Truecaller testar enligt uppgift VoIP-anropstjänster i Indien

Truecaller testar enligt uppgift VoIP-anropstjänster i Indien

“Funktionen f√∂r VoIP-samtal verkar vara aktiv f√∂r ett litet antal Truecaller Premium-anv√§ndare”

Truecaller, som startade som en caller-app, har lagt till en hel del funktioner i sitt artilleri genom åren. Förutom att berätta vem som ringer, låter appen dig skicka pengar via UPI, boka Ola eller Redbus, ladda ditt nummer eller DTH-anslutning och skicka textmeddelanden. Företaget verkar nu arbeta med en ny funktion som heter Voice over Internet Protocol, populärt kallad VoIP. Funktionen låter dig ringa ett röstsamtal till dina kontakter via data, precis som Google Duo och WhatsApp röstsamtal.

truecaller-röst-testning

Truecaller VoIP-anropstjänst, som först rapporterades av TelecomTalk, är för närvarande i sitt pilotprogram. Funktionen är enligt uppgift endast tillgänglig för ett litet antal Truecaller Premium-användare. Det är inte klart vad som är kriterierna för det och om Truecaller Premium Gold-abonnenter också har inkluderats i VoIP-funktionens testcirkel.

De som har f√•tt VoIP-funktionen p√• Truecaller visar en dedikerad “Voice” -knapp f√∂r VoIP-baserad r√∂stsamtal. Funktionen kommer att vara anv√§ndbar f√∂r anv√§ndare som m√∂ter n√§tverksproblem eller inte har tillr√§cklig balans f√∂r att ringa ett r√∂stsamtal, men √§r anslutna till ett Wi-Fi och kan d√§rmed kontakta en person via VoIP.

Nu har det inte funnits någon bekräftelse från Truecaller om VoIP-samtalstjänsten och vi kunde inte testa det i slutet. Funktionen om den rullas ut till en bredare publik kommer dock att vara ett stort lyft för företaget, som nyligen passerade milstolpen på 100 miljoner användare i Indien. Om du är den tidiga testaren av funktionen, låt oss veta erfarenheten i kommentarsektionen nedan.