TSMC tillkÀnnager officiellt FoU för vÀrldens första 2nm-process

TSMC 5nm chipsets

“TSMC 2nm-processen förvĂ€ntas gĂ„ in i massproduktion 2024 pĂ„ södra Science and Technology Park i Hsinchu, Taiwan fabrik”

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) slÀppte nyligen sin 5nm chipdesigninfrastruktur. Nu meddelade företaget officiellt att det startade forskningen och utvecklingen av 2nm-processen, vilket gjorde det till det första att prata om 2nm-processen offentligt. Det förvÀntas gÄ in i massproduktion 2024 i södra Science and Technology Park i Hsinchu, Taiwan fabrik. Denna framsteg kommer som ett steg för att motverka Samsungs framsteg.

TSMC 5nm chipsets

Dessutom talade Zhuang Zishou, chef för Taiji kraftverk, om 3 nm, “TSMC: s första 3 nm anlĂ€ggning i Taiwan kommer att tas i drift 2021 och kommer att massproduceras 2022.” Rapporter tyder pĂ„ att TSMC: s 3 nm FoU-anlĂ€ggning i Hsinchu, Taiwan framgĂ„ngsrikt har klarat MKB och förvĂ€ntas nĂ„ massproduktion enligt schema. TSMC avslöjade ocksĂ„ att man förvĂ€ntar sig att utveckla FoU-anlĂ€ggningen för 2 nm och massproduktion kommer att placeras i Hsinchu fem Ă„r senare. I sitt nuvarande tillstĂ„nd har TSMC cirka 7000 halvledarprocesser för FoU-talanger i Hsinchu.

TSMC tror att 2nm-processen i en vital nod, och det kommer att vara det första företaget i vÀrlden som tillkÀnnager start av forskning och utveckling av 2nm-processen. Emellertid har detaljerna inte behandlats Ànnu.

Separat meddelade TSMC ocksÄ att man förbereder testproduktion av 5nm chipset och detsamma förvÀntas massproduceras frÄn 2020. Detta innebÀr att de tekniska proverna för dessa chipsets sannolikt skulle nÄ leverantörer endast runt mitten eller slutet av nÀsta Är. TSMC: s 5 nm-process pÄstÄs resultera i upp till 45 procent mindre marker samtidigt som prestandan förbÀttras med cirka 15 procent. 5nm chipsets kommer sannolikt att ligga 7nm först 2021.