TRAI uppmanar telekom att lÀmna information om alla segmenterade tariffuppladdningar som erbjuds abonnenterna

TRAI uppmanar telekom att lÀmna information om alla segmenterade tariffuppladdningar som erbjuds abonnenterna

“Beslutet kommer efter att Telecom Disputes Settlement and Appellate Tribunal avfĂ€rdade en förordning som bad telekom att rapportera alla erbjudanden”

Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) har bett alla teleoperatörer att lÀmna information om sina segmenterade tariffplaner som erbjuds kunderna. Den sa att alla telekom mÄste lÀmna in rapporten för alla laddningar som utfÀrdas frÄn april 2018 till mars 2019. Denna rapport mÄste lÀmnas in inom 15 dagar och mÄste innehÄlla rapporter per mÄnad. Bortsett frÄn det sa TRAI ocksÄ att alla telekommunikationer ska börja dela de segmenterade planerna frÄn och med denna mÄnad. Rapporten mÄste lÀmnas in inom tio dagar frÄn den sista dagen i föregÄende mÄnad.

Tillsynsmyndigheten uppgav att en TDSAT-dom frÄn december 2018, nÀr denna tvist avfÀrdades av domstolen, tillÄter tillsynsmyndigheten att be om detaljer om erbjudandena. NÄgra av dessa erbjudanden kan ha varit en del av kundklagomÄl och TRAI vill veta om erbjudandena Àr icke-diskriminerande.

TRAI jan 2019 - i text 2

TRAI vill ha fullstÀndig information om alla segmenterade erbjudanden som erbjuds kunderna. Det vill att telekomföretagen ska tillhandahÄlla detaljer som antalet kunder som anvÀnder ett visst segmenterat erbjudande. Telcos kommer att behöva ge de fördelar som erbjuds kunderna med dessa laddningar. De behöver ocksÄ information som villkor, giltighetsperiod och tariff. All denna information mÄste skickas in per mÄnad.

FrĂ„n och med nu har telekom inte meddelat om och nĂ€r de kommer att följa dessa nya direktiv frĂ„n TRAI. Det Ă€r möjligt att företagen kan bestrida detta i domstol. Rajan Mathews, generaldirektör för Cellular Operators Association of India, sa, ”VĂ„ra medlemmar studerar TRAI: s riktning och de kommer dĂ€refter att diskutera och direkt interagera med tillsynsmyndigheten om genomförbarheten av densamma. Operatörer kommer att söka juridisk rĂ„dgivning för att kontrollera om Trais riktning faller inom parametrarna för TDSAT: s beslut om segmenterade erbjudanden. ”

TRAI meddelade ocksÄ att operatörerna inte lÀngre kommer att behöva publicera sina tariffuppgifter och kundtjÀnstnummer i tidningen. De skulle dock behöva dela informationen pÄ sin webbplats, butiker och vid försÀljningsstÀllet.