Topp 5 funktioner i OPPO Reno 10x Zoom Edition

Topp 5 funktioner i OPPO Reno 10x Zoom Edition

“OPPO Reno 10x Zoom Edition markerar ett stort steg i smartphonefotografering”

OPPO presenterade nyligen sitt nya Reno-sortiment av smartphones, som inkluderar en standardvariant och en med en 10x optisk zoomkamera. Företaget kommer ocksÄ att slÀppa en 5G-variant under andra halvÄret i Är. Den nya Reno 10x Zoom Edition tar en smartphones zoomfunktioner till en annan nivÄ. Huawei P30 Pro har ocksÄ liknande funktioner, men den har bara en 5X optisk zoom. Men det Àr inte det enda som den nya OPPO Reno handlar om. SÄ i det hÀr inlÀgget, lÄt oss ta en titt pÄ de fem bÀsta funktionerna i Reno 10x Zoom Edition.

10x optisk zoom

10x optisk zoom10x optisk zoom

Den 10x optiska zoom-kompatibla sensorn mĂ„ste vara den bĂ€sta funktionen hos Reno-smarttelefonen. Ända sedan OPPO presenterade den hĂ€r tekniken vid Ă„rets MWC har vi sett fram emot att se tekniken i ett kommersiellt erbjudande. Detta Ă€r den högsta optiska zoomen som nĂ„gonsin finns pĂ„ en smartphone, vilket möjliggörs tack vare sensorn i periskopstil. Telefonen har en 13 megapixel f / 3.0-telefonsensor med en brĂ€nnvidd pĂ„ 160 mm. Sensorn har ocksĂ„ hybrid-OIS för att ta bilder och videor utan suddighet.

Toppdrag Snapdragon 855 SoC under huven

En annan imponerande funktion pÄ OPPO Reno 10x Zoom Edition Àr inkluderingen av Snapdragon 855-chipset. Detta Àr den senaste chipset frÄn Qualcomm och Àr ganska kraftfull och effektiv. Kislet Àr ihopkopplat med upp till 8 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme ombord. Snapdragon 855 kommer att vara mer Àn tillrÀckligt för att driva alla spel och innehÄller massor av AI-funktioner. Chipset kommer ocksÄ att stödja 5G i en framtida variant av telefonen, som sÀgs komma fram under andra halvan av 2019.

Bortsett frÄn Snapdragon 855 SoC, fÄr smarttelefonen ocksÄ andra hÄrdvarufunktioner som ett 3,5 mm hörlursuttag, NFC, trippelmikrofoner och dubbelfrekvent GPS. Telefonen har ocksÄ Game Boost 2.0 och stöder Dolby Atmos. Den har ocksÄ ett 4 065 mAh batteri, som stöder VOOC 3.0 snabb laddning, vilket pÄstÄs vara 23 procent snabbare Àn föregÄende generation.

Shark Fin pop-up kamera

OPPO Reno_1

Förutom 10x optisk zoom periskopkamera pÄ baksidan har OPPO Reno ocksÄ en ny typ av popup-kamera. Företaget kallar det pop-up-mekanismen Shark Fin, eftersom den ser ut som en hajfena nÀr den dyker ut. Modulen döljer en 16 megapixels selfie-kamera och en mjuk blixt. PÄ baksidan av denna mekanism finns blixten för de bakre kamerorna. Enligt OPPO kommer den motoriserade delen att vara mer Àn fem Är. Det fÄr till och med en falldetekteringsfunktion, som automatiskt stÀnger popup-mekanismen för att skydda den under ett fall.

Trippel bakre kameror

bakre kameror

Telefonen har en trippel bakre kamerainstÀllning och eftersom vi redan har beskrivit telefoto-periskop-sensorn, lÄt oss prata om de andra tvÄ sensorerna. Det finns en primÀr 48-megapixel Sony IMX586-sensor med en f / 1.7-sensor med OIS, vilket skulle ge imponerande bilder. Det kan ocksÄ spela in 4k-videor med 60 bilder per sekund. Med den hÀr skytten följer en 8-megapixel f / 2.2 super-vidvinkelsensor med 120 graders sikt. BÄda dessa kameror har ocksÄ laser autofokus.

En 6,65-tums skÀrm med 93,1% förhÄllande mellan skÀrm och kropp

oppo-reno-10x-zoom_2.jpg

NÀr du flyttar till framsidan av telefonen hittar du en stor, nÀstan ramlös skÀrm. OPPO Reno 10x Zoom Edition har en 6,65-tums Full HD + AMOLED-skÀrm med Gorilla Glass 6-skydd. Med smala ramar lÀngst ner sÀkerstÀller enheten ett imponerande förhÄllande mellan skÀrm och kropp pÄ 93,1 procent. En optisk fingeravtryckslÀsare pÄ displayen Àr ocksÄ tillgÀnglig för upplÄsning av telefonen.

OPPO har bara presenterat de nya telefonerna i Kina för tillfÀllet. Vi Àr inte sÀkra pÄ om företaget kommer att föra den hÀr enheten till Indien, men om den gör det, förvÀntar vi oss att den ska prissÀttas nÄgonstans över 45 000 Rs. Det Àr inte dÄligt med tanke pÄ det nyligen lanserade Huawei P30 Pro-priset i Indien Àr satt till 71.990 Rs.