Truecaller har lanserat en app för skräppostmeddelanden

Avatar for Fazeel Ashraf

Truecaller, en tjänst som startade som en app för att skydda mot skräppostsamtal och skräppostmeddelanden, har nu släppt en meddelandeapp.
Appen kommer att finnas tillgänglig på både iOS- och Android-plattformar. Android-användare har en fördel över sina iOS-rivaler eftersom de kan testa appen i sitt beta-tillstånd just nu.
Truecaller utökar redan sina tjänster till andra områden. Den lanserade nyligen en betaltjänst för att göra en till en betalning enklare. Detta steg hände efter att det köpte start Chillr i juni. Truecaller största användarbas tillhör Indien.
Det svenska teknikföretaget planerar att göra det möjligt för tredjepartsbetalningstjänster att integreras i appen också. Så naturligtvis var nästa logiska steg att lägga till en chattfunktion.
Detta kan vara en riktigt användbar funktion för Android-användare. Appen ska fungera på samma sätt som Apples iMessage. Meddelanden mellan Truecaller-användare kommer att vara gratis medan meddelanden mellan Truecaller och en icke-användare kommer att skickas som SMS.
Truecaller vill konkurrera med Whatsapp i Indien genom att bekämpa frågan om falska nyheter. I Indien sprids flera falska rapporter och sensationella rubriker via Whatsapp. Detta skapar många sociala frågor för landet.
Truecaller planerar att bekämpa falska nyheter genom att förlita sig på deras användarbas för att noggrant kontrollera källans äkthet och rapportera omedelbart. Företaget vill också använda AI och maskininlärning för att bekämpa denna hot.
Det finns dock en stor brist i tjänsten. För närvarande identifieras skräppostmeddelanden och skräppostsamtal av användare. Detta kallas samhällsrapportering, vilket också är en teknik som används av Whatsapp och Facebook.

Läs också: Google Chrome gör sina tillägg hackare bevis

Eftersom detta är en människobaserad process finns det en möjlighet för falska flaggor och att rätt information skickas ut som felaktig. Dessutom, om Truecaller blir riktigt viral, skulle dess användarbas öka exponentiellt.
Detta ökar risken för rapporteringsfel ytterligare.

60 procent av Truecaller-anv√§ndare kommer fr√•n Indien. Det √•terst√•r att se hur m√•nga av dessa som √§r aktiva. √Ąven om antispamf√∂retaget har en daglig anv√§ndning av 100 miljoner anv√§ndare, ligger det l√•ngt efter Whatsapp och Facebook Messenger.

Det faktum att f√∂retaget ligger l√•ngt efter sin konkurrens verkar inte p√•verka det. √Ąven om meddelandeprogrammet √§r tillg√§ngligt f√∂r hela v√§rlden att anv√§nda kommer Indien att p√•verkas mest.

Under det senaste decenniet har Indien blivit ett nav för teknik. Många stora teknikföretag som Google och Facebook vill skapa specifikt innehåll och tjänster för det sydasiatiska landet.

Det finns mycket potential i detta land på grund av hur befolkat landet är. Med sin chattfunktion hoppas Truecaller att utnyttja denna potential till fullo innan den integrerar plattformen med tredjepartsanvändare.
Detta kan hända snabbare än våra förväntningar.