TSMC startar massproduktion av 5nm chipsets för Apple 2020

TSMC startar massproduktion av 5nm chipsets för Apple 2020

“5nm-processen kommer att ge cirka 15 procent bĂ€ttre prestanda tillsammans med att förbĂ€ttra batteriets effektivitet”

Det var redan kÀnt att Apples 2020-iPhones skulle anvÀnda 5 nm-chipsets tillverkade av TSMC. Nu anger en ny rapport att massproduktionen av dessa chipsets kommer att börja under första kvartalet 2020. För nÀrvarande Àr Taiwan Semi-Conductor Manufacturing Company fokuserat pÄ att leverera 7nm Apple A13-chipsets som kommer att anvÀndas i iPhones som lanseras senare detta Är.

2019 iPhones kommer att fortsÀtta anvÀnda en 7nm chipset, precis som den nuvarande generationens iPhone. Men den nya chipset skulle anvÀnda den mer avancerade 7nm EUV-processen, som sÀgs förbÀttra prestanda med 10 procent och effektivitet med 15 procent. DÀrför kommer iPhones som kommer i Är fortfarande att vara kraftfullare Àn de nuvarande modellerna. Massproduktionen av den nya 7nm-chipsetet startade i maj. Dessutom har EUV-processen ökat densiteten hos transistorer i den nya chipset med 20 procent.

2019 Apple iPhone XI Ă„terges

NÀr vi pratar om iPhones 2020 kommer TSMC att byta till en mer avancerad 5nm-formstorlek. Vi kan förvÀnta oss att nÀsta Ärs processor ska kallas A14. De nya chipsets kommer att vara mer kraftfulla och effektiva jÀmfört med de nya A13-chipsets som kommer senare i Är. Enligt rapporten kommer 5 nm-chipsets att ha en tÀtare installation av transistorer, vilket skulle vara sÄ mycket som 80 procent jÀmfört med transistortÀtheten pÄ chipsets baserat pÄ 7 nm EUV-process.

2020-iPhones A14-chipset kommer att vara cirka 15 procent mer kraftfullt jÀmfört med 7nm A13-chipsetet. I april i Är slÀppte TSMC designinfrastrukturen för 5 nm-chipsets. Det Àr dock inte allt, eftersom företaget nyligen ocksÄ avslöjade mÄl att producera 2 nm chips. TSMC Àr det första företaget som pratar om en sÄdan avancerad tillverkningsprocess. Företaget Àr övertygat om att dess 3 nm-chipsets kommer att gÄ i massproduktion fram till 2022. Och Är 2024 bör massproduktionen av 2nm chipsets börja.

NÀr vi kommer tillbaka till Apple-iPhones frÄn 2019 kommer de att vara liknande i design till nuvarande modeller, men kommer att ha en ny fyrkantig kamerainstÀllning pÄ baksidan.