifrÄn och drar kraft frÄn Qualcomms Snapdragon 632 oktakÀrnkisel. Enheten drivs av en stark 4000 mAh-cell.

Redmi Y3 recension007

Samsung Galaxy A70: 8: e position

Den största smarttelefonen frĂ„n Samsungs stall – Galaxy A70 (recension) har kraftfull hĂ„rdvara. Under huven levereras den 6,7-tums telefonsamtalstelefonen med Snapdragon 675-chipet som Ă€r parat med 6 gig RAM. För avbildning fĂ„r telefonen en tredubbla kamerainstĂ€llningar pĂ„ baksidan, som bestĂ„r av en 32MP-shooter, en 8MP vidvinkel snapper och en 5MP djupsensor. En rymlig 4500mAh brĂ€nner paketet.

Samsung Galaxy A10: 16: e position

Det Àr intressant att se att nÀstan alla enheter i Samsungs uppdaterade A-serie har hittat en plats i vÄr lista över de 20 bÀsta mobiltelefonerna i Indien. A10 Àr den mest prisvÀrda smarttelefonen i Galaxy A-serien och har en 6,2-tums HD + -skÀrm med daggdropp. Driva showen Àr Exynos 7884 oktakÀrnchip, som Àr parat till 2 GB RAM.

Samsung-Galaxy-M20-recension-91mobiles-11.jpg

Samsung Galaxy M20 64GB: 17: e position

För sent har vi inte sett flera varianter av samma enhet fÄ adulation frÄn konsumenter och dÀrmed rankas högt pÄ popularitetsdiagram, men Samsungs M20 (recension) bryter den trenden. Medan dess basmodell placeras pÄ 10: e plats, har 64GB-versionen av avancerad version ocksÄ gjort sin debut bland de 20 bÀsta mobiltelefonerna i Indien i april 2019. Bortsett frÄn att ha dubbelt sÄ mycket lagring och 4 GB RAM delar smarttelefonen sina specifikationer med basversionen.

Samsung ökar sin ledning gentemot Xiaomi

Antal enheter av mÀrken i topp 20-listan i april 2019

Samsung har gjort comeback, och hur. Medan varumĂ€rket fortfarande ligger bakom Xiaomi nĂ€r det gĂ€ller leveranser, gör Chaebol rĂ€tt steg för att motverka hotet frĂ„n kinesiska företag. Den har sĂ„ mycket som Ă„tta smartphones i topp 20-listan, och vad som Ă€r Ă€nnu mer intressant Ă€r det faktum att dessa enheter strĂ€cker sig frĂ„n budgetsegmentet till den övre mellanklasskategorin. VĂ€rt att notera att om vi kombinerar Samsung och Xiaomi, dominerar duon popularitetstabellerna med 75 procent av enheterna som bĂ€r mĂ€rket för ett av dessa mĂ€rken. Det betyder ocksĂ„ oundvikligen att det bara finns fem varumĂ€rken representerade i topp 20-diagrammet – det lĂ€gsta antalet pĂ„ lĂ€nge.

Det övre mellansegmentet har börjat se vissa ÄtgÀrder

Antal enheter i olika prisintervall i topp 20-listan i april 2019

Med tanke pÄ prissÀttningen frÄn de prisvÀrda sub-Rs 20k-smartphonesna och flaggskeppsfunktionerna frÄn premiumenheter ser prisbandet Rs 20k till 30k vanligtvis inte mycket. Men sÄ Àr det egentligen inte lÀngre. SÄ mÄnga som fyra smartphones i listan Àr prissatta i det hÀr fÀstet, men naturligtvis fortsÀtter 10k-20k-kategorin att vara den mest populÀra med 11 erbjudanden som finns i topp 20-diagrammet.

Med den pĂ„gĂ„ende mĂ„naden som förvĂ€ntas bevittna kraftfulla lanseringar i form av Google Pixel 3a och 3a XL, OnePlus 7 och 7 Pro, nubia Red Magic 3 och mer, skulle det sĂ€kert vara intressant att se vilka av dem som kan göra ett mĂ€rke bland konsumenterna. Som alltid skulle vi analysera det och mer nĂ€sta mĂ„nad. Övervaka den hĂ€r ytan.

Grafik av Vikram Negi