Toppfunktionerna i Huawei Mate X

Toppfunktionerna i Huawei Mate X

“Huawei Mate X Ă€r den första hopfĂ€llbara smarttelefonen i vĂ€rlden med stöd för 5G-anslutning”

I ett tag nu har smartphoneentusiaster sjungit ”Vikbara telefoner kommer!“, Precis som Ned Stark hĂ€lsade alla med”Vintern kommer” i Game of Thrones. Det verkar som om vĂ„gen Ă€ntligen har trĂ€ffat stranden, eftersom Samsung var banbrytande i kategorin med vikbara smartphones med lanseringen av Galaxy Fold. Huawei en-up chaebol med tillkĂ€nnagivandet av Mate X, som verkar mer redo för en kommersiell lansering. SĂ„ vad gör Huawei Mate X mer spĂ€nnande? LĂ€s vidare för att ta reda pĂ„ det.

Unik fÀllbar Falcon Wing-design

Flera rapporter frÄn den pÄgÄende MWC 2019 har föreslagit att Huawei Mate X verkade vara mer robust och hÄllbar jÀmfört med Galaxy Fold vid öppning och vikning. Detta kan tillskrivas den unika vikningsdesignen hos Mate X, som varumÀrket kallar Falcon Wing-design. Till skillnad frÄn Samsungs Galaxy Fold, som har en intern skÀrm och en mindre skÀrm pÄ utsidan, har Mate X en enda stor bildskÀrm som kan fÀllas över för att delas upp i tvÄ separata skÀrmar. Huawei hÀvdar att dess unika Falcon Wing-design anvÀnder sig av ett töjbart gÄngjÀrn, vilket sÀkerstÀller att den mjuka OLED-panelen kan strÀckas och böjas, utan att kompromissa med livslÀngden. Dessutom Àr gÄngjÀrnet utformat för att integreras sömlöst pÄ enheten, vilket resulterar i ett smalare chassi jÀmfört med Galaxy Fold. Huawei hÀvdar att Mate X Àr en av de tunnaste hopfÀllbara smartphonesna just nu pÄ 5,4 mm nÀr den viks ut.

Tre olika visningsformfaktorer för en bÀttre upplevelse

Huawei Mate X Display

Som vi har nÀmnt Àr Mate X utrustad med en enda 8-tumsskÀrm med 2480 x 2200 pixel upplösning nÀr den fÀlls ut. I surfplattelÀge erbjuder skÀrmen sömlös multitasking och en bÀttre tittarupplevelse. NÀr du viker fÄr du dubbla skÀrmar pÄ bÄda sidor, med en pÄ framsidan som den primÀra skÀrmen och en bredvid kameraremsan som den sekundÀra. HuvudskÀrmen mÀter 6,6 tum, har ett bildförhÄllande pÄ 19,5: 9 och 1148 x 2480 pixlar, vilket Àr nÀrmare att erbjuda en smartphone-upplevelse Àn Galaxy Fold. Den sekundÀra skÀrmen pÄ baksidan mÀter 6,38 tum och har en skÀrmupplösning pÄ 892 x 2480 pixlar. Den bakre skÀrmen kan anvÀndas för att lÄta den person som klickas för att se hur de ser ut pÄ bilden och mer, medan den frÀmre skÀrmen kan anvÀndas för att utföra rutinmÀssiga smarttelefonuppgifter. Och nÀr du surfar pÄ webben, tittar pÄ bilder eller strömmar video, kan du helt enkelt utveckla dig för att fÄ mer skÀrm för en bekvÀm tittarupplevelse.

Leica-mÀrkt trippelkameramodul, som ocksÄ fungerar som selfie-shooter

Huawei Mate X-kamera

PÄ tal om den bakre skÀrmen har skÀrmen en svart remsa lÀngs den, som rymmer den Leica-mÀrkta trippelkameramodulen och fungerar ocksÄ som grepp för enheten. TrippelkamerainstÀllningen bestÄr av 40MP (vidvinkelobjektiv) + 16MP (ultravidvinkelobjektiv) + 8MP (telefoto) -sensorer, vilket Àr detsamma som kamerainstÀllningen pÄ Huawei Mate 20 Pro. Med tillstÄnd av den bakre skÀrmen kan samma instÀllning ocksÄ anvÀndas för att klicka pÄ selfies, vilket gör den till den bÀsta selfie-kameran i branschen. KamerainstÀllningen fÄr ocksÄ samma funktioner som Mate 20 Pro (recension) inklusive Master AI för intelligent igenkÀnning av scener och optimering av instÀllningar, bokeh, nattlÀge och portrÀttlÀge bland andra.

Lastat HiSilicon Kirin 980 SoC med Balong 5000 5G-modem

Huawei Mate X-processor

PÄ tal om AI-kamerafunktionerna stöds detsamma av de dubbla neurala processorenheterna (NPU) integrerade i den senaste och bÀsta HiSilicon Kirin 980 SoC som driver Mate X. Kirin 980 SoC Àr vÀrldens första 7nm silikon och formstorleken gör den Àr energieffektiv sÄvÀl som kraftfull. Dessutom Àr det inte bara prestanda som vi kan förvÀnta oss att vara snabba utan ocksÄ nÀtverksanslutning. Detta beror pÄ att Huawei har utrustat Kirin 980 med Ànnu en intern produkt, Balong 5000-modemet för att underlÀtta 5G-anslutning. Med detta har Huawei Mate x blivit vÀrldens första hopfÀllbara smartphone som har nÀsta generations 5G-anslutning.

VĂ€rldens snabbaste 55W laddning med 4500mAH batteri

Huawei Mate X Batteri

Precis som Galaxy Fold har Huawei placerat tvÄ batterier i de tvÄ halvorna av Mate X. Dessa batterier ger en sammanlagd kapacitet pÄ hela 4500 mAh. Batteriet hÄller inte bara lÀnge, det laddas ocksÄ ganska snabbt tack vare Huawei SuperCharge-tekniken, som Àr den snabbaste i vÀrlden med 55W-uteffekt. Huawei hÀvdar att laddningstekniken kan öka din smartphone till 85 procent pÄ bara 30 minuter, vilket Àr ganska imponerande.

För att avsluta, medan Samsung Galaxy Fold lyckades skapa uppstĂ„ndelse genom att vara den första vanliga vikbara smarttelefonen, Ă€r Huawei Mate X den som alla vill bli verklighet tidigare. Dessutom erbjuder smarttelefonen ocksĂ„ 5G, vilket Ă€r den hetaste trenden pĂ„ MWC 2019. Huawei har försĂ€krat att smarttelefonen kommer att lanseras över hela vĂ€rlden i mitten av 2019 i partnerskap med stora telekommunikationer över hela vĂ€rlden. Men med en prislapp pĂ„ 2 299 € (cirka 1,85 000 Rs) kommer det att tvinga mĂ„nga att lĂ€gga sin hand (ordlek avsedd).