Toppfunktionerna i Nokia 9 PureView

Nokia 9.1 PureView-specifikationer inkluderar Snapdragon 855 SoC och 5G-support: rapport

“Nokia 9 PureView Ă€r vĂ€rldens första smartphone som har en penta-kameramodul pĂ„ bakpanelen”

Nokia 9 PureView (första intryck) var en av de mest efterlÀngtade smartphonesna före starten av MWC 2019, vilket Äterspeglades av en AMA vÀrd pÄ vÄra Instagram-berÀttelser och med rÀtta. Efter mÄnader av spekulationer, rykten och lÀckta Ätergivningar var det surrealistiskt att se det senaste HMD Global flaggskeppet officiellt bryta omslaget vid evenemanget. Till att börja med, trots att de tidigare har lÀckt ut mycket, lyckades penta-kameramodulen pÄ baksidan av Nokia 9 PureView beundra alla vid avtÀckningen. Men Nokia 9 PureView handlar inte bara om kameror utan Àr ocksÄ en laddad smartphone som Àr vÀrd att kallas ett flaggskepp. HÀr Àr en lista över de smartaste funktionerna pÄ smarttelefonen som gör den ganska tilltalande.

En av sina slag av penta-kamerainstÀllningar

Nokia 9 PureView första intryck07

LÄt oss fÄ det uppenbara ur vÀgen först. De fem kamerainstÀllningarna pÄ bakpanelen Àr paketets höjdpunkt. Till skillnad frÄn andra mÀrken, som erbjuder instÀllningar för flera kameror med olika sensorer och blÀndare, har Nokia gÄtt en helt annan vÀg. Alla fem kameror pÄ flaggskeppets baksida Àr 1,25 ”m, f / 1,8, 28 mm 12MP Sony bildsensorer, varav tre Àr dedikerade monokroma sensorer och tvÄ Àr RGB-kameror. Det Àr uppenbart nu att Nokia fokuserar enbart pÄ att fÄnga hög nivÄ av detaljer och bokeh, med tillstÄnd av 3D ToF-sensorn. Alla kameror fungerar samtidigt nÀr du klickar pÄ en bild och tar bilden pÄ olika exponeringsnivÄer. LÀgg upp vilken, smarttelefonen bearbetar alla fem bilder med hjÀlp av CPU, GPU, ISP samt DSP för att producera ett extremt detaljerat 12MP-skott. Smarttelefonen gör det ocksÄ möjligt för anvÀndare att fÄnga okomprimerade RAW-bilder i DNG-format, som kan redigeras direkt pÄ telefonen med Adobe Photoshop Lightroom Ansökan. Vi Àr sÄlda!

Förblir relevant trots att du hÄller fast vid bildförhÄllandet 18: 9

Nokia 9 PureView första intryck13

Anti-hack-brigaden i smartphone-industrin glÀds! Telefonmakaren hÄller fast vid den konventionella 18: 9-formfaktorn för visning av Nokia 9 PureView. Detta betyder att i ett tillfÀlle nÀr alla andra varumÀrken Àr i ett lopp för att öka förhÄllandet mellan skÀrm och kropp och innovativa hack, har Nokia separerat sig frÄn besÀttningen vad gÀller dess flaggskepp. Flaggskeppstelefonen pryder en liten 5,99-tums QHD + POLED-skÀrm pÄ framsidan utan att skÄra hindrar utsikten, men den kommer med stora ramar pÄ toppen och botten. SkÀrmen lyckas fortfarande vara relevant eftersom den levereras med Nokia PureDisplay, som inkluderar HDR10-stöd. I grund och botten kan du njuta av högupplöst HDR-innehÄll pÄ leverantörer som YouTube, Netflix och Amazon Prime. PÄ skÀrmen finns ocksÄ en optisk fingeravtryckslÀsare.

Robust design som ocksÄ vÀnder pÄ huvudet

Nokia 9 PureView första intryck04

Tidigare har Nokia varit kÀnt för att tillverka telefoner som bar början av tiden och var extremt hÄllbara. Det verkar som att nÀr HMD Global tog över Nokia Àr det en av de aspekter som den har beslutat att behÄlla. Nokia 9 PureView pryder en förstklassig glassmörgÄsdesign, som har ett lager Gorilla Glass pÄ bÄda sidor och 6000-seriens aluminiumchassi för hÄllbarhet. Dessutom Àr smarttelefonen IP67-certifierad, vilket innebÀr att den Àr skyddad mot oavsiktliga stÀnk och damm. Dessutom Àr metallsidorna pÄ luren avfasade för att göra den bekvÀm att hÄlla i, vilket var vÄr enda grouse med Nokia 8 Sirocco (recension) pÄ grund av den senare skarpa kanter. Handenhetens glasmÀrke har gjort det möjligt för Nokia att utrusta 9 PureView med Qi trÄdlös laddning ocksÄ.

Lager Android 9 Pie med Android One

Nokia 9 PureView första intryck17

HMD Global Àr ett av fÄ mÀrken som erbjuder sina ficklampa-bÀrande flaggskeppstelefoner med lager Android ur lÄdan. Precis som Nokias hela sortiment, Àr Nokia 9 PureView ett Android One-erbjudande och som sÄdan startar den senaste Android 9 Pie i sin lageravatar. Detta innebÀr att flaggskeppet kommer utan nÄgon uppblÄsthet eller irriterande animationer som tappar ner förestÀllningen. Dessutom fÄr smarttelefonen ocksÄ försÀkran om tvÄ stora programuppdateringar frÄn Google, vilket Àr ett plus.

Laddat specifikationsblad

Nokia 9 PureView första intryck19

Det enda klagomÄlet som man eventuellt kan ha frÄn Nokia 9 PureView Àr den generation gamla Snapdragon 845-chipset som krossar nÀr de flesta flaggskepp nu Àr utrustade med den senaste Snapdragon 855 SoC. Snapdragon 845 Àr dock inte en slumrande och Àr ganska kapabel och kraftfull. Chipset har kopplats till 6 GB RAM och 128 gig lagring, som kan utökas med microSD-kort. Ett 3 320 mAh batteri med snabb laddning hÄller paketet igÄng.

Nokia 9 PureView har prissatts till 699 $ (cirka 50000 Rs) och frakten börjar i mars 2019. Det finns dock inget ord Ànnu om den indiska lanseringen av flaggskeppet.