TRAI försvarar sin hållning mot krav på högre DTH-räkningar efter prisreform

DTH antenna generic - featured

“En ny CRISIL-rapport har sagt att i motsats till annonser kommer den nya, segmenterade priss√§ttningen faktiskt att √∂ka DTH-r√§kningar f√∂r kunder.”

Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) har sagt att i motsats till vad vissa rapporter tyder på, skulle den nya regleringsprissättningen för programföretag och DTH-operatörer faktiskt hamna i månadsvis fakturerade belopp genom varje cykel. TRAI-ordförande RS Sharma uppgav att det hittills har funnits en otillräcklig förståelse för de nya prissättningsnormerna, och effekten av denna nya prissättningsmodell kommer att ses i det långa loppet.

Tidigare denna vecka analyserade en marknadsundersökningsrapport från CRISIL det nya prissystemet som infördes av tillsynsmyndigheter under TRAI: s regim och drog slutsatsen att a la carte prissättning av kanaler och grupper som erbjuds av privata sändningsgrupper leder faktiskt till en ökning av det månatliga abonnemangsbelopp som många kunder betalar. Detta kan inträffa, eftersom istället för att välja ett operatörspaket kan användarna nu få göra en egen lista med kanaler och därmed inte behöva betala för kanaler som de aldrig får åtkomst till.

DTH-antenn generisk - presenterad

Ett TRAI-uttalande avsl√∂jar, ‚ÄĚRapporten √§r baserad p√• att v√§lja topprankade kanaler p√• hela Indien-basen och behandlar endast en veckorapport daterad 25 januari 2019 fr√•n TV Rating Agency, BARC. Om tre m√•nader f√∂rv√§ntar vi oss att priserna p√• olika kanaler kommer att sjunka.‚ÄĚF√∂r att f√∂rsvara sin st√•ndpunkt har TRAI till och med uppgett att tj√§nsteleverant√∂rer inkluderar rabatter i basn√§tets kapacitetsavgift, och konsumenterna kan nu v√§lja att inte ha kvarvarande kanaler i sina abonnemangspaket, som aldrig spelas.

Mer än att ändra månadsräkningar är TRAI: s nya prissättningsbeslut för DTH-prenumerationstjänster avsedda att ge konsumenterna en enkel förmåga att välja vad de vill se på TV: n. Nedbrytningen av tjänster innebär att sändningsgrupper nu kan citera månatliga prenumerationspaket, som alla DTH-operatörer i Indien är skyldiga att inkludera. På en personlig front har vi sett DTH-räkningar sjunka med nästan 30 procent efter ny, modulär prissättning. Mycket av dessa beror dock på dina tidigare paket och vilka kanaler du väljer nu.