TSMC enligt uppgift greenlights N7 Pro 7nm + tillverkningsprocess för A13-chips pÄ 2019-iPhones

2019 Apple iPhone XI renders

“Den nya tillverkningsprocessen kommer enligt uppgift att anvĂ€nda extrema ultravioletta litografiprocesser för att göra chips Ă€nnu effektivare och packa in mer information”

Apple förbereder sig för de slutliga utvecklings- och produktionsstadierna för sina iPhones frĂ„n 2019. Medan vi redan har sett uppenbara glimtar för vad Apple kan ha i beredskap med sina nya iPhones för Ă„ret, har en ny rapport kastat ljus in i en aspekt av iPhones som hittills inte har pratats om – dess A13-processor. Medan A12 redan byggdes pĂ„ 7nm-chiptillverkningsprocessen, rapporter tyder pĂ„ att chipmaking-partnern TSMC redan har grönbelyst en exklusiv N7 Pro-tillverkningsprocess för A13-chipsen att anvĂ€nda i 2019-iPhones.

Enligt en rapport frÄn Kinas Kommersiella tiderkommer N7 Pro-tillverkningsprocessen att anvÀnda ett system som kallas EUV, eller extrem ultraviolett litografi, för att göra chiptillverkningen Ànnu effektivare. Med denna process kommer processorchips enligt uppgift att kunna hÄlla Ànnu mer information Àn tidigare och dÀrmed bli mer energieffektiva samtidigt som de förbÀttrar den totala prestandan. Med tanke pÄ att vi lever i en era dÀr AI-drivna uppgifter stadigt blir vanligare kommer TSMC: s process att bli avgörande för att Apple behÄller den prestandafördel som den vanligtvis ger över sina konkurrenter.

iPhone XI (lÀcka0EUV-processen kommer dock inte att vara exklusiv för Apple. Rapporter visar att samma process kommer att anvÀndas i en 7 nm + -process för Huaweis HiSilicon Kirin 985 SoC senare i Är. Apple sÀgs under tiden anvÀnda denna teknik och tillade förbÀttringar för att sticka ut och presentera en Ànnu bÀttre processor. Det Àr inte klart just nu hur effektiva dessa marker kommer att vara, eller hur prestandan kan skilja sig, eller till och med vad dessa extraförbÀttringar skulle stÄ för.

ÄndĂ„ bör allt detta bli klart nĂ€r Apple tar bort sina nya iPhones, vilket vanligtvis intrĂ€ffar under ett evenemang i september. 2019-iPhonerna har hittills berĂ€knats komma med en ganska besvĂ€rlig trippelkamerainstallation, vilket Ă€r till skillnad frĂ„n Apples minimalistiska designsprĂ„k sett pĂ„ enheter hittills. Det Ă„terstĂ„r att se hur Ă„rets iPhones formar sig, med fler lĂ€ckor sĂ€kert pĂ„ korten framöver.