TRAI planerar att införa DTH-interoperabilitet vid Ärsskiftet

TRAI planerar att införa DTH-interoperabilitet vid Ärsskiftet

“Telekommyndigheten planerar att införa interoperabilitet mellan DTH-nĂ€t i slutet av Ă„ret”

Att vÀxla mellan DTH-leverantörer kommer inte att vara mycket besvÀrligt för kunder i framtiden om Telecom Authority of India (TRAI) har sitt sÀtt. I slutet av Äret planerar regulatorn att införa en regel som tillÄter anvÀndare att vÀxla mellan DTH-leverantörer utan att behöva Àndra digitalboxen. Enligt TRAI-ordförande RS Sharma arbetar myndigheten för att implementera interoperabilitet för DTH-nÀtverk sÄ att kunderna enkelt kan hamna frÄn en operatör till en annan. Processen kommer att slutföras genom att helt enkelt ladda ny programvara pÄ deras befintliga digitalbox.

Tata Sky 4K set top box

Enligt innehÄllsföretag kommer det dock inte vara sÄ sött som det lÄter. Gruppen tror att den nya processen att byta mellan en DTH-leverantör till en annan kommer att Àventyra sÀkerheten för digitalboxar. Varje typ av ingripande med STB kan enligt uppgift bryta deras kryptering och resultera i piratkopiering av innehÄll.

TRAI, Ä andra sidan, sÀger att företaget inte ska skicka STB med egen programvara. Det skulle hjÀlpa DTH-företag att ladda sin programvara pÄ lÄdorna nÀr en kund bestÀmmer sig för att prenumerera pÄ sina tjÀnster. Förflyttningen kommer sannolikt att förbÀttra DTH-tjÀnster i Indien eftersom kunderna har friheten att enkelt byta till en bÀttre operatör om de anser att den nuvarande DTH-leverantören inte Àr upp till mÀrket.

”Vi försöker vĂ„rt bĂ€sta för att göra det. Det Ă€r ett tekniskt problem och dĂ€rför har vi involverat centrumet för utveckling av telematik (CDoT) och andra aktörer i denna övning, ” Sharma berĂ€ttade för The Times of India. Ordföranden lovade ocksĂ„ att projektet skulle slutföras om ett Ă„r och antydde att det skulle lanseras senare i Ă„r.