TSMC startar produktion av Kirin 985-chipset baserat pÄ 7nm-processen: rapport

TSMC startar produktion av Kirin 985-chipset baserat pÄ 7nm-processen: rapport

“Halvledartillverkaren kommer att fortsĂ€tta leverera chipsets till Huawei och Honor”

Enligt en ny rapport frÄn Kina har chiptillverkaren TSMC officiellt startat massproduktionen av andra generationens 7nm chipsets. Andra generationens process anvÀnder en ny process som kallas EUV-litografi. Denna process för företagets chipsets nÀrmare konkurrensen frÄn Samsung och Intel. Företaget meddelade ocksÄ att det kommer att fortsÀtta leverera chipsets till Huawei. Mate 30-smarttelefonen frÄn Huawei kommer att ha Kirin 985-chipset, som kommer att tillverkas med den nya 7nm + -processen.

TSMC, eller Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, kommer ocksÄ att leverera chipsets till Apple. Det kommer att göra den nya A13 SoC för företaget, som kommer att anvÀndas i de kommande iPhones senare i Är. Apples chipsets skulle dock tillverkas med en jÀmn avancerad metod. Som nÀmnts i början har TSMC inga problem att leverera till Huawei, Àven om det kinesiska företaget har svartlistats av USA. Handelskriget mellan USA och Kina pÄverkar inte TSMC eftersom det Àr baserat i Taiwan.

Mate 30 Pro - PĂ„stĂ„ttMate 30 Pro – PĂ„stĂ„tt

Handelsavtalen mellan Taiwan, Kina och USA Àr separata och det pÄgÄende kriget hindrar inte Taiwan frÄn att göra affÀrer med Kina. TSMC uppgav ocksÄ att man har startat testproduktion av 5nm chipsets, som ocksÄ anvÀnder EUV-tekniken. Denna chipset ska vara tillgÀnglig för massproduktion i början av nÀsta Är. 5nm-chipsets kommer att göra det till smartphones i mitten av 2020. Vi Àr dock inte sÀkra pÄ vad som kommer att hÀnda med Huawei och Honor-mÀrken dÄ.

En annan fÀrsk rapport hade sagt att de nya Kirin 985-chipsets som tillverkats av TSMC skulle vara minst 20-30 procent snabbare Àn nuvarande Kirin 980. Om allt gÄr bra för Huawei, skulle Mate 30-serien vara den första smarttelefonen som kommer med den nya Kirin 985 chipsets. Förutom att starta produktionen av de nya Kirin 985-chipsetsen, utvecklar en ny anlÀggning för TSMC ocksÄ en 3nm-process. Det meddelade ocksÄ att en 6nm-process Àr under utveckling och skulle bli Ànnu bÀttre uppgradering över 7nm + chipsets.