Topp 5 appar för att hjÀlpa till med lÀxor

Topp 5 appar för att hjÀlpa till med lÀxor

Alla har gÄtt tillbaka till skolan, och den hÀr gÄngen har de Ànnu ett Ärs tekniska framsteg att lita pÄ. Nej, inte i klassen: Lita pÄ mig, ingen lÀrare kommer att vara okej med att du multitaskar genom att blÀddra i Snapchat medan du antecknar deras förelÀsning. Men utanför klassrummet har du nÄgra studiekompisar i form av lÀxappar.

Men som alla typer av appar, det finns en hel del duds att vada igenom. Vi har gjort det hÄrda arbetet för dig och presenterar den hÀr enkla listan över de fem bÀsta lÀxapparna.

Vi skulle vara ledsen att inte pÄpeka guldstandarden bland appar för att hjÀlpa till med lÀxor: Socratic erbjuder en AI-driven sökfunktion för att erbjuda dig information om grundlÀggande kurser som naturvetenskap, historia, astrofysik, engelska och matematik, som skannar miljontals studentfrÄgor för att fÄ fram resultat som kan hjÀlpa dig att bearbeta problemet framför dig. I synnerhet matematik Àr ett ögonblick: Ta ett foto av ett problem och titta pÄ applistan över alla steg du behöver ta, tillsammans med det slutliga svaret du ska komma fram till.

Resultaten Àr inte alltid perfekta, men det Àr nog en bra sak: Du vill lÀra dig att förstÄ din skolkurs kritiskt, inte bara kopiera alla rÀtta svar. Den Àr tillgÀnglig pÄ Google Play och App Store.

Photomath-appen genast skannar och löser matematiska problem direkt frÄn din bÀrbara dator.

Precis som Socratic skannar den hÀr appen matematiska problem, anvÀnder sin AI för att analysera dem och ge ett svar. Den ger stegvisa instruktioner, som videon ovan visar, och fungerar ocksÄ som en smart rÀknare. Den Àr tillgÀnglig pÄ Google Play och App Store.

Att lösa alla dina lÀxproblem spelar ingen roll om du inte kan komma till dina lektioner i tid: den hÀr appen hjÀlper dig att planera din dag. Om du inte Àr en organiserad typ, hÀr Àr ett enkelt sÀtt att hÄlla koll pÄ varje klass och vilken typ av lÀxor du mÄste surfa igenom innan du vet att du Àr beredd pÄ imorgon.

Du kan ladda ner den i App Store hÀr.

Upphovsman: Wolfram | Alpha

Denna app Àr specialiserad pÄ matematik, fysik och kemi och erbjuder en AI-funktion för fotokvationslösare. Men det som gör det unikt Àr det sekundÀra alternativet: Du kan kontakta en riktig, live-studieexpert för att texta med via appen. De leder dig igenom problemen du stÄr inför, allt för en prislapp som Àr mycket billigare Àn en handledare kommer med.

Den Àr tillgÀnglig för iOS-enheter och du kan ladda ner den i App Store hÀr.

Den absurd övermÀktiga Wolfram | Alpha-sökmotorn kan lösa frÄgor du aldrig visste att du hade. Exempel: Det kan ge dig en mattefunktion för hur mÄnga fingrar du hÄller upp vid en given tidpunkt, det kan berÀtta hur ofta en hundra pÄ 50 pund mÄste skaka för att kasta vatten (sex hertz, fyi) och kan ge dig information om varpfaktorn i Next Generation. Naturligtvis svarar det ocksÄ pÄ alla normala frÄgor som ett skolbarn kan ha.

Du kan klicka hÀr för versioner av mobilappen för Apple, Android, Google Play och till och med Kindle Fire.

Foto: FotomÄtt