Topp 20 mobiltelefoner i Indien i mars 2019: 91 mobila insikter

Topp 20 mobiltelefoner i Indien i mars 2019: 91 mobila insikter

“HĂ€r Ă€r de bĂ€sta enheterna som anvĂ€ndare sökte efter i mars mĂ„nad”

Vi har redan sett mycket action pÄ den indiska smarttelefonmarknaden 2019, och det Àr fortfarande ganska tidigt pÄ Äret. Inte bara har vi bevittnat Samsungs nya aggressiva hÄllning, vi har sett nya trender som instÀllningar för flera kameror och hÄlskÀrmar. Q1 2019 har verkligen varit ganska upptagen nÀr det gÀller mobiltelefoner. Det skulle vara relevant för oss att se om dessa pÄverkade konsumenternas köpmönster eller inte, och sÄ Àr vi tillbaka med vÄr lista över de 20 bÀsta mobiltelefonerna i Indien upprÀttad pÄ grundval av vad anvÀndare sökte efter pÄ 91mobiler. Det Àr vÀrt att pÄpeka att dessa resultat inte pÄverkar det faktiska köpet av smarttelefonen, men hjÀlper till att indikera de enheter som kan fÄnga anvÀndarens uppmÀrksamhet mest.

Redmi Note 7 Pro (recension) ger tillbaka minnena frÄn tidigare blockbusters frÄn Xiaomi, som Redmi Note 5 Pro, som lyckades behÄlla topplaceringen under lÄng tid. Det Àr inte riktigt en överraskning att se Note 7 Pro sitta pÄ tronen. Vad som Àr intressant Àr dock att Samsungs Galaxy A50 hoppade 24 platser för att nÄ andraplatsen. Den tredubbla bakre kamerans totala Galaxy M30 (recension) steg ocksÄ en plats för att hitta sig vid tredje sittplatsen, medan Redmi Note 7 sjönk i popularitet nÄgot för att sitta pÄ fjÀrde positionen. Realme 3 sÄg ocksÄ en enorm ökning av sin popularitet eftersom den nu ligger pÄ femte plats.

Precis som topplistorna finns det ett antal frÀscha ansikten bland de 20 bÀsta telefonerna. SÄ lÄt oss ta en dekko i hela diagrammet, dÀr vi ocksÄ har nÀmnt prisfÀltet och lanseringsmÄnaden för varje enhet.

Topp-20-mobiltelefoner-i-Indien-i-mars-2019_thumb.jpg

Nytillkomna

Samsung Galaxy A50: 2: a position

Tillsammans med lanseringen av den helt nya M-serien har Samsung ocksÄ uppdaterat sin A-serie för att tillgodose inte bara budgetsegmentet utan Àven det övre mellanklassnivÄn. Galaxy A50 (recension) Àr för nÀrvarande varumÀrkets mest kraftfulla erbjudande i A-serien och har nÄgra intressanta flaggskeppsliknande funktioner som trippel bakre kameror, en 25MP selfie-shooter och en fingeravtryckssensor under displayen.

Samsung Galaxy A50 recension12

Realme 3: 5: e position

Realme startade 2019 genom att lansera nya varianter för Realme C1 (recension), men Realme 3 (recension) Ă€r den första nya produkten för Ă„ret. Som namnet antyder lyckas enheten Realme 2 och fortsĂ€tter med ett liknande förslag som tidigare – kraftfulla specifikationer (tack vare Helio P70, dubbla bakre kameror och ett 4,230 mAh batteri) och en attraktiv design.

Samsung Galaxy A30: 9: e position

Det yngre syskonet till A50, Galaxy A30 (recension) har ocksÄ en uppmÀrksammande glasliknande yta. Men enheten Àr inte skön utan hjÀrnor eftersom den har laddade funktioner som en 6,4-tums full HD + Super AMOLED-skÀrm, Exynos 7904-chipset, dubbla bakre kameror och en 16MP selfie snapper.

ASUS ZenFone Max Pro M2_9

ASUS ZenFone Max Pro M2: 17: e position

Medan ZenFone Max Pro M2s (recension) popularitet avtog lite tidigare, har den lyckats hoppa tillbaka i vÄr topp 20-lista tack vare den senaste prissÀnkningen. Med kraftfulla specifikationer som en 6,26-tums skÀrm, Qualcomms Snapdragon 660-processor, ett par snappers pÄ baksidan och ett 5.000 mAh batteri Àr ASUS smartphone bland de bÀsta smartphones prissatta under 15 000 Rs.

Xiaomi Redmi 6A: 18: e position

Xiaomis Redmi 6A pÄ grundnivÄ (recension) har ocksÄ hoppat i popularitet igen, kanske för att telefonmakaren precis tagit omslag frÄn sitt mest prisvÀrda erbjudande i landet, Redmi Go (första intryck) och konsumenterna började jÀmföra VFM-kvoten. Kommer tillbaka till 6A, levereras enheten med en 5,45-tums HD + -skÀrm, MediaTek Helio A22-processor, 2 GB RAM, en enda 13-megapixel bakre kamera och en 8MP selfie snapper.

Xiaomi Redmi 6A recension 13

OPPO A3: 20: e position

A3: erna (recension) Àr Ànnu en enhet som kan skryta med nyvunnen popularitet eftersom den fick en hel del prissÀnkningar. Enheten Àr tillgÀnglig för under Rs 10k och ger en 6,2-tums skÀrmskÀrm, Snapdragon 450 oktakÀrnig chipset, dubbla bakre kameror och ett rymligt 4,230mAh batteri.

Samsung leder hit igen

Antal enheter av mÀrken i topp 20-listan i mars 2019

Samsung-Xiaomi-striden fortsÀtter ocksÄ att spela ut 2019, och med bÄda varumÀrkena som syftar till varandra genom att erbjuda kraftfulla enheter till attraktiva priser, skulle det vara intressant att se vem som framstÄr som en vinnare. Men i mars dominerar Samsung popularitetskartor med sju av sina enheter med bland de 20 bÀsta smartphones. Xiaomi följer den koreanska behemoten med fem av sina telefoner, men om du rÀknar med POCO F1 (recension) ocksÄ, sÄ Àr den kinesiska jÀtten inte lÄngt efter.

Intressant, med dessa tvÄ mÀrken som innehar majoriteten av andelen i listan, finns det inte mycket utrymme kvar för andra. Och av den anledningen finns det bara sju mÀrken vars enheter Àr bland de 20 bÀsta enheterna.

Som nÀmnts ovan skulle det sÀkert vara intressant hur denna kamp spelar ut de nÀrmaste mÄnaderna, sÄ var noga med att kolla tillbaka nÀsta mÄnad för att se vilka smartphones som styr makten i april.

Grafik av Vikram Negi