Topp 5 funktioner i Samsung Galaxy A80

Topp 5 funktioner i Samsung Galaxy A80

“Galaxy A80 Ă€r vĂ€rldens första telefon med en glid-roterande kamerainstĂ€llning och Qualcomms nya Snapdragon 730G SoC”

I slutet av förra Ă„ret gjorde Samsung ett enormt pĂ„stĂ„ende att det kommer att börja infundera sina mellanklass-enheter med massor av nya innovationer istĂ€llet för att reservera dem för sina flaggskeppstelefoner. Företaget hĂ„ller det löftet levande, och det framgĂ„r av Samsung Galaxy A80 som just har tillkĂ€nnagivits i Bangkok, Thailand. Bland de mĂ„nga olika metoder som försöks för att eliminera behovet av ett hack, försöker den hĂ€r smarttelefonen Ă€nnu en – en popup-kamera som ocksĂ„ roterar. Detta Ă€r verkligen ett djĂ€rvt designval och kan bara visa sig vara nĂ„got du ser pĂ„ de andra Galaxy-telefonerna som kommer att lanseras under de kommande mĂ„naderna. Men för nu, om du Ă€r intresserad av A80, har vi en lista med 5 toppfunktioner som den hĂ€r telefonen Ă€r utrustad med.

En skjutpanel med en roterande kameramodul

Kommer du ihÄg de gamla OPPO-telefonerna med roterande kameror? Galaxy A80s kameramodul Àr vÀldigt lik, med den största skillnaden att den hÀr enheten glider ut ur kroppen nÀr den kallas. Den fjÀderbelastade rotationsmekanismen snurrar modulen beroende pÄ om du vill ta ett vanligt fotografi eller en selfie. Dessutom Àr denna ÄtgÀrd snabb och snabb. Utan extra utrymme krÀvs för en selfie-kamera upptas fascien nÀstan helt av telefonens 6,7-tums Super AMOLED-skÀrm med en upplösning pÄ 1 080 x 2400 pixlar.

Drivs av Qualcomms nya Snapdragon 730G-processor

Nyligen. Qualcomm har meddelat en trio av nya mobila plattformar, bland vilka Ă€r Snapdragon 730G, dĂ€r ‘G’ stĂ„r för spel. Detta Ă€r sjĂ€lva chipsetet som vilar i hjĂ€rtat av Samsung Galaxy A80. SoC har skapats i syfte att förbĂ€ttra spelprestanda pĂ„ de övre medelklassiga smartphonesna. Den kommer naturligtvis integrerad med Snapdragon Elite Gaming-godsaker som Vulkan 1.1 Graphics Driver, stutter remover, True HDR10-rendering och mycket mer. Byggd med 8nm-processen kommer den integrerad med Adreno 618 GPU som Ă€r 15 procent snabbare Ă€n sin föregĂ„ngare. SoC Ă€r utrustad med en 2,2 GHz octa-core CPU, och för att komplettera det finns det ocksĂ„ 8 GB RAM-minne.

3700mAh batteri + 25W snabbladdning

Med sĂ„ mycket grejer pĂ„ handenheten var det en nödvĂ€ndighet att ha ett stort batteri. Och Ă€ven om ett 3700 mAh-kraftpaket faller nĂ„got bakom pĂ„ 4000 mAh-trenden, Ă€r det verkligen en bra kapacitet för en mellansmart smartphone att ha. Dessutom har telefonen vĂ€lsignats med 25W snabb laddningsstöd. Samsung kallar Galaxy A80s batteri “intelligent” med hĂ€nvisning till dess förmĂ„ga att analysera dina dagliga anvĂ€ndningsmönster för att optimera telefonens strömförbrukning.

Trippel bakre kameror

Trots att den Àr monterad pÄ en roterande popup-mekanism hittar telefonens kameramodul fortfarande utrymme för tre sensorer. Den primÀra bland dem Àr en 48MP-enhet som Ätföljs av en f / 2.0-lins. Medan den hÀr sensorn kommer att anvÀndas för att klicka pÄ vanliga fotografier, kommer den sekundÀra 8MP-kameran att reserveras för ultrabreda bilder, vilket ger ett 123-graders synfÀlt. Och sedan finns den tredje TOF 3D-kameran, som möjliggör live bokeh-effekter för foton sÄvÀl som videor. Samsung har lagt mycket fokus pÄ att A80 har byggts för att dela levande interaktioner i form av liveströmning och spontan fotodelning. Det har följaktligen beviljat enheten ett Super Steady-videolÀge som hjÀlper till att enkelt fÄnga innehÄll genom att minska skakningen medan du spelar in videor.

Fingeravtryckssensor pÄ displayen

Även om detta inte Ă€r den avancerade ultraljud fingeravtryckslĂ€saren som Galaxy S10-modellerna har, finns det fortfarande anledning att vara nöjd med dess existens pĂ„ Galaxy A80. Det beror pĂ„ att dess nĂ€rvaro under skĂ€rmen sĂ€kerstĂ€ller att frontytan ger en sömlös helskĂ€rmsupplevelse. Och telefonens baksida ser vacker ut tack vare en krökt glasdesign, som inte behöver skadas av nĂ€rvaron av en traditionell fingeravtryckslĂ€sare.

NĂ„gra av de andra coola funktionerna om Samsung Galaxy A80 som Ă€r vĂ€rda att nĂ€mna Ă€r antagandet av Android 9.0 Pie med det helt nya One UI, 128 GB lagringsutrymme och dess tre utsökta fĂ€rgalternativ, Angel Gold, Ghost White och Phantom Black. Även om det inte finns nĂ„gon bekrĂ€ftelse pĂ„ nĂ€r A80 kommer att lanseras i Indien, hoppas vi att det skulle bli förr Ă€n senare.