Toppfunktionerna i Samsung Galaxy S10 och Galaxy S10 +

Samsung Galaxy S10-serien visar sig vara mer framgÄngsrik Àn förra Ärets Galaxy S9-serie

”Samsung Galaxy S10 och S10 + levereras med blödande specifikationsblad”

VĂ€ntan Ă€r över. Samsung har officiellt presenterat sin mycket eftertraktade flaggskeppsserie – Galaxy S10, Galaxy S10e, Galaxy S10 + och Galaxy S10 + 5G vid sitt unpacked-evenemang som hölls i San Francisco. Det senaste flaggskeppet Ă€r allt som lĂ€ckage och rykten föreslog … frĂ„n det banbrytande specifikationsbladet till imponerande kameror, Galaxy S10-serien har lyckats sĂ€tta riktmĂ€rket för Ă„ret 2019 ganska högt. Medan 5G-varianten naturligtvis Ă€r den bĂ€sta telefonen, Ă€r det den vanliga S10 och S10 + (första intryck) som kommer att locka potentiella köpare. SĂ„ om du undrar vad dessa tar med till bordet, stanna hos mig för att ta reda pĂ„ vad dessa tvĂ„ syskon kommer att packa.

Visa vÀrldens första HDR10 + -certifierade dynamiska AMOLED-skÀrmar

Samsung Galaxy S10 + 06

Ända sedan Samsung visade upp sin Infinity-O-skĂ€rm vid den Ă„rliga utvecklarkonferensen förra Ă„ret har displaytekniken varit den mest efterlĂ€ngtade. Och Galaxy S10 och S10 + Ă€r den första smarttelefonen som bĂ€r Infinity-O-skĂ€rmarna med piercingar för enskilda respektive dubbla kameror. Den vanliga varianten levereras med 6,1-tums quad-HD + 19: 9 böjd dynamisk AMOLED-skĂ€rm, medan Plus-modellens skĂ€rm mĂ€ter 6,4 tum diagonalt.

Inramningarna Àr praktiskt taget obefintliga pÄ sidorna och minimalt pÄ toppen och botten, med den förra höljet. Samsung har ocksÄ lyckats flamma Ànnu ett spÄr med de senaste lanseringarna, eftersom det hÀr Àr vÀrldens första telefoner som kommer med HDR10 + -certifiering. HDR10 + Àr ett steg ovanför den vanliga HDR i den meningen att den lÀgger till dynamiska metadata i varje bild för att ge en verklighetstrogen bild. I lekman sikt kommer tekniken att tillÄta anvÀndare att titta pÄ Ultra HD Blu-ray-videor pÄ Galaxy S10-duon i bÀsta kvalitet.

Klassens bÀsta specifikationer

Samsung Galaxy S10 + 13

Med tanke pÄ att detta Àr de senaste flaggskeppen frÄn Samsung, Àr det givet att smartphones kommer att ha de bÀsta specifikationerna för att starta. Samsung Galaxy S10 och S10 + drivs av antingen Snapdragon 855 eller Exynos 9820 SoC (senare i fallet Indien). Samsung erbjuder bÄda modellerna med 8 gig RAM-minne med möjlighet att vÀlja mellan 128 GB eller 512 GB lagring. Dessutom fÄr Galaxy S10 + en mer förstÀrkt variant med 12 GB RAM-minne och 1 TB intern lagring. Observera att alla varianter har stöd för microSD-kort pÄ upp till 512 GB. Detta gör den mest avancerade varianten till ett absolut odjur med 12 gig RAM och 1,5 TB total lagring.

Företaget har ocksÄ utrustat Galaxy S10 Plus med Ängkammarkylning, Unity Engine-optimering och Dolby Atmos-stöd för att erbjuda en uppslukande spelupplevelse.

Den tredje kameran Àr charmen

GalaxyS10_Camera

Samsung har utrustat Galaxy S10-duon med trippelkameramoduler pÄ bakpanelen. Installationen bestÄr av en 12MP primÀr sensor med en dubbel blÀndare pÄ f / 1,5 eller f / 2,4, som kan vÀxlas i enlighet med den omgivande belysningen. Huvudkameran Ätföljs av ett 12MP teleobjektiv och en ultrabred 16MP sensor med fast fokus. Paret med 12 MP-skyttar Àr ocksÄ utrustade med optisk bildstabilisering (OIS) för tydliga och skakfria bilder och videor. Kameramodulen erbjuder upp till 2x optisk zoom och 10x digital zoom. Andra kamerafunktioner inkluderar SuperSteady-video, Scene Optimizer med upp till 30 scenigenkÀnning och skottförslag.

NÀr det gÀller selfies har Galaxy S10 + en 10MP f / 1.9-kamera pÄ framsidan tillsammans med en 8MP RGB-djupsensor. Galaxy S10 Ä andra sidan utelÀmnar djupgivaren och har en enda 10MP-skjut pÄ framsidan.

Futuristisk fingeravtryckslÀsare under displayen

GalaxyS10_Fingerprint-skanner

Samsung har lockat mycket flak tidigare för att placera fingeravtryckslÀsaren pÄ sina flaggskepp. Medan varumÀrket försökte rÀdda situationen i Samsung Galaxy S9 (recension), S9 + (recension) och Note 9 (recension) genom att placera den biometriska modulen under kameror, sticker den ut som en öm tumme. I den senaste iteration av flaggskepp har Chaebol gjort bort den fysiska fingeravtryckslÀsaren sjÀlv. IstÀllet har Galaxy S10 och S10 + Ultrasonic fingeravtrycksskanner integrerad i sjÀlva skÀrmen, vilket Àr en första för Samsung.

Ett helt nytt grÀnssnitt med tillstÄnd One UI baserat pÄ Android Pie

Samsung Galaxy S10 04

En annan grouse som Samsungs lojalister vanligtvis har Àr den laggiga och resurssugna Touchwiz / Experience UI, som börjar visa tecken pÄ fördröjning nÀr telefonen börjar Äldras. Det verkar dock som att varumÀrket har tacklat dessa problem med den senaste iterationen av sitt anpassade grÀnssnitt. Samsung Galaxy S10-serien startar det helt nya One UI baserat pÄ Android Pie. Det nya grÀnssnittet Àr mycket renare, ger Android Pie-godsaker och ett vÀlbehövligt inbyggt mörkt lÀge för att fÄ ut det bÀsta av Dynamic AMOLED-skÀrmen.

Massiva batterier med snabb trÄdbunden och trÄdlös laddning

GalaxyS10_D2D_phone

BĂ„de Samsung Galaxy S10 och S10 + levereras med prisvĂ€rda batterier – 3.400 mAh och 4.100 mAh. Medan batteristorlekarna inte Ă€r ovanliga för flaggskepp av denna storlek, Ă€r det klockor och visselpipor som lagts till av Samsung som gör hela skillnaden. I Ă€nnu en första för varumĂ€rket har duon omvĂ€nd trĂ„dlös laddning, som Samsung kallar Wireless PowerShare. Företaget har ocksĂ„ gjort det lĂ€ttare att aktivera den hĂ€r funktionen genom att lĂ€gga till en snabbinstĂ€llningsbricka. Det Ă€r inte allt, bĂ„da telefonerna stöder snabb laddning, i bĂ„de trĂ„dbundna och trĂ„dlösa avatarer.

Det Àr uppenbart att Samsung har satt ribban högt med de senaste Galaxy S10-flaggskeppen. Med en superpremie IP68-klassad design, imponerande skÀrmar, kraftfulla kameror och laddade specifikationer Àr de allt man kan krÀva av ett Samsung-flaggskepp och mer. Galaxy S10 och S10 + kommer att kunna bokas i förvÀg frÄn och med den 21 februari och sÀljs i mars i USA. Samsung Galaxy S10 och S10 + Indien förbestÀllningar har ocksÄ börjat pÄ Flipkart, men det finns ingen officiell info om nÀr dessa enheter kommer att landa i landet.