Tre egenskaper att leta efter under din nÀsta nya hyraintervju

Tre egenskaper att leta efter under din nÀsta nya hyraintervju

Det finns ett stort tryck pÄ vÀxande företag och Àven större företag att anstÀlla för kulturell passform. Alarmerande nya resultat visar att dÄlig kulturell passform pÄ grund av omsÀttning kan kosta företag mellan 50 och 60 procent av personens Ärslön, en kostnad startups och smÄföretag har inte rÄd.

“Att anstĂ€lla för en start innebĂ€r att hitta kandidater med perfekt skicklighet och kulturpassning”, sĂ€ger Nathan Parcells, grundare och CMO för Looksharp, i en intervju med Smart Recruiters. “Du mĂ„ste sĂ€ga nej till till och med de bĂ€sta sökande om de inte kommer att gela med ditt team och skapa en miljö som bidrar till att lösa de stora problem som ditt företag i ett tidigt skede kommer att behöva ta itu med regelbundet.”

Som ett resultat finns det nu ett tryck för HR-teknik för att hjĂ€lpa yrkesverksamma att fatta bĂ€ttre beslut baserat pĂ„ kulturell passform. Men allt kommer med ett pris, och företag bör vara medvetna om att kulturell passform, Ă€ven om det Ă€r bra att ha, inte alltid rĂ€cker. NĂ€r det gĂ€ller kulturell passform har vĂ„rt motto alltid varit “du kan sitta med oss, men du borde ta med nĂ„got till bordet.” VĂ€xande företag behöver mer Ă€n nĂ„gon som passar in i teamet. Och att anstĂ€lla nĂ„gon som passar in för bra kan hamna i ett redan överpratande grĂ€nsöverskridande kontor.

Vem vill du hellre anstÀlla: en person som passar bra men Àr medelmÄttig pÄ jobbet eller nÄgon som ingen bryr sig om att gÄ till happy hour med, men Àr ett produktivt geni och pÄverkar? Om du valde det senare, lÀs vidare för att se de fÀrdigheter som vÀxande företag behöver i dagens miljö:

Kritiskt tÀnkande

Kritiskt tÀnkande Àr som ett paraply. Du mÀrker inte riktigt dess nödvÀndighet förrÀn det hÀller ut och dÄ Àr det för sent. AnstÀllda utan kritiskt tÀnkande som krÀver att deras arbete matas till dem Àr inte helt vÀrdelösa, men de Àr inte vad vÀxande företag behöver.

En studie visade att mindre Àn 50 procent av arbetsgivarna Àr överens om att nya högskoleexamen kommer till jobbet med de problemlösningskunskaper de behöver, men ÀndÄ tror 69 procent av studenterna att de Àr beredda att lösa affÀrsutmaningar. Varför koppla bort? Medan studenter kan överskatta sig sjÀlva, ligger sanningen i uppgifterna. Arbetsgivarna vet av god erfarenhet att uppfattningen Àr sant och Àr alltmer misstro mot universitet för att ge sina nyanstÀllda de fÀrdigheter de behöver för att lösa verkliga affÀrsutmaningar.

Om du vill anstÀlla anstÀllda med kritiska tÀnkande fÀrdigheter, kommer du att behöva tilldela ett förhyrsprojekt. Ta inte bara kandidatens ord för det, testa dem och lÄt dem visa dig hur de accepterar utmaningar och arbetar igenom dem. Det Àr som att visa ditt arbete i matematik. Vem som helst kan lÀra sig vad man ska sÀga i en intervju, men kan de faktiskt upptrÀda? Dessa projekt kan vara korta och söta, eller lÀngre och mer komplicerade (i vilket fall betala kandidaten för sin tid), men de bör ge tydlig riktning, ett önskat resultat, en kvantifierbar leverans och ett fast förfallodatum.

En proaktiv strategi

Företag frÄn startups till Fortune 500-talet har inte tid för kroniska klagomÄl. Vi behöver lösare och optimistiska pÄ det. AnstÀllda som gör ursÀkter eller pÄpekar andras misstag utan att vidta ÄtgÀrder för att antingen hjÀlpa till med att ÄtgÀrda dessa misstag eller hjÀlpa eller utbilda gÀrningsmannen att inte göra samma misstag igen skadar ditt företag. Denna reaktiva arbetssÀtt Àr destruktiv och leder till kaos. Ditt företag behöver anstÀllda som kan förutse behoven hos sina medarbetare, kunder och organisationen överlag.

Men hur kan du berÀtta frÄn en intervju om du ska fÄ en annan klagande, ursÀktande, reaktiv anstÀlld? Det Àr en traditionell frÄga och inte sÀrskilt unik, men det berÀttar verkligen för dig mycket av kandidaten:

“BerĂ€tta för mig om en tid dĂ€r du hade problem med ett projekt, klient, medarbetare etc. och hur du övervann det.”

Om du upptÀcker att du lyssnar pÄ en tvÀttlista över personer som gjorde orÀtt pÄ dem, bör du gÄ Ät andra hÄllet.

Ser den stora bilden

Ibland tar det mÄnga Ärs erfarenhet att se den stora bilden av ett projekt eller organisationsmÄl, och andra gÄnger tar det bara rÀtt person. Inte alla klipps ut för att se helheten, och mÄnga blir ofta övervÀldigade och Äkade med för mÄnga detaljer. Oroa dig inte, jag tÀnker inte be dig att frÄga kandidaten var de ser sig sjÀlva om fem Är. Sanningen Àr att inte alla behöver en strategisk instÀllning för att vara en vÀrdefull medarbetare. Men som chef mÄste du veta var du ska placera dem i organisationen. Naturligtvis, nÀr du anstÀller för ett kontor fullt av taktiker behöver du en strateg.

I det hÀr fallet Àr det bÀsta alternativet att stÀlla frÄgor om branschen ditt företag befinner sig i. Till exempel arbetar vi mest inom HR-teknik, sÄ nÀr jag intervjuar frÄgar jag kandidater vad de vet om branschen. De som förstÄr att trots vÄra komplicerade landskap och akronymernas kÀrnor, hjÀlper vÄra kunder mÀnniskor att hitta och Àlska det arbete de gör? Jag vet att det Àr rÀtt person för jobbet.

Kolla in nÄgra andra intervjuer hÀr pÄ Tech.Co