Topp 5-funktioner i Xiaomi Mi 9

Topp 5-funktioner i Xiaomi Mi 9

“Xiaomi Mi 9 Ă€r en behemoth som kommer laddad med Snapdragon 855, 5G-stöd, 48MP-shooter och mer”

Årets flaggskeppsparad har officiellt börjat med Xiaomi som tillkĂ€nnager Mi 9 i Kina idag. I ett djĂ€rvt drag beslutade företaget att lansera det nya flaggskeppet samma dag som Samsungs Unpacked-evenemang för Galaxy S10-serien. Nu, om publikens engagemang pĂ„ vĂ„rt Instagram-handtag Ă€r nĂ„gon indikation, kan Xiaomi ha lyckats dra en snabb pĂ„ Samsung eftersom ett stort antal anvĂ€ndare valde Mi 9 över Galaxy-flaggskeppet. SĂ„ vad gör Mi 9 till en seriös utmanare inom flaggskeppsdomĂ€nen? LĂ„t oss ta reda pĂ„.

En uppslukande skÀrm med nÀsta generations fingeravtryckslÀsare

Det Àr nu faststÀllt att skÀrmskÄrningar Àr en passé, eftersom fler och fler mÀrken vÀljer antingen vattendropp eller mer geniala rörelser som pop-up-selfie-kamera eller skÀrmpiercing. Xiaomi tillhör den tidigare brigaden eftersom Mi 9 kommer med en 19: 9-skÀrm med en liten droppskÀrning pÄ toppen. AMOLED-skÀrmen mÀter bra 6,39 tum och erbjuder full HD + skÀrmupplösning. Tack vare de smala ramarna och den mindre skÄran, erbjuder smarttelefonen ett imponerande förhÄllande mellan skÀrm och kropp pÄ 90,7 procent. Xiaomi har ocksÄ utrustat Mi 9 med femte generationens fingeravtrycksskanner, som Àr 25 procent snabbare och kÀnner igen ett större omrÄde.

Snapdragon 855 med X50-modem för 5G-stöd och Game Turbo-lÀge

Xiaomi Mi 9

Det nya Xiaomi-flaggskeppet skulle inte vara en vĂ€rdig utmanare om det ger knivar till en slagsmĂ„l och Xiaomi verkar vara vĂ€l medveten om det. Xiaomi Mi 9 levereras med den mĂ€ktigaste 7nm Qualcomm Snapdragon 855-chipset som kĂ€nns i sin kĂ€rna, vilket Ă€r samma som driver premium Galaxy S10-serien. Chipset har ocksĂ„ X50-modemet, vilket gör Mi 9 framtidssĂ€ker eftersom det ger stöd för 5G-anslutning till handenheten. Vidare stöds processorn av ett dedikerat Game Turbo-lĂ€ge, som Xiaomi sĂ€ger kan “intelligent fördela resurser för komplicerade scener.” VarumĂ€rket erbjuder flaggskeppet i tvĂ„ konfigurationer – 6 GB + 128 GB och 8 GB + 128 GB,

Debutera trippel kameramodul frÄn Xiaomi med Sony IMX586 48MP-sensor vid rodret

Mi 9_2

Xiaomi har dragit ut alla hÄllplatser nÀr det gÀller Mi 9, eftersom flaggskeppet Àr dess första trippelkameror som bjuder pÄ. KamerainstÀllningen har Sonys 48-megapixel IMX586-sensor, som har en pixelstorlek pÄ 0,8 mikron och blÀndarstorleken f / 1,75. Den primÀra sensorn Ätföljs av en 12-megapixel f / 2.2-telefonsensor och en 16-megapixel vidvinkelobjektiv med 117 graders synfÀlt. SjÀlvbilderna pÄ smarttelefonen tas hand om 20-megapixelskytten som vilar i skÀrmskÄran. Det faktum att Xiaomi Mi 9 nu stÄr pÄ tredje plats bakom Huawei Mate 20 Pro och P20 Pro i DxOMark-betyg Àr ett bevis pÄ dess bildförmÄga.

Senaste MIUI 10-grÀnssnitt baserat pÄ Android 9.0 Pie

Mi 9 SE

Företaget har ocksÄ försÀkrat sig om att Mi 9-flaggskeppet Àr det senaste i alla derivat av ordet. Flaggskeppserbjudandet startar det senaste anpassade grÀnssnittet MIUI 10 baserat pÄ Android 9.0 Pie ur lÄdan. Programvaran laddas till gallen med funktioner bortsett frÄn de inbyggda Android Pie-funktionerna. En av dessa funktioner rÄkar vara ett inbyggt mörkt lÀge som pÄstÄs minska energiförbrukningen med sÄ mycket som 83 procent nÀr det gÀller. Bortsett frÄn dessa, skrÀddarsyr den anpassade programvaran frÄn Xiaomi funktioner som gester, stöd för autofyllning, moderniserad nyhetsmeny och naturljud.

Beefy batteri med snabb trÄdbunden och trÄdlös laddning

Mi 9_4

Xiaomi Mi 9 levereras ocksÄ med ett imponerande batteri, som har en kapacitet pÄ 3,300 mAh. Den kraftiga batteristorleken och batterieffektiviteten som erbjuds av 7 nm tillverkning av Snapdragon 855 SoC sÀkerstÀller att smarttelefonen hÄller lÀngre pÄ en enda laddning. Dessutom har varumÀrket utrustat flaggskeppet med stöd för 27W snabbladdning för att fÄ ut batteriet ganska snabbt. Mi 9 stöder ocksÄ trÄdlös laddning med stöd för upp till 20W standard för snabbladdning.

Bonus: Xiaomi Mi 9 Transparent Edition

Xiaomi-Mi-9

Medan standarden Xiaomi Mi 9 Àr ett laddat erbjudande av sig sjÀlv, har företaget ocksÄ meddelat en förstÀrkt Transparent-upplaga för dem som vill ha mer. Den mest utmÀrkande faktorn mellan de tvÄ modellerna Àr den transparenta bakpanelen pÄ den senare, som ger en inblick i smarttelefonens insida. Dessutom har Transparent Edition 12 gig RAM, 256 GB lagring, förbÀttrad bakre kamera med 7P-objektiv och f / 1,47 blÀndare och 40 W snabb laddning.

Efter lanseringen av smarttelefonen i Kina Ă€r Xiaomi nu pĂ„ vĂ€g till MWC 2019 i Barcelona, ​​dĂ€r det Ă€r planerat till ett evenemang den 24 februari för att tillkĂ€nnage den globala lanseringen. Det behöver inte sĂ€gas att detta Ă€r en lansering som alla önskar anlĂ€nder till deras strĂ€nder.