Trenden för medicinska appar och webbplatser

Avatar for Dr. Hafsa Akbar Ali

Sådana mobilappar utvecklas och de förbättrar hälsan. Förutom det måste vårdgivarna godkänna appen och den måste vara användarvänlig och hjälpsam för målsjukdomen.

Vägledning för utvärdering av medicin- och hälso-appen:

En global exponering för mobil hälsoteknik och hälsoapplikationer ger en ny chans att skapa hur vården hanteras och tillhandahålls.

En hälsoapp är en mjukvara som ger information, råd och feedback om kondition, hälsa och välbefinnande. Därför kan den också laddas ner på vilken smartphone som helst och den mobila enheten.

Appar är fördelaktiga eftersom det kan hjälpa till att upprätthålla styrkan, välbefinnandet och såväl som att hjälpa till med självhantering och symtomkontroll av långvariga tillstånd som diabetiker, hjärt-kärlsjukdom och kronisk lungsjukdom.

Det finns många medicinska appar tillgängliga på smarttelefonen. Förutom det är det svårt att avgöra vilken som ska rekommenderas att använda. Kliniker frågas ofta hur effektiva olika appar är.

Den fokuserar på två områden:

Vägledning för kliniker och konsumenter:

Kliniker för att avgöra vilken app som är bäst att använda. Konsumenter som bestämmer vilken app som är lämpliga att använda.

Vägledning för apputvecklare:

Tänk på en punkt för att utveckla en ny hälsoapp.

Vägledning för val av vårdapp:

Det finns sju tillvägagångssätt genom vilka du kan välja vårdapp:

Analys av vetenskaplig litteratur. Sök i appwebbplatser. Sök i App Store. Granska appbeskrivningen, användarkommentarer och genomför en fråga om sociala medier om tillgängliga patientnätverk. Pilotapparna Feedback från patienten.

Det är obligatoriskt att följa dessa sju metoder eftersom det finns ett brett utbud av appar tillgängliga.

Läs också: När Healthcare möter AI

Vägledning för att utveckla en ny app

Att utveckla en app är en tidskrävande och utmanande uppgift. Förutom det är det för dyrt att utveckla appen.

Innan du utvecklar en app rekommenderar ministeriet att du kontrollerar Health Navigator-appbiblioteket och online-appbutiker eftersom du behöver se om det finns en befintlig app som uppfyller konsumentens behov.

Andra resurser som styr utvecklingen av hälsoapp är:

NHS-biblioteket utvecklat en digital bedömningsfråga som gör det möjligt för utvecklarna att tillhandahålla informationen och instruktionerna mot relevant nationell standard och bästa praxis. Därför verkar NHS-biblioteket i detta skede vara en av de mest användbara och lämpliga informationen om utveckling av hälso- och sjukvårdsprogram. De massskala: den används som en guide för utvecklingen av hälsovården Vic hälsa: den ger vägledning för hälsosamma levande appar. Massskala ger rätt vägledning för utvecklingen av apparna. Massskala inkluderar också resurserna för apputvecklarna.

Mobila medicinska applikationer: den ger vägledning om vilken mobilapp som regleras och hur den görs?

Om du är tveksam till appen

Appar förändras ständigt och det måste uppdateras och förbättras. En app är dynamisk; det är svårt att vara statisk.

Det finns kriterier genom vilka man lär känna appen och uppdaterar den vid behov.

Analysera allm√§n information om appen. Vem utvecklar appen och vem √§ger appen? √Ąr apputvecklaren f√∂r medicinsk aspekt? Vad kostar appen? Eller √§r appen kostnadsfri? S√∂k i omr√•dena risk, integritet och finns det r√§tt s√§kerhet och integritet f√∂r appen? Fungerar det ordentligt? Finns det ett behov av att √§ndra n√•got i det? Utforska medicinska och vetenskapliga bevis f√∂r appen. Kontrollera effektiviteten i appen? Kontrollera anv√§ndningen av appen? Kr√§ver det internet eller kan det fungera utan internet? L√§r dig mer om appen “interoperabilitet”. En anv√§ndare b√∂r kunna dela appinformationen med sina kliniker. √Ąr informationen i appen utskrivbar? √Ąr data nedladdningsbar? Kan appen dela data med andra via elektronisk h√§lsopost?

hälsoappar

Om du är tveksam till webbplatsen

Kontrollera webbplatsens f√∂rfattare. Oavsett om den tillg√§ngliga informationen √§r av god kvalitet eller inte. Kontrollera den redaktionella policyn. Bl√§ddra igenom annonseringspolicyn, det √§r acceptabelt att ha annonser p√• webbplatsen om det finns en tydlig annonseringspolicy. Ta reda p√• webbplatsens √•lder. Kontrollera det genom olika k√§llor och viktigast av allt kontrollera om de √§r giltiga k√§llor eller inte. Kontrollera om k√§llorna till illustrationer och videor anges. √Ąr det kopplat till evidensbaserat? Kontrollera dess resurser genom vilka informationen har samlats in.

Den snabba tillväxten av vårdappar

Numera expanderar användningen av mobila hälsoappar snabbt, viktigast av allt, i praktiken.

I 2012, 85% av de vuxna köpte mobiltelefoner i USA, var 53% av mobiltelefonerna var smartphones. 19% av de vuxna i USA som ägde smartphones hade minst en applikation av vårdapp för att främja hälso- och sjukvård.

Förbi 2017, 50% av mobiltelefonanvändarna har laddat ner minst en av hälsoapplikationerna.

Med tiden blir hälsoappar mer och mer framträdande och tilltalande för folkmassan.

Det finns nästan 30 000 hälsoappar som är tillgängliga för alla som äger en smartphone. American Psychiatric Association tror att det finns ungefär 10.000 appar relaterade till mental hälsa.

Topprankade medicinska appar:

För den rutinmässiga hälsan och korrekt hantering av sjukdomar är följande appar högst upp på listan:

Slutsats:

Med hjälp av dessa medicinska appar. Patienter kan delta aktivt i sin hälso- och sjukvård genom att få tillgång till hälso- och sjukvårdspersonal, hälsoundervisning och hälsoinformationsspårare.

Viktigast är att Telemedicin-appar också tillhandahåller tjänster som postoperativ vård och hantering av kronisk sjukdom. Läkemedelsappar är fördelaktiga i läkemedelsplaner, pilleridentifierare, läkemedelspris och platssökning. Rehabiliteringsappar hjälper till att följa upp planer eftersom det också finns hälsoappar för näringsscheman såväl som för träning och träningspass.

Dessa appar kan gå på lång sikt till förmån för patienterna i deras dagliga liv. Det finns till och med ett förslag om utveckling av apparna där patienter kan involveras direkt i deras hälsojournal i hälso- och sjukvårdssystemet tillsammans med vårdpersonalen.